MacBook Air M4 13.6 nasıl korunmalı?

Slaught

Centipat
Kılıf kullanımı zarar verir mi, cihaza sizce kaplama mı yapmak daha mantıklı olur? Kılıftan biraz daha pahalı iz bırakmıyor diyorlar ama bilemiyorum. Hiçbir ürününü kaplayan oldu mu, yapışkanlık bırakıyor mu, cihaza zarar veriyor mu? Artı olarak ekran koruyucu alacağım mat bir tane, sizce iş görür mü?

Ben de M4 Pro kullanıyorum tablet çantalarından aldım onun içinde bir yerlere götürüyorum hem küçük hem de yer kaplamıyor kaplama ya da ekran koruyucu yaptırmayı gerek görmedim.

Ekran koruyucu falan kullanmayın hocam. Hatta hiç bir şey kullanmayın bence. Ben çok sakarım falan diyorsanız belki kasa koruyucu birşey alabilirsiniz. Su dökmeye karşı silikon klavye koruyucu alabilirsin ama tüm bunların cihaza zarar verdiği ile ilgili konular var. Klavye koruyucu mesela kapağı kapatınca ekrana baskı mı ne uyguluyormuş.

En güzeli taşıma için bir çanta almak onun dışında çıplak kullanmak.

Hocam Air ürünlerinde dış metal kabuk aynı zamanda cihazı soğutma görevi görüyor diye biliyorum. Bu nedenle kullanırken bir kaplama bulunması soğutma performansını da etkileyecektir. Sadece en çok korkutan olay cihazın kapağını kapatırken arada bir uçlu kalem ucu kırığı bile olsa ekranı çatlatıyor olması. Ekran değişimi de epey pahalı. Bunun harici sert kabuk dış yüzeyli ve içi de koruma dolgulu kaliteli bir çantayla taşımanız yeterli.

Plastik/pleksi koruma kapakları alabilirsin istersen. Koyduğun yüzey veya ürünün kendi yüzeyiyle arada bir koruma plakası oluşacağı için çizilme veya masadaysa dökülen su olduğunda 2-3mm yükseklikte olduğu için biraz faydası olur. Kenar köşe çarptığında da kendisi önce zarar görür - düşme v.b konularda bir koruma sağlamaz ciddi olarak.

Negatif yanı, ağırlık katkısı olacak ve zamanla çizileceği için takıntılı biriysen onu da değiştirmek isteyebilirsin şeffaftan çizikler belli olacağı için - eğer şeffaf almazsan problem yok. Soğuma konusunda bu boyutta bir M4 için %5 fark bir şey ifade etmez 24 saat %100 kullanıma bile bıraksan - ki bu tip sistemlerin kullanıcılarının çoğu böyle bir şeye ihtiyaç duymaz, hatta genelde bu senaryoyu hayal etmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı