MacBook Pro 2019 A2141 şarj olmuyor

erşan abi

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Ryzen 5 7500F | RTX3070Ti | GIGABYTE A620M S2H | XPG 32GB 6000MHz | Thermalright Phantom Spirit 120 SE | FSP 650W

Konsol: XBOX Series S

Ekipman: MCHOSE X75 Keyboard | MCHOSE L7 Pro | HyperX Cloud II | GIGABYTE M28U 28" 4K 144hz / Samsung Odyssey G3 27'' 165hz
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar selam, ikinci el bir MacBook Pro aldım ancak yanında şarj aleti gelmediği için kendi MacBook Air'ime ait 30watt şarj aletiyle şarj etmeyi denedim fakat şarj etmedi yalnızca PSU görevi gördü. Watt değerinin düşük geldiğini düşünerek daha yüksek watt değerine sahip bir adaptörle denediğimde ise yine aynı şekilde şarj olmadığını, yalnızca PSU görevi gördüğünü gördüm. MacBook'umun diğer girişine takıp denediğimde ise şarj etmeye başladı. Acaba orijinal olmayan bir adaptör kullandığım için mi bu şekilde ilk girişte şarj olmadı yoksa girişte mi sıkıntı var bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim, aynı zamanda orijinale verecek param olmadığı için muadili bir şarj aleti arıyorum. Cihazın modeli A2141 bildiğiniz iyi markalar var ise cevaplarınızı bekliyorum.

Kullandığım adaptör bu arkadaşlar, sorun çıkarmaz diyorsanız kullanmaya devam edeceğim.

Son düzenleme:
Aldığınız adaptör pek eli yüzü düzgün durmuyor ve yazdıklarınıza bakarsam port sıkıntısı olduğunu düşünüyorum. 4 adet Type-C arayüzüne sahip port var. Hepsini denediniz mi? Bu arada elinizde olan MacBook Air şarj adaptörü ile ilk deneyin bütün portları.

Aldığınız adaptör pek eli yüzü düzgün durmuyor ve yazdıklarınıza bakarsam port sıkıntısı olduğunu düşünüyorum. 4 adet Type-C arayüzüne sahip port var. Hepsini denediniz mi? Bu arada elinizde olan MacBook Air şarj adaptörü ile ilk deneyin bütün portları.

Air şarj adaptörü ile denediğim zaman hepsinde PSU görevi gördü hiçbirinde şarj etmedi, diğer siyah adaptör ile tekrar hepsini denedim ve her portta 10 saniye içine şarj etmeye başladı. Siyah adaptörde otomatik regülatör olduğundan dolayı değerleri ayarlaması için 10 saniye kadar bir beklemek gerekiyor. Akrabama ait olan 140W Pro şarj aleti ile denediğimde bütün portlar sorunsuz çalıştı. Şu an tek derdim adamakıllı bir adaptör almak ama hangisini alacağımı bilmiyorum. Uygun fiyatlı olursa süper olur. 😁

Hepsinden şarj oluyorsa güzel. Tek porttan 100W verebiliyor, 140W olanlar çok ütopik fiyatlarda:

Hepsinden şarj oluyorsa güzel. Tek porttan 100W verebiliyor, 140W olanlar çok ütopik fiyatlarda:

Hocam bu bombastik bir şeymiş ama sadece MacBook'u şarj edeceğim, tek Type-C çıkışlı olan varsa hem işimi görür hem de daha ucuz olur diye düşünüyorum, yanına kablo da almam gerekecek çünkü.

Hocam bu bombastik bir şeymiş ama sadece MacBook'u şarj edeceğim, tek Type-C çıkışlı olan varsa hem işimi görür hem de daha ucuz olur diye düşünüyorum, yanına kablo da almam gerekecek çünkü.

Daha ucuza 100W ve tek çıkışlı bir adaptör göremedim. 65W bakılabilir o durumda. Dediğim gibi attığım cihaz tek çıkıştan 100W verebiliyor. Aslında diğerlerine göre ucuz bile ama elbette 1.000 TL'ye adaptör almak...

Daha ucuza 100W ve tek çıkışlı bir adaptör göremedim. 65W bakılabilir o durumda. Dediğim gibi attığım cihaz tek çıkıştan 100W verebiliyor. Aslında diğerlerine göre ucuz bile ama elbette 1.000 TL'ye adaptör almak...

Olsun hocam bir şekilde alacağız artık, teşekkür ederim yardımlar için kralsın.

Hocam şunu fark ettim, ekran parlaklığını düşürdüğüm zaman şarj edebiliyor ama ekran parlaklığı yükselince şarj etmeyi kesiyor PSU moduna geçiyor bu siyah adaptör ile, yetmiyor sanırım bir yerden sonra.

Son düzenleme:
Hocam şunu fark ettim, ekran parlaklığını düşürdüğüm zaman şarj edebiliyor ama ekran parlaklığı yükselince şarj etmeyi kesiyor PSU moduna geçiyor bu siyah adaptör ile, yetmiyor sanırım bir yerden sonra.

Öyledir muhtemelen. O model güçlü ve iyi bir panele sahipti, yanında gelen adaptör de 96W idi. Bu zaten bize ne denli güç çektiğini gösteriyor.

Öyledir muhtemelen. O model güçlü ve iyi bir panele sahipti, yanında gelen adaptör de 96W idi. Bu zaten bize ne denli güç çektiğini gösteriyor.

Yandık ya, mecbur vereceğiz minimum 1500 lira... Ekstra kablo da almam gerekecek ithalat ücreti var bir de en az 2000TL gitti.

Yandık ya, mecbur vereceğiz minimum 1500 lira... Ekstra kablo da almam gerekecek ithalat ücreti var bir de en az 2000TL gitti.

Yurt dışı olduğunu yeni gördüm ama ülkede 100W adaptör bulmakta zor galiba. Akakçe'de bile pek çıkmıyor ondan Amazon ve heps. Burada baktım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı