İnceleme MacBook Air M1

Hocam cihazın SSD kapasitesi yeterli geliyor mu? Ben de MacBook almak istiyorum yazılım işlerim için.

Benim için yetiyor, tek cihaz kullanmadığım için. 256 GB tek cihaz için bence yetmez ileride.

MacOS'ta bir yavaşlık yok günlük kullanım için, SSD'si gayet hızlı.

Mac'leri çok beğeniyorum, belki ileride geçerim. Fakat çok büyük bir sıkıntısı var, fiyat. Depolama ve RAM ekleyince fiyat çok fazla artıyor. Sonradan da eklenilmiyor. Bu durum beni uzaklaştırıyor. Yoksa çok isterim Mac denemek. Fakirliğin gözü kör olsun ya...

Apple bu konuda maalesef hiç hoş görülü değil. Maliyeti düşük olan bir donanımı zorunlu olaran upgrade gerekeceğini bildiği için giriş seviyesini, 256 GB gibi bir sınırdan başlatıyor ve sadece 512 GB yapmak için 5.000 TL gibi akıl almaz bir fiyat istiyor. Bu tamamen cüzdan sömürüsüne giriyor.

Yakında node_modules dosyalarını silmeye başlarsın hocam Ben bu yüzden 512 GB almayı düşünüyorum güle güle kullan.

Yakında node_modules dosyalarını silmeye başlarsın hocam ben bu yüzden 512 GB almayı düşünüyorum güle güle kullan.

Hala yeterli alanı sunuyor MacBook, asıl alan problemini Windows cihazımda yaşıyorum şu an

@Astiva @Dryus
Merhabalar,
Bir konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var. Akademisyen olarak işe başlayacak olan nişanlım için Macbook alacağız. Kullanım alanı makale araştırmaları, office programları, sunum programları olacak. Oyun, render ve grafik programları kullanılmayacak.

M1 Macbook air işimizi görecektir fakat bir kaza bela olmadıkça uzun seneler kullanmak istiyoruz. Daha güncel olan M2 bütçemizi oldukça zorlasada alabiliriz. (8-256 baz modeli).
Sizce hangisini tercih etmeliyiz, bugün yarın satın alımı yapacağım.

Yorumlarınız değerli, şimdiden teşekkürler.

Eğer aynı bütçede M1 ve 16 GB RAM modeli varsa hiç zorlamayın. M1 hala taş gibi cihaz. Eğer sizi çok zorlayacaksa yine M2 düşünmenize çok gerek yok. M1 ve 8 GB RAM iş görür.

Eğer aynı bütçede M1 ve 16 GB RAM modeli varsa hiç zorlamayın. M1 hala taş gibi cihaz. Eğer sizi çok zorlayacaksa yine M2 düşünmenize çok gerek yok. M1 ve 8 GB RAM iş görür.
@Astiva
Öğrenci indirimini katmadan M1 16-256 ürün fiyatı gürgençlerde 36.000₺, M2-8-256ürün fiyatı 38.000₺. İnşallah satın alımı cuma günü yapacağız. Sizin tercihiniz hangisi olurdu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…