MacBook Air 2017 dahili SSD adaptör ile başka bilgisayara bağlanır mı?

Colt44

Megapat
Daha fazla  
Elimde arızalı bir MacBook Air 2017 var ve içerisindeki bilgilere ihtiyacım var. Dahili bulunan PCI-e SSD'sini adaptör ile bilgisayarımdaki NVMe slotuna takarsam içerisindeki dosyalara erişim sağlayıp alabilir miyim? Nasıl bir yol izlemeliyim? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elimde arızalı bir MacBook Air 2017 var ve içerisindeki bilgilere ihtiyacım var. Dahili bulunan PCI-e SSD'sini adaptör ile bilgisayarımdaki NVMe slotuna takarsam içerisindeki dosyalara erişim sağlayıp alabilir miyim? Nasıl bir yol izlemeliyim? Şimdiden teşekkürler.

Tabi alabilirsiniz çalışır.

Bu MacBook'taki Samsung marka PCI-e olan SSD'yi masaüstü bilgisayarıma takmak için hangi adaptöre ihtiyacım var biliyor musunuz?

1657925253848.png

Tabii alabilirsiniz çalışır.

Alamayabilir. Disk şifreleme var maksimum SSD klonlanabilir ama eğer disk şifreleme açıksa dosyalara başka bilgisayrdan erişemezsiniz.

Disk şifreleme (file vault) açık mıdı?

Ayrıca dosya sistemi APFS ise işler iyice karışacak çünkü APFS varsayılan olarak sadece Mac'de desteklenir Windows'dan uygulama ile okuyabilirsin ama bu sefer de disk şifreleme engel çıkartabilir.

Alamayabilir. Disk şifreleme var maksimum SSD klonlanabilir ama eğer disk şifreleme açıksa dosyalara başka bilgisayrdan erişemezsiniz.

Disk şifreleme (file vault) açık mıdı?

Ayrıca dosya sistemi APFS ise işler iyice karışacak çünkü APFS varsayılan olarak sadece Mac'de desteklenir Windows'dan uygulama ile okuyabilirsin ama bu sefer de disk şifreleme engel çıkartabilir.
evet bu konuda haklısınız ama açık değilse erişim sağlayabilir.

Teşekkürler sipariş ettim.

İnanın bilmiyorum fakat anakart tamamen arızalı olduğundan elden bir şey gelmez denemem lazım.

Mac'te bulunan SSD PCI-e 3.0 X4 imiş bu parça sanırım uyumsuz çünkü NVMe slot destekliyor fakat anakartımda 3.0 X4 girişi görüyorum dikine oraya taksam çalışır mı acaba?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı