MacBook Air 2020 Windows Boot etmek için hangi yol daha uygundur?

  • Konuyu başlatan Biwkan
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 458

Biwkan

Decipat
Katılım
20 Eylül 2020
Mesajlar
734
Çözümler
10
Merhaba. MacBook Air 2020 cihazımda SolidWorks kullanmak için Windows Boot etmeliyim. Harici SSD alıp içine Windows kurmayı düşünüyorum. Sizce bu yol uygun mudur yoksa başka bir yola mı başvurmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Alternatif olarak Parallels Desktop uygulaması var onu da önerebilirim.
 
Ben de Paralels Desktop kullanıyorum. Performansı BootCamp'e çok yakın. Hatta gereksiz derece iyi diyebilirim. Tek sorun RAM'in tamamını kullanamıyorsunuz. Arkaplanda macOS'un da çalışması gerektiği için.
Programı bilmediğimden soruyorum, dual boot yapar gibi diskten bölüm mü ayırmak gerekiyor? Çünkü depolama alanım 256 GB hayli az.
 
Programı bilmediğimden soruyorum, dual boot yapar gibi diskten bölüm mü ayırmak gerekiyor? Çünkü depolama alanım 256 GB hayli az.
Sanal makine gibi(zaten sanal makine.) var olan sistem dosyaları içerisinde dosya şeklinde oluşturuyor. Bir sınır değeri belirliyorsunuz. Atıyorum 80 GB. Windows 80 GB bir alan varmış gibi görüyor. Ama macOS üzerinde sadece kullanılan alan kadar yer kaplıyor. Yani 80 GB'nin 35'i doluysa 256 GB asıl SSD üzerinde 35 GB yer tutuyor. Bu bahsettiğim dosyayı harici SSD'de de tutabilirsiniz. Program o dosyaya erişebildiği sürece isterseniz NAS cihazında saklayın.
 
Sanal makine gibi(zaten sanal makine.) var olan sistem dosyaları içerisinde dosya şeklinde oluşturuyor. Bir sınır değeri belirliyorsunuz. Atıyorum 80 GB. Windows 80 GB bir alan varmış gibi görüyor. Ama macOS üzerinde sadece kullanılan alan kadar yer kaplıyor. Yani 80 GB'nin 35'i doluysa 256 GB asıl SSD üzerinde 35 GB yer tutuyor.
Teşekkür ederim. Ben sanırım yine de harici SSD alacağım.
 
Harici SSD ile kullanıyorum ben yazılımı. Oyun oynarken problem olmuyor öneririm. Sadece Windows değil Linux dağıtımları ve Andorid'i de destekleyip kurabiliyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı