A Alioglcn Picopat Katılım 4 Ağustos 2021 Mesajlar 124 25 Ağustos 2021 #1 Bilgisayar mühendisliği için MacBook Air M1 almayı düşünüyorum. Sorum şu: 8 GB RAM 512 GB SSD mi yoksa 16 GB RAM 256 GB SSD mi tercih etmeliyim? Her ikisini bütçem karşılamıyor. Laptop öneriniz olursa yine bakabilirim. Teşekkürler. Son düzenleyen: Moderatör: 25 Ağustos 2021
Bilgisayar mühendisliği için MacBook Air M1 almayı düşünüyorum. Sorum şu: 8 GB RAM 512 GB SSD mi yoksa 16 GB RAM 256 GB SSD mi tercih etmeliyim? Her ikisini bütçem karşılamıyor. Laptop öneriniz olursa yine bakabilirim. Teşekkürler.
Catastrophe Gigapat Zamanın Tanığı Forumun Hafızası Katılım 11 Ağustos 2014 Mesajlar 1.814 Çözümler 13 25 Ağustos 2021 #2 M1 laptoplara RAM ve HDD yükseltmesi yapılamıyor anakarta gömülü çünkü. 16 RAM'li modeli alıp harici SSD-HDD kullanabilirsiniz. 16gb RAM'e ihtiyacınız varsa tabii.
M1 laptoplara RAM ve HDD yükseltmesi yapılamıyor anakarta gömülü çünkü. 16 RAM'li modeli alıp harici SSD-HDD kullanabilirsiniz. 16gb RAM'e ihtiyacınız varsa tabii.
ReloadingData Petapat Zamanın Tanığı Forumun Hafızası İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 8 Nisan 2014 Mesajlar 11.908 Çözümler 245 25 Ağustos 2021 #3 Alioglcn dedi: Bilgisayar mühendisliği için MacBook Air M1 almayı düşünüyorum. Sorum şu: 8 GB RAM 512 GB SSD mi yoksa 16 GB RAM 256 GB SSD mi tercih etmeliyim? Her ikisini bütçem karşılamıyor. Laptop öneriniz olursa yine bakabilirim. Teşekkürler. Genişletmek için tıkla... Bütçeniz karşılamıyorsa MacBook yerine başka bir cihaz bakabilirsiniz.
Alioglcn dedi: Bilgisayar mühendisliği için MacBook Air M1 almayı düşünüyorum. Sorum şu: 8 GB RAM 512 GB SSD mi yoksa 16 GB RAM 256 GB SSD mi tercih etmeliyim? Her ikisini bütçem karşılamıyor. Laptop öneriniz olursa yine bakabilirim. Teşekkürler. Genişletmek için tıkla... Bütçeniz karşılamıyorsa MacBook yerine başka bir cihaz bakabilirsiniz.
2 223481 Kilopat Katılım 1 Ağustos 2018 Mesajlar 1.283 Çözümler 16 25 Ağustos 2021 #4 Merhaba, cihazı aldıktan sonra RAM takviyesi isteseniz de yapamıyorsunuz ama harici olarak SSD takviyesi yapabilirsiniz. Ondan dolayı 16 GB RAM'i tercih etmenizi öneririm.
Merhaba, cihazı aldıktan sonra RAM takviyesi isteseniz de yapamıyorsunuz ama harici olarak SSD takviyesi yapabilirsiniz. Ondan dolayı 16 GB RAM'i tercih etmenizi öneririm.
3 377660 Kilopat Katılım 19 Ekim 2020 Mesajlar 9.935 Makaleler 9 Çözümler 59 25 Ağustos 2021 #5 Alioglcn dedi: Bilgisayar mühendisliği için MacBook Air M1 almayı düşünüyorum. Sorum şu: 8 GB RAM 512 GB SSD mi yoksa 16 GB RAM 256 GB SSD mi tercih etmeliyim? Her ikisini bütçem karşılamıyor. Laptop öneriniz olursa yine bakabilirim. Teşekkürler. Genişletmek için tıkla... Alacaksanız 16 GB bellekli olanı alın. Bellek yükseltmesi yapılamadığı için ileride sorun çıkartabilir. Bildiğim kadarıyla Depolama alanını yükseltebiliyorsun.
Alioglcn dedi: Bilgisayar mühendisliği için MacBook Air M1 almayı düşünüyorum. Sorum şu: 8 GB RAM 512 GB SSD mi yoksa 16 GB RAM 256 GB SSD mi tercih etmeliyim? Her ikisini bütçem karşılamıyor. Laptop öneriniz olursa yine bakabilirim. Teşekkürler. Genişletmek için tıkla... Alacaksanız 16 GB bellekli olanı alın. Bellek yükseltmesi yapılamadığı için ileride sorun çıkartabilir. Bildiğim kadarıyla Depolama alanını yükseltebiliyorsun.
qelos Kilopat Katılım 14 Aralık 2020 Mesajlar 2.340 Makaleler 5 Çözümler 30 Yer Gorgoroth Yaylası 25 Ağustos 2021 #6 Catastrophe dedi: M1 laptoplara RAM ve HDD yükseltmesi yapılamıyor anakarta gömülü çünkü. 16 RAM'li modeli alıp harici SSD-HDD kullanabilirsiniz. 16gb RAM'e ihtiyacınız varsa tabii. Genişletmek için tıkla... Ram hatta ana karta bile değil direkt işlemciye gömülü.
Catastrophe dedi: M1 laptoplara RAM ve HDD yükseltmesi yapılamıyor anakarta gömülü çünkü. 16 RAM'li modeli alıp harici SSD-HDD kullanabilirsiniz. 16gb RAM'e ihtiyacınız varsa tabii. Genişletmek için tıkla... Ram hatta ana karta bile değil direkt işlemciye gömülü.
Pluxy01 Gigapat Zamanın Tanığı Katılım 11 Kasım 2016 Mesajlar 6.544 Çözümler 40 Yer İstanbul Daha fazla Cinsiyet Erkek 25 Ağustos 2021 #7 İkisi de yükseltilemiyor ama bütçenizi 16 GB RAM'den yana kullanmanızı öneririm. Harici SSD ile depolama sorununu çözebilirsiniz.
İkisi de yükseltilemiyor ama bütçenizi 16 GB RAM'den yana kullanmanızı öneririm. Harici SSD ile depolama sorununu çözebilirsiniz.
A Alioglcn Picopat Katılım 4 Ağustos 2021 Mesajlar 124 25 Ağustos 2021 #8 Herkes RAM diyor sanırım peki 256 GB yeter mi sizce dostlar? Android Studio, Matlab, Visual Studio, AutoCAD, Xcode gibi derleyicileri yükleyeceğim. Oyun falan yüklemem. İleride harici SSD yapmak zorunda kalır mıyım? ReloadingData dedi: Bütçeniz karşılamıyorsa MacBook yerine başka bir cihaz bakabilirsiniz. Genişletmek için tıkla... Stabilite, pil ömrü, işlemci ve uzun ömürlülük istiyorum hocam. Öneri alabilirim.
Herkes RAM diyor sanırım peki 256 GB yeter mi sizce dostlar? Android Studio, Matlab, Visual Studio, AutoCAD, Xcode gibi derleyicileri yükleyeceğim. Oyun falan yüklemem. İleride harici SSD yapmak zorunda kalır mıyım? ReloadingData dedi: Bütçeniz karşılamıyorsa MacBook yerine başka bir cihaz bakabilirsiniz. Genişletmek için tıkla... Stabilite, pil ömrü, işlemci ve uzun ömürlülük istiyorum hocam. Öneri alabilirim.
Catastrophe Gigapat Zamanın Tanığı Forumun Hafızası Katılım 11 Ağustos 2014 Mesajlar 1.814 Çözümler 13 25 Ağustos 2021 #9 İlerde yaşanabilecek olan depolama sorunun çözümü var ama RAM'in çözümü yok. O yüzden herkes RAM diyor. Zorunda kalabilir misiniz? Olabilir tabii.
İlerde yaşanabilecek olan depolama sorunun çözümü var ama RAM'in çözümü yok. O yüzden herkes RAM diyor. Zorunda kalabilir misiniz? Olabilir tabii.
DarkReader Kilopat Katılım 29 Nisan 2021 Mesajlar 8.345 Çözümler 29 Yer Tatooine 25 Ağustos 2021 #10 Hocam bellek yükseltin. Depolama işini harici disk ile çözebilirsiniz.