MacBook kullanırken nelere dikkat edilmeli?

Dovahkiin1

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, öncelikle konuyu doğru yere açmadıysam kusura bakmayın. Daha yeni MacBook M1 aldım. MacBook kullanırken nelere dikkat etmek lazım, pil sağlığı nasıl korunur, Windows'tan Mac'e geçen biri olarak ne gibi şeylere dikkat etmem gerektiğini pek bilmiyorum. Fikir belirtirseniz memnun olurum.
Teşekkürler.

Pil sağlığı için masada kullandığınız sürelerde prizde kullanın. Bu döngüyü minimuma indirecek. Bir de dikkat etmeniz gereken en önemli mevzu ekranı silerken çizmemek. Ekran o kadar hassas ki silerken bile çizilebiliyor. Bunu önlemenin en kolay yolu ekran koruyucu takmak. Ekranı silmeden önce yumuşak bir bez ile tozları bastırmadan alın. Almazsanız silme işlemi sırasında o toz bez ile ekran arasında sürtünüp ekranı çizer.

Turgay Şeren'in Ali Sami Alkış'a verdiği tepkinin aynısını verdim. 2015 ya da 2016 mbp 'mun ekranı o kadar hassas değildi. Hiç de çizik sıkıntısı çekmedim.

Dostum insanlarda macbook konusunda "pil sağlığı" fetişi var. İnanılmaz değişik anlamlar yüklüyorlar pil sağlığına. Atla deve değil. Sürekli pilde kullanımda 1000 döngü gibi mükemmel bir değer veriyor Apple. Bu 1000 döngü %80 in altına inme sınırı. Eğer cihaz pil kapasitesi 2 yıl içerisinde-ya da apple care süresince- %80'in altına inerse Apple pili ücretsiz değiştiriyor. Her halükarda zamanı gelince o tatlı piliniz servis isteyecek. Siz ne kadar dikkat ederseniz edin, ne kadar döngüyü geç tamamlasanız da o pil eskiyecek. Kişisel tecrübelerime dayanarak şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim: "Çok kasmayın, tadını çıkarın"
Yapabiliyorsanız orijinal yazılım kullanın. Macbook larda crackli uygulama çok sıkıntı.
Yeni güncelleme gelir gelmez hemen güncelemeyi yapmayın. 3 ay gibi bir süre bekleyin. Hatalar düzeltilsin.
Arada pil kalibrasyonunu yapın.

Tarayıcı olarak ne kullanmak gerekir peki? Forumda birkaç kişi Firefox kullanmayı tavsiye ediyordu RAM kullanımından mütevellit. Siz ne düşünüyorsunuz?

Tarayıcı olarak ne kullanmak gerekir peki? Forumda birkaç kişi Firefox kullanmayı tavsiye ediyordu RAM kullanımından mütevellit. Siz ne düşünüyorsunuz?
Safari.

Turgay şeren'in Ali sami alkış'a verdiği tepkinin aynısını verdim. 2015 ya da 2016 Mbp'mun ekranı o kadar hassas değildi. Hiç de çizik sıkıntısı çekmedim.

Ekranın üstüne attıkları yansımayı önleyici tabaka hem çok kolay çiziliyor hem de feci parmak izi tutuyor. İlk aldığımda feci ayar olmuştum ekran koruyucuyu taktıktan sonra hayatım değişti.

Office uygulamarını nasıl kullanabilirim peki? Nereden indirmem gerek?

Ekosistemde isen tabiki de Safari. İphone ve İpad üzerinden başlattığını devam ettiriyorsun, çok keyifli. Ben chrome kullanyordum windows laptoplarımla devamlılık sağlama açısından. Ama çok seçenek var. Önceliklerine göre bir tanesini seç.

Office uygulamarını nasıl kullanabilirim peki? Nereden indirmem gerek?
Üniversite öğrencisiysen bir ihtimal üniversitenin office 365 imkanı olabilir. Eğer bedava kullandırıyorsa office 365 mükemmel olur. Kendi uygulamalrına ben şans vermek istedim. Ama hem alışkanlık hem de kullanım kolaylığı tekrar office' ye döndüm.

App Store'da var mı Microsoft Office uygulamaları? Yoksa direkt tarayıcıdan mı indireyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…