MacBook Air vs iPad Air 5. nesil

Yeny

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar evde masaüstü sistemim var. Fakat artık işimden dolayı dışarıda da vakit geçiriyorum. Boş zamanlarımda dışarıda kullanmak için tablet ya da laptop almayı düşünüyorum. iPad klavyesi ve mouse ile birlikte aynı fiyata geliyor. Siz hangisini tercih edersiniz? MacBook Air alınır mı? Web tabanlı oyunlar oynayabilir miyim?

Bütçem 25.000₺
MacBook.

iPad Air 5. nesil + klavye.

Bence Macbook M1 ile gitmelisiniz, eğer çizim, grafik falan yapacaksanız o zaman IPad alın derim. Yoksa IPad almanın pek bir amacı yok gibi Macbook varken. Ayrıca 64GB hafızası var.

Son düzenleme:
Disarida ne icin kullanacaksiniz ve yaptiginiz is ne? Not tutup dizi- film izleyecekseniz o zaman iPad daha mantikli olur.
Tasarım, photoshop işlerine de başlamayı düşünüyorum. Onun dışında okulda kullanacağım, dizi film için kullanacağım. Rahatlık konusunda hangisinde daha rahat olurum onu kestiremedim.

Tasarım, photoshop işlerine de başlamayı düşünüyorum. Onun dışında okulda kullanacağım, dizi film için kullanacağım. Rahatlık konusunda hangisinde daha rahat olurum onu kestiremedim.
Eğer M1 laptop alırsanız çizim tableti alıp da grafik yapabilirsiniz. İki cihazın ekranı gayet güzeldir, IPad'te 16:9 video'da boşluk daha fazla olacaktır çünkü 4:3 ekranı var.

Bence iPad yeterli olur ama orjinal klavyeye o kadar para vermek yerine logitech veya diğer markaların cihazınızla uyumlu bir klavyesini alabilirsiniz.

Hem iPad Pro hem de MacBook Pro kullanicisi olarak bu senaryo icin bence iPad daha iyi olur. Yalniz 64GB Air almanizi onermem. 256GB'i da 128GB Pro 11" ile ayni fiyata denk geliyor zaten o yuzden 11" Pro modele bakin derim. BT klavye destekledigi icin ilk etapta klavyeye o kadar para vermenize de gerek yok. 400-500 TL'lik Logitech'in mini BT klavyelerinden alabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı