MacBook Pro'yu sürekli şarja takılı kullanmanın bir zararı olur mu?

Utku Durmaz

Decapat
Katılım
17 Nisan 2020
Mesajlar
149
Herkese merhabalar,

Geçenlerde M1 işlemcili MacBook Pro aldım ve ilk defa MacBook kullanıyorum. Şu anda alışma aşamasındayım.

Laptopu masa başından çok kaldırmıyorum. Şarj aleti hep takılı bir şekilde kullansam laptopa bir zarar verir miyim?

Örneğin ilerleyen zamanlar için bataryasının ölmesi gibi bir durum veya aklınıza gelebilecek başka zararlar oluşur mu?

Teşekkürler.
 
Tersi durumunda batarya ölüyor diye biliyorum. Batarya için önerilen ayarlar açıksa problem olmaz ki ben de aynı şekilde kullanıyorum 2019 Macbook Pro'yu.
 
Mac için normal laptoplardan aksi şeyler geçerli. MacBook'larda pil devir sayısı bulunur pilin fazla devir yapması eskimediniz gösterir. Pilde kullanmanızda hiçbir sakınca yok aksine daha iyi olduğu bile söylenebilir. Satarken pil devrinin düşük olması fiyatın yükselmesini sağlar. Harici olarak pil ömrü uzun cihazlar olduğu için 16-17 saatlık bir kullanımı bile taşıyabiliyor bazen.
 
Benim tavsiyem keyfine göre kullanman. Sürekli masa başında mısın? Tak prizde kalsın ve %100 oldu diye endişelenme, MacBook'lar hiçbir Windows laptopa benzemiyor. Bir yere mi gideceksin? Çıkart prizden git gel. Geceleri de yatmadan önce şarjdan çıkarmanı öneririm. Sabah kalktığında eğer yine masa başı kullanıma devam edeceksen takarsın, ek olarak ne kadar sıcak ortamlardan kaçınırsan pil için o kadar iyidir. Geri kalan her şeyi macOS senin için halledecektir ;)
(Ben bu şekilde kullanıyorum, uzun süre Mac kullanan birçok kişiye sorular sordum, gerek YouTube gerek diğer websitelerinden yaptığım araştırmalar sonucu bu şekilde kullanmaya karar verdim)
 
Şarjda kullandığınızda pil devri artmaz, pil ömrüne de zarar vermez. Yalnızca ayda bir kere pili %10-20'ye kadar kullanıp şarj ederseniz iyi olur, buna ek olarak uzun süre kullanmayacağınız zaman şarjı %20-80 arasında tutarsanız pil için sağlıklı olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı