Macbook Air M2 cihaza şekerli sıvı döküldü

omeraraz

Zeptopat
Daha fazla  
Meslek
İnternet Editörü - Gazeteci
MacBook Air M2 cihazıma şekerli bir sıvı döküldü. Cihazı ters çevirdim, kurulayıp temizledim. Şu anda çalışıyor, herhangi bir sorunu, donması ya da kasması yok. Ancak oksitlenme olmaması için servise göndermek istiyorum. Cihazın 1 yıllık garantisi var; fakat büyük ihtimalle garanti kapsamında olmaması nedeniyle oldukça yüksek bir ücret talep edeceklerdir. Geçen aylarda 2 tuş arızası için 15.000 TL fiyat verdiler.

Sizce özel bir servise mi göndermeliyim? Eğer göndereceksem hangi servise göndermemi önerirsiniz?

Ayrıca sıvı teması olduğu için 1 yıllık garanti de yakarlar mı?

Ürünü bence çalıştırma şarjda etme İstanbul'da isen ffpro ya da Şişli'deki i-servise göndermeni tavsiye ederim cihazı kullanırken sıvı anakart üstünde kısa devre yaparsa çok daha büyük masraf ortaya çıkar.

Ürünü bence çalıştırma şarjda etme İstanbul'da isen ffpro ya da Şişli'deki i-servise göndermeni tavsiye ederim cihazı kullanırken sıvı anakart üstünde kısa devre yaparsa çok daha büyük masraf ortaya çıkar.

Aydın'da yaşıyorum, Ffpro'ya kargo yapılabiliyorsa o şekilde gönderebilirim.

Macbook’larda, klavye ile anakart arasında sıvının sızmasını önlemek için bir izolasyon sistemi bulunur. Bu sayede, tuşlar arasından sıvı geçse bile anakart korunur. Bunu klavye değişimi yaparken fark etmiştim. Klavye bir kere değiştirildiyse artık eskisi kadar sağlam izole edilmeyebilir.

Yinede bu %100 garantili şekilde koruma sağlamayabilir. Buna güvenerek birşey olmaz diyemez. Klavye tuşları zamanla algılamama sorunları v.s yaratabilir. Özel servislerden fiyat alıp değerlendirebilirsiniz.

Macbook’larda, klavye ile anakart arasında sıvının sızmasını önlemek için bir izolasyon sistemi bulunur. Bu sayede, tuşlar arasından sıvı geçse bile anakart korunur. Bunu klavye değişimi yaparken fark etmiştim. Klavye bir kere değiştirildiyse artık eskisi kadar sağlam izole edilmeyebilir.

Yinede bu %100 garantili şekilde koruma sağlamayabilir. Buna güvenerek birşey olmaz diyemez. Klavye tuşları zamanla algılamama sorunları v.s yaratabilir. Özel servislerden fiyat alıp değerlendirebilirsiniz.
Bilgi için teşekkür ederim. Yarın ilk işim özel servislerle görüşmek olacak.

MacBook için dün servis oluşturdum özel bir serviste. Bugün sabah ellerinde oldu ve cihazı yaptılar, içinde hasar meydana gelmiş kurutup kullanırsak daha kötü olabilirdi dediler. Servis 7.000 ila 10.000 arasında fiyat veriyorlar. Cihaz yarın tarafıma ulaşacak.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı