MacBook aldıktan sonra ne yapılır?

RAM
24
SSD veya HDD modeli
512GB
İşlemci
M4
Öncelikle ilk sorum tahoe 26.1 ve Sequoia 15.7.2 nedir? Hangilerini güncellemeliyim? İkinci olarak neler kurmam gerek? Bildiğiniz illa kur dediğiniz bir şey var mı? Misal ofis programları.

Sequoia eski sürüm, güncelleyerek Tahoe sürümüne geçebilirsiniz.

Misal ofis programları için de illa kur diyemeyiz çünkü belki sana hiç lazım olmayacak. Öneri yapabilmemiz için kullanım amacınızı öğrenmek lazım.

Öncelikle ilk sorum tahoe 26.1 ve Sequoia 15.7.2 nedir? Hangilerini güncellemeliyim? İkinci olarak neler kurmam gerek? Bildiğiniz illa kur dediğiniz bir şey var mı? Misal ofis programları.

Tahoe 26.1 ve Sequoia 15.7.2 macOS yani işletim sistemi sürümleridir. En günceli şu anda Tahoe 26.1'dir, ve şahsen öneririm. Bütçeniz varsa kesinlikle önerdiğim uygulama Magnet'dir. App Store'da bulabilirsiniz. Ayrıca LibreOffice ve Word gibi uygulamaları da önerebilirim.

Tahoe ve Sequoia MacOS'un sürüm güncellemeleridir. Her sürümün kendine özel ismi var. Son çıkan güncelleme tahoe, güncel kalmak isterseniz onu seçin tabii ki. Mouse ile kullanacaksanız mos yüklemeniz faydanıza olur.

Tahoe 26.1 ve Sequoia 15.7.2 macOS yani işletim sistemi sürümleridir. En günceli şu anda tahoe 26.1'dir, ve şahsen öneririm. Bütçeniz varsa kesinlikle önerdiğim uygulama Magnet'dir. App Store'da bulabilirsiniz. Ayrıca LibreOffice ve Word gibi uygulamaları da önerebilirim.

Kısayol ile pencere yönetimi aramıyorsa magnete gerek yok. Gerek varsa da para vermeye gerek yok ücretsiz rectangle var.

Sequoia eski sürüm, güncelleyerek Tahoe sürümüne geçebilirsiniz.

Misal ofis programları için de illa kur diyemeyiz çünkü belki sana hiç lazım olmayacak. Öneri yapabilmemiz için kullanım amacınızı öğrenmek lazım.
Sürüm isimlerinin sonundaki sayıdan dolayı biri UI biri MacOs güncellemesi sandım. Biri 15 biri 26 ile isimlendirilmiş. :D
Kullanım olarakda kodlama yapacağım hocam. Okul için yani.

M1, M2 gibi eski nesil bir MacBook aldıysanız tahoe batarya konusunda sıkıntılı bir sürüm. Ben bunların ikisini de kullanmıyorum mesela 2 sürüm öncesi sonomadayım. Özellikle tahoenin tasarımını gram beğenmedim.

Sürüm isimlerinin sonundaki sayıdan dolayı biri UI biri macOS güncellemesi sandım. Biri 15 biri 26 ile isimlendirilmiş. :D
Kullanım olarak da kodlama yapacağım hocam. Okul için yani.

Apple sürüm isimlerini çıktığı yıl ile isimlendirmeye başladı bu yıl. Ondan dolayı bir atlama yaşandı.

M1, M2 gibi eski nesil bir MacBook aldıysanız tahoe batarya konusunda sıkıntılı bir sürüm. Ben bunların ikisini de kullanmıyorum mesela 2 sürüm öncesi sonomadayım. Özellikle tahoenin tasarımını gram beğenmedim.

Apple sürüm isimlerini çıktığı yıl ile isimlendirmeye başladı bu yıl. Ondan dolayı bir atlama yaşandı.
M4 Air hocam. En optimize sürüm son sürümdür herhalde.

Sürüm isimlerinin sonundaki sayıdan dolayı biri UI biri MacOs güncellemesi sandım. Biri 15 biri 26 ile isimlendirilmiş. :D
Kullanım olarakda kodlama yapacağım hocam. Okul için yani.
Atom önerebilirim ozaman, ayrıca ben sıcaklıkları takip etmeyi sevdiğim için şöyle bir uygulamada kullanıyorum: Hot
Güncelleyin, m1, m2 bile olsaydı eski sürümde beklemek gereksiz geliyor bana.

Yani ben Apple güncellemelerini kararlı hale gelmesini bekleyerek yapıyorum illaki optimizasyon sıkıntıları çıkabiliyor ama son sürümün kullanıcı yorumlarında genel bir sıkıntı görmedim henüz. M1 Air'e sahip bir arkadaşım var o tahoe ye geçti mesela her gün sövüyor batarya işine.

Trackpadi kendinize göre ayarlamak yararınıza olacaktır. CMD space yaparak spotlight ı açın ve izleme dörtgeni yazın (İngilizce kullanıyorsanız trackpad). Oradaki ayarlara bakın biraz. Bir de raycast diye bir uygulama var kesinlikle bir bakın bütün macOS kullanımınızı değiştirebiliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı