MacBook arama yaparken dosya adı yerine başka bilgiler gösteriyor

cancka

Centipat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX4080 - i9 13900HX - 32GB - Acer Predator Helios 16
Meslek
Müzisyen
Selamlar,

MacBook'ta klasör içerisinde arama yaparken, arama sonucu olarak bazen dosyanın adı yerine başka bir bilgisini gösteriyor sonuç olarak aradığım şeyi buluyorum ama mesela MP3'ün adı "xyz. MP3" ise, arama sonucunda "sezen aksu" gösteriyor ya da "xyz Music production" gibi yayıncı adını gösteriyor.

Bunun bir çözümü var mı, benim için büyük bir sorun oluşturuyor şu anda?

Windows'taki arşivimi kullanıyorum, kaç sene önce bir şarkı indirmişim mesela name, title, publisher hepsi farklı şeyler yazarak kaydetmişler. Ben sadece adını değiştirip "ABC şarkısı" yazmışım mesela arattırdığımda "ABC şarkısı" yazıp bulmak istiyorum, gene çıkıyor dosya ama bana gidiyor. Publisher kısmındaki ismi gösteriyor sonuç kısmında.

Spotlight ayarlarına baktım bir çözüm bulamadım.

Spotlight ile alakalı bir durum değil bu, dediğiniz gibi şarkılar orijinal olmadığından etiketleri de yanlış girilmiş ancak çözümü basit. İsmiyle bulmak istediğiniz şarkı için Spotlight kullanırken şu şekilde arama yapın;

ENG: name: NameOfTheSong.mp3
TR: ad:ŞarkınınAdı.mp3

Böylelikle sadece isme göre arama yapıp sonuç verir, diğer etiketleri hesaba katmaz.

Maalesef. Dediğiniz şey çözüm olmuyor, Windowsta mp3 dosyasının adı “ABC” olarak görünürken macte ABC diye arattığımda şarkıyı buluyor ama sonuç kısmında ABC yazmıyor dosyanın adı mesela “XYZ Music Production” yazıyor, sağ tık yapıp içeren klasörde göster dedikten sonra bulunduğu konumu açınca ABC yazıyor yani istediğim sonuç yazıyor isminde ama arama yaptığım yerde binlerce şarkı var yanıltıyor o yüzden beni, tek tek içeren klasörü göster ya da bilgiye basıp ismini kontrol edecek vaktim olmuyor müzik çalarken iş için kullanıyorum.

Görselleri ekliyorum. Daha açıklayıcı olabilir, arattığım şey, sonuç ve dosyanın adını görebilirsiniz.

Sanırım kimse bilmiyor ?

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2025-10-21 18.10.48.png
    98,7 KB · Görüntüleme: 8
  • Ekran Resmi 2025-10-21 18.11.27.png
    89,8 KB · Görüntüleme: 9
  • Ekran Resmi 2025-10-21 18.12.13.png
    298 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…