MacBook Pro 13" 2020 SSD Yükseltme

Pozitif teknoloji sitesindeki 128 gb 8.500tl olan modelden bahsediyorsanız o 2019 model, 2020 değil. Belli bir yıldan sonra tam yılını bilmiyorum 2015 2016 olabilir emin değilim, ssd'ler anakarta lehimli olarak gelmeye başladı o yüzden yükseltme yapılamıyor diye biliyorum. 256gb için ikinci ellere bakabilirsiniz, ikinci elde de fiyatlar uçmuş ama belki uyguna bulursunuz. Bir de pozitif teknolojiden alacaksanız şikayet var gibi sitelere bakmanızı tavsiye ederim. Ürünün elinize ulaşması haftalar aylar sürebiliyor. Bir sıkıntı olduğunda da muhatap bulamadıklarından yakınanlar da var.
 
Pek bir bilgim yok ama dedigin gibi harici bir disk alıp programları orada açmak için formatlamayı düşünüyorum arada windows kullanmam da gerekebilir macos da harici diskten program çalıştırma hakkında bilgini var mı ?

Harici diskten çalıştırma hakkında pek bir bilgim yok ama mümkün.
128 GB ssd nin 48'ini apple'ın programlarına sayarsak geriye 80 GB gibi bir alan kalıyor. Sizin programlarınız 30 GB yer kaplarsa geriye 50 GB kalıyor.

Tabi bu hesabı kafadan yaptım yani güncellemelerde veya yüklediğiniz şeylerle bu alan gittikçe azalıyor. Ben cihazımı satmadan önce 10 GB kullanılabilir alanım vardı 😳
Eğer macbook almak zorundaysan ikinci ellere yada 256 gb modellere yönelmeni tavsiye ederim.
 
Anlaşılan bu pro beni aşıcak appel ın kendi sitesinden öğrenci indirimli bir air bakayım ısınması beni korkutuyor fakat harici bir fanla çözebilirim sanırım
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı