MacBook Air M.2 16 GB vs M3 8 GB

Bütçe
40000TL

TheMetehan

Hectopat
Makaleler
1
SSD veya HDD modeli
256GB
Merhaba arkadaşlar,

16 GB RAM'li Mac Air M.2 (256 GB) ile 8 GB RAM'li Mac Air M3 (256 GB) fiyatlarının aşağı yukarı birbirine yakın olduğunu gördüm. İlk defa Mac kullanacağım. 8 GB RAM'in yetersiz olabileceğini düşündüğümden bu ikisi arasında çıkmaza girdim. Yalnız bildiğim kadarıyla 256 GB Air M.2'nin SSD'siin de çok yavaş olduğunu YouTube videolarında gördüm. Cihaz tabletimin yerine geçecek, dolayısıyla sıklıkla sağa sola taşımayı planlıyorum. Ağır bir iş yükü bindirmeyi düşünmüyorum.

Halihazırda iPhone kullandığımdan multimedya oynatma, yüksek lisans tezimi bahçe kafede yazma, gitar bağlayıp müzik programları ile uğraşma, Office kullanma, giriş seviyesi yazılımla uğraşma, Photoshop ve AE kullanma gibi işler için MacBook planlıyorum. Cihazda oyun oynamayacağım. Araştırma yaparken Chrome üzerinden rahat 20-25 sekme açabilen birisiyim. Dolayısıyla 8 GB RAM sorun çıkartır mı bilemiyorum. M3 işlemcisi çok cazip geliyor ama 16 GB RAM daha çok önem arz eder mi fikir almak istiyorum.
Depolama 256 GB yeteceğini düşünüyorum. Yetmediği taktirde harici SSD alabilirim.

Halihazırda taksiti 2-3 ay önce bitmiş bir Windows bilgisayarım da var. Dolayısıyla boşa para harcama olur mu bilemiyorum. 2 yıl önce Android kullanıyordum ve telefon ile tablet ve Windows arasında ufak bir ekosistemim vardı. Bununla beraber yine benzer bir ekosistem kurmuş olacağım ve bunun heyecanıyla da ekonomik ve teknolojik olarak yanlış bir hamle yapmak istemiyorum.
Alırsam taksit ile almak istiyorum. Dolayısı ile 2. el bir seçenek değil. MediaMarkt'ta 6 taksit yapılıyormuş. Amazon ve Hepsiburada 9 taksit de yapıyor.

1717862948141.png

1717862958570.png

0.jpg

1717863711624.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam açıkçası bu konudan sonra araştırmaya devam ettim ve Windows da olsa halihazırda Laptop'ım olmasından dolayı 13inch iPad Air M.2'ye yöneldim. Yanına da internetten ucuz tablet klavyelerinden aldım. Klavye iyi değil, ileride yükselteceğim.

Aslında aynı işlemci mimarisini barındırsalar da açıkçası bir MacBook değil kesinlikle ve asla yerini alamaz. Ancak ben zaten MacBook'u da (özellikle hayatımın bu noktasında) tam hakkını vererek kullanamayacaktım (ya da kullanamayacakmışım). Tez dönemim daha bitmediği için konuda bahsettiklerimin yarısını yapmıyorum, o yüzden iPad fazlasıyla işimi görüyor. Mac'de ne yapmayı planlıyorsam şu an IPad'de onu yapıyorum.

Genel olarak memnunum.

Selamlar, ben de iPad Pro M.2 kullanıyorum ama bununla tezi nasıl yazıyorsunuz? Word'ün pek çok özelliği yok, tam sürümünü de yükleyemedim. Başvurular kısmı açılmadığı için kaynakça düzenlenemiyor doğru düzgün. Nasıl aştınız bu problemleri?

Selamlar, ben de iPad Pro M.2 kullanıyorum ama bununla tezi nasıl yazıyorsunuz? Word'ün pek çok özelliği yok, tam sürümünü de yükleyemedim. Başvurular kısmı açılmadığı için kaynakça düzenlenemiyor doğru düzgün. Nasıl aştınız bu problemleri?
Merhabalar, öncelikle tezi word ile değil overleaf ile yazdım. Tezi yazmak için değil de yazarken faydalanmak amacıyla tableti kullandım (not alma, plan yapma, görsel ayarlama vs) evdeki 15 inc monitörümü 27 inc ekrana takarak yazdım, 13 inc ekran bana yazı yazmak için pek kullanışlı gelmedi ne yazık ki.
Overleaf LaTeX tabanlı online bir yazılım olduğu için bu tür problemler yaşamadım. Başta zorlansam da overleaf’de yazmanın şu an daha kolay olduğunu düşünüyorum. İsterseniz bir de onu deneyin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı