MacBook Pro için ücretli ya da ücretsiz antivirüs tavsiyesi

blenxi

Kilopat
Katılım
26 Şubat 2018
Mesajlar
182
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar. Bu hafta MacBook Pro aldım, elime ulaştı. Genel olarak yardımcı alet edevatları tamamlıyorum, bir yandan da program ve antivirüs gibi konuları araştırıyorum. Evdeki masaüstünde Kaspersky'ın ücretsiz versiyonunu kullanıyorum. Mac için internette araştırdığımda Avira, Avast vs. gibi pek tercih etmediğimiz programları çok fazla önermişler. Sanırım Mac için bu antivirüsler daha kullanışlı.

Bu Mac'i iş amaçlı kullanacağım için web sitedir, maildir vs. internetten gelebilecek tehlikeleri minimuma indirmek için gerekirse ücretli program kullanabilirim. Sizin MacBook Pro için önerebileceğiniz ücretli ya da ücretsiz programlar var mıdır?
 
Öncelikle yeni oyuncağınız hayırlı olsun, umarım iyi günlerde kullanırsınız :)

Benim önerim Kaspersky.
Bu forumda Kaspersky'den başka cevap zor alırsınız, her türlü iyi bir AV. işletim sistemi fark etmez. Gönül rahatlığıyla kullanın.

Bu arada Mac gibi bir cihaz için günlük kullanımda AV programlarına ihtiyaç duyduğunuzu
düşünmüyorum, yine de siz bilirsiniz.
 
Hocam kısa süre Mac kullandım; uzun süre Windows kullandım. Size tavsiyem; lisanslı program kullandıktan sonra virüs programına gerek yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İstediğini sonuçlara göre seçebilirsin.
 
Benim de ilk düşündüğüm Kaspersky'dı. Google'da araştırınca Mac'ler için çok bariz bir farkın olmadığıyla ilgili yazılar okudum, her kafadan bir ses hesabı.

@Murat5038 yazıları okuyacağım, teşekkürler, güzel bir kaynak gibi duruyor. Şöyle kabataslak puanlara baktım, birbirlerine çok yakınlar.

Sanırım evimde masaüstünde kullandığım Kasperksy'ın ücretsiz sürümünü yükleyeceğim. Tek korkum web sitem ve mail üzerinden gelen tehlikeli mailler, onun haricinde internet sitelerinden bulaşacağını düşünmüyorum.
 
Apple´ın sitesinde yazdığına göre dahili antivirus yazılımı varmış. Hiç macOS kullanmadığım için nasıl yapıldığını bilmiyorum ancak onu kullanabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı