MacBook M2 256 GB vs M3 512 GB

Maverick71

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam herkese,

Taşıma kolaylığı ve uzun şarj nedeniyle MacBook Air almayı düşünüyorum ve bana yardımcı olur musunuz? Öncelikle M.2 ve M3 arasında beni etkileyecek çok bir fark yok 16 GB RAM olanını alacağım.

Bulduklarımdan biri "https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0DLHQ73G5/ref=ewc_pr_img_2?smid=A1UNQM1SR2CHM&th=1"

Bu 35.000 ve 9 taksit imkanı var.

Diğeri ise "https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0CX22YCMS/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A1UNQM1SR2CHM&th=1"

Bu da 45000 TL ve bunda da 9 taksit imkanı var.

Öncelikle M.2 ve M3 çipleri arasında bir fark yok beni etkileyen dediğim gibi ve zaten ikisi de 16 GB modeli. Burada depolama ve 10.000 TL fark devreye gidiyor. MacBook tercih etme sebebim taşınabilir hafif ve şarjının uzun süre gidebilecek olması. Kullanma amacım ise genelde internette gezinme chat GPT araştırma dizi film akademik, borsa (trading view uygulaması) ve bazen de Python ile veri analizi uygulamaları (Anaconda uygulaması) gibi işlerde kullanacağım. Bunun için 256 yeterli midir kararsız kaldım. Zaten video fotoğraf program gibi şeyleri diğer bilgisayarımda mevcut bu bilgisayarda sadece saydığım şeyleri yapacağım oyun oynayan biri değilim. Burada 256 GB olan bu mack beni 4 5 yıl götürür mü? Arada 10.000 TL olarak bir fark var çok kararsız kaldım.

Gece yarısı rengi çok iz bırakıyor diyorlar doğru mu?

Hep Windows kullanan birinin alışması çok uzun sürer mi?

Teşekkür ederim.

Bence ASUS'un Zenbook modellerini al Mac yerine gece yarısı rengi çok bırakmıyor ama diğerlerinden daha fazla iz bırakıyor alışmanı bilemem ben alışamadım ama arkadaşım hemen alıştı

Bence ASUS'un Zenbook modellerini al Mac yerine gece yarısı rengi çok bırakmıyor ama diğerlerinden daha fazla iz bırakıyor alışmanı bilemem ben alışamadım ama arkadaşım hemen alıştı
Hocam bende düşündümde hem şarj olayı mac gibi değil sanırım hemde zenbook ların kasaları çoksağlam gelmedi bana bi bakmıştımda yani mack gibi bi laptop bulsam taşınılabilirlik şarj performans ve sağlamlık ayarında direk onu alıcamda bulamıyorum o nedenle mecbur mack :(

Hocam bende düşündümde hem şarj olayı Mac gibi değil sanırım hem de Zenbook'ların kasaları çoksağlam gelmedi bana bir bakmıştımda yani mack gibi bir laptop bulsam taşınılabilirlik şarj performans ve sağlamlık ayarında direk onu alacağım da bulamıyorum o nedenle mecbur mack :(

ASUS ZenBook Q415MA-U00TT Ultra5 125H 8GB 512SSD 14" FHD+ Touch W11H Dizüstü Bilgisayar - Fiyatı, Yorumları şuna bir bakabilirsin belki kararın değişir

Windows dan geçerken alışamama ihtimaliniz maalesef var. Bana kalırsa daha uzun süreli bir kullanım için 512GB'lık model tercih edilebilir.

Ayrıca Zenbook serisi için zamanında sürprizbozandaki videoyu görüp fikrimi değiştirmiştim. Doğruluk payı var mıdır bilemiyorum.
Bu adamın kim olduğunu bilmiyorum, başka birine kendim bilgisayar araştırırken bu nasıl makindedir sorusuna cevaben bunu almıştım. Aynen aktarıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı