MacBook Air M1 kaç yıl gider?

brkayreis

Yoctopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,

MacBook Air M1 - 8 GB - 256 GB SSD / modelini almayı planlıyorum ancak 2020 üretimi olduğu için bazı sorularım olacak.

Sizce sadece ve sadece film, müzik, internette takılmak gibi aktiviteler için yeni alınan bir MacBook M1 kaç sene sorunsuz kullanılabilir?

Bunun yerine 25k vermeyip 13-15k bandında;
i5 12450H 16 GB - 512 GB SSD Lenovo/Asus PC'ler daha mı uzun süre kullanılır?

Yardım ve tüm önerilere açığım teşekkürler.

Arkadaşım, bence bir oyuncu laptopu almak yerine, sadece internette takılacaksan iyi bir dizüstü bilgisayar al. İyi bakarsan en az 5 yıl götürür diye düşünüyorum. Eğer masaüstü bilgisayar alabileceksen, söyle, yardımcı olayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım, bence bir oyuncu laptopu almak yerine, sadece internette takılacaksan iyi bir dizüstü bilgisayar al. İyi bakarsan en az 5 yıl götürür diye düşünüyorum. Eğer masaüstü bilgisayar alabileceksen, söyle, yardımcı olayım.
Yorum için teşekkürler. Masaüstü düşünmüyorum. Oyun, photoshop vs. bile kullanılmayacak pc ile. Sadece ve sadece internette sörf, film vs. ama macbook mantıklı değilse verilen parayı haketmiyorsa linkte paylaştığım tarzda bir cihaz işimi görür mü sizce?

Alınmaz. Eski bir cihaz. Fiyatı da sunduklarına göre pahalı. Huaweı Matebook cihazlara bakabilirsin, ekran kalitesini ve pil ömrünü Macbook gibi fazla istersen.
Yorum için teşekkürler. Hocam peki sadece dediğim gibi internette takılmak film vs. için bile alınsa 7-8 yıl götürmez mi diyorsunuz? Ayrıca linkte paylaştığım gibi bir cihaz alsam 7-8 yıl götürür mü sizce? Daha mı mantıklı en azından çok daha uygun.

https://www.hepsiburada.com/lenovo-...CV000065HF3C?magaza=Sepetist&wt_pc=epey.c.c.c bunu alabilirsiniz hocam hem IPS ekrana sahip hem 1TB SSD'ye sahıp video film ya da fotoğraflarınızı 1TB hayli hayli yetecektir ayrıca işlemci olarak da gündelik işler için bu laptop daha önde ayrıca daha hafif ve LPDDR5 bir RAM bulunuyor içinde yani az da olsa geleceğe yönelik.
Tavsiyem aldıktan sonra hemen yanına DDR5 laptop RAM'i almanız olacak gözle görülür şekilde bilgisayarın hızlandığını anlayacaksınız.

https://www.hepsiburada.com/lenovo-...CV000065HF3C?magaza=Sepetist&wt_pc=epey.c.c.c bunu alabilirsiniz hocam hem IPS ekrana sahip hem 1TB SSD'ye sahıp video film ya da fotoğraflarınızı 1TB hayli hayli yetecektir ayrıca işlemci olarak da gündelik işler için bu laptop daha önde ayrıca daha hafif ve LPDDR5 bir RAM bulunuyor içinde yani az da olsa geleceğe yönelik.
Tavsiyem aldıktan sonra hemen yanına DDR5 laptop RAM'i almanız olacak gözle görülür şekilde bilgisayarın hızlandığını anlayacaksınız.
Hocam peki sizce ramide yükselttikten sonra ortalama kaç yıl kullanılır? Her halükarda macbook m1 25k fiyatını haketmiyor mu sizce?

@batur1121 @erme @ICEFLASH

Bu ürünü önerir misiniz?

Son düzenleme:
@brkayreis
Yorum için teşekkürler. Masaüstü düşünmüyorum. Oyun, photoshop vs. bile kullanılmayacak pc ile. Sadece ve sadece internette sörf, film vs. ama macbook mantıklı değilse verilen parayı haketmiyorsa linkte paylaştığım tarzda bir cihaz işimi görür mü sizce?

Yorum için teşekkürler. Hocam peki sadece dediğim gibi internette takılmak film vs. için bile alınsa 7-8 yıl götürmez mi diyorsunuz? Ayrıca linkte paylaştığım gibi bir cihaz alsam 7-8 yıl götürür mü sizce? Daha mı mantıklı en azından çok daha uygun.

knk bence senın ısını yenı her hangı bır ofıs tıpıde gorurur zaten evet ısını gorur yanı

knk madem 25 klara cıkabılıon ben sana almısken en ıyılerınden al derım lınke bak

Hocam peki sizce RAM'i de yükselttikten sonra ortalama kaç yıl kullanılır? Her halükarda MacBook M1 25k fiyatını hak etmiyor mu sizce?

@batur1121 @erme @ICEFLASH

Bu ürünü önerir misiniz?

Bütçenize göre hemen atayım.
Asus TUF Gaming A15 (2023) FA507NU-LP158 Notebook hocam 24K 1K ya da DDR5 RAM alırsınız ileriki zamanlarda ama şunu demeden geçmeyeyim bu oyuncu bilgisayarı oyun ve gündelik kullanımda mükemmel bir performansa sahip ama biraz yanınızda taşıması olsun vs pek yanımda götüreyim gibisinden değil pek oyunla işim olmayacak diyosanız da bunu buldum Lenovo V15 G3 82TV004LTXF16 Notebook

@brkayreis

Kanka bence senın ısını yenı herhangi bir ofıs tıpıde gorurur zaten evet ısını gorur yanı.

Kanka madem 25 klara cıkabılıon ben sana almısken en ıyılerınden al derım lınke bak.

Kesinlikle Casper almayın Monster ve Casper'dan uzak durun hem kalitesiz hem de ısınma sorunu olan cihazlar bunlar.

Son düzenleme:
Geri
Yukarı