MacBook M1 şarj nasıl edilmeli?

Hocam tekrar teşekkürler, bilgisayar zaten çok yeni sıfır formatlı 1 aydır falan kullanıyorum Max.
Eki Görüntüle 1312493
Aha sırf bu sekmeler açıkken (başka bir şey açık değil sadece Safari) prizde şu an %100'de kullanıyordum yaklaşık 1-2 saattir. 53-54 derece arasında duruyordu. (hot böyle gösteriyor)
Gerçekten aşırı rahatsız oldum çünkü yazı yazarken parmaklarım ısınıyordu elimi klavyenin üzerinde tutmaktan rahatsız oldum bende fişten çektim şu an tekrar 30 derecelerde takılıyoruz.
Etkinlik monitörüne baktım hiçbir şey değişmedi, yani kablodan çıkartmadan önce ve sonrası aynı.
Çıkartır çıkartmaz 2-3dk içerisinde bilgisayar buz gibi oluyor.
Sistemim güncel Monterey son versiyon.

Şimdi yapabileceğim 3 şey var sanırım.
1. Apple tanıları denemek.
2. şarjda kullanmamak...
3. Garantiye göndermek.

Evet bu opsiyonların mevcut eğer format atıp denemek istemiyorsan başka bir kullanıcı açıp dene ama dediğim gibi antivirüs taraması ve temiz kurulum yapmanda fayda var.

Evet bu opsiyonların mevcut eğer format atıp denemek istemiyorsan başka bir kullanıcı açıp dene ama dediğim gibi antivirüs taraması ve temiz kurulum yapmanda fayda var.
Yok hocam denemek istemiyorum değil dediğim gibi format atılalı 1.5 hafta falan oldu max, bilgisayarda özel olarak kurulmuş hiçbir uygulama yok.
Antivirüs konusunda evet antivirüs denemek istemiyorum açıkcası çünkü antivirüslerin faydadan çok zarar verdiğini ve kalıntı bıraktığını düşünüyorum.

Yok hocam denemek istemiyorum değil dediğim gibi format atılalı 1.5 hafta falan oldu Max, bilgisayarda özel olarak kurulmuş hiçbir uygulama yok.
Antivirüs konusunda evet antivirüs denemek istemiyorum açıkçası çünkü antivirüslerin faydadan çok zarar verdiğini ve kalıntı bıraktığını düşünüyorum.

Çok büyük bir sorun değil ne kadar kalıntı bırakabilir ki altı üstü antivirüs. Yani servise verirsende cihaz sana sıfırlanmış olarak dönebilir ama sen bilirsin.Başak kullanıcı açıp dene bari.

Yapay zeka yüzdelik değere göre öğrenmez saatlere göre öğrenir mesela her gün saat 08:00 şarja takıyorsunuz ve 20:00 da çıkarıyorsunuz bu durumda batarya %80'e kadar şarj edip kalanını 4-5 saat gibi bir sürede çok yavaş şekilde tamamlayabilir ya da direkt %80 de sabit durdurabilir. Yani biraz uzun zamanda öğrenen bir sistem 2-3 hafta her gün aynı saatlerde şarja takıp şarjdan çıkarırsanız öğrendiğini göreceksiniz normal kullanımda 2 ayı bulabiliyor öğrenmesi.

Hocam merhaba ben şu kısmı anlayamadım 08.00'de şarja takıp 20.00'da şarjdan çıkarıyorsunuz dediniz mesela örnek olarak,20.00'da şarjdan çıkarıp sistemi kapattığımızda sabah 08.00'de tekrar şarja taktığımızda şarj eksilmemiş olacak akşam 20.00'da şarjdan çıkarıp pili biraz eksiltip sabah 08.00'de taktığımızda mı bu sizin dediğiniz senaryo oluşur bunumu kastettiniz.
Şimdi bir diğer mesele ise, Aldente'nin yaptığı şeyi sistemin yapay zekayla öğrenip yaptığını söylediniz %80'de şarj olmayı bırakıyor dediniz ya. Onu ben başkalarından da duydum ama bende olmadı ya.
Birkaç gündür sistem öğrensin diye alttaki grafikte görüyorsunuz (daha eskiye gitmiyor gitse göstermek isterdim) %50 civarında takıyorum, %100'e kadar getirip şarjdan çıkartmıyorum ki yapay zeka "bu adam herhalde şarjda kullanacak" deyip bir sonraki seferde %80 de şarj olmayı durdursun istiyorum ama yok yapmıyor.

Bunu nasıl yapacağız? Ben %80 de dursun istiyorum. İyileştirilmiş şarj açık.

Eki Görüntüle 1311721

Hocam sizin yine iyi %80 şarjı sabitlemeyi geçtim %100 sabit kalsa ona da razıyım, her gün günde 1 kere pil durumu şarj olmuyor olarak gözüküyor prize takılıyken ve %100 olan şarjım eksilmeye başlıyor %90a inene kadar sonra tekrardan şarj etmeye başlıyor ve şarjı %100e tamamlıyor tekrar, her gün bu şekilde doldur boşalt yapıyor Apple'ı arayıp soruyorum bu durum normalmiş Technopat sosyal forumunda herkese soruyorum kimse bende öyle olmuyor diyor ya şarjları %100 sabit kalıyor ya da %80e sabitleniyor şarj bende neden fakrlı bende anlayamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı