MacBook Air M1 kullanım deneyimlerim

Wolfidox

Hectopat
Katılım
4 Ekim 2020
Mesajlar
40
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben cihazı alalı 2 ay oldu uzun zamandır edit Photoshop günlük kullanım video izleme dizi izle vb. gibi şeylerde kullanıyordum son 2-3 gündür oyun oynamaya da başladım beğendiğim beğenmediğim özellikleri oldu onları açıklayayım.

Pil sorunu: En şikayet ettiğim şey pil sorunu son 2-3 gündür oyun oynamaya başladığımdan günde 3 4 kez pile takmak zorunda kalıyorum bu da bazen can sıkıcı olabiliyor onun dışında normal Chrome'da falan takılırken çok pil harcamıyor.

Render süreleri: Bundan önceki Windows laptopumda render alma işkenceydi ama artık After Effects'de yaptığım bol efektli editlerde bile çok hızlı render alıyor.

Oyun performansı: İlk olarak şunu belirtmeliyim ki bu laptop oyun için değil ama düşük oyunları da(LoL CS:GO DotA) tarzı oyunları orta ayarlarda 80-120 FPS aralarında oynatıyor.

Kasası: İlk olarak şunu demeliyim ki çok ama çok hafif bazen çantada taşıdığını unutuyorsun onun haricinde USB desteği olmaması kötü USB desteği için harici Type-C to USB almanız gerekiyor ben şunu kullanıyorum( BASEUS Metal Gleam 4 in 1 Multifonksiyonal Type-C Hub Dock Station Gri alırken ucuzdu şu an artmış ama cidden çok kaliteli onun haricinde üstünde izler çok belli oluyor o biraz can sıkabiliyor onun dışında ben bir sorun yaşamadım.

İlk blogumdu umarım yardımcı olmuşumdur bunların haricinde sormak istediğiniz bir soru varsa sorabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Pilden şikayet edeni ilk defa duyuyorum. Genelde öve öve bitiremiyorlar M1 pil performansını ama... Oyun oynarken çok gidiyor demek ki, gerçi siz bataryada mı oynuyorsunuz?

Zaten dedim orada normal gündelikte sıkıntı yok ama 2 el LoL girince direkt şarj bitiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı