MacBook teknik servisinde arka kapak açılırsa garanti gider mi?

Daha fazla  
6 ay önce askere giderken MacBook'u %50 şarj ile kenara koydum. Dün askerden geldim ve açma tuşuna bastığımda tepki vermiyor. Apple ile görüşüp birkaç yöntem demedim ama açılmadı. Bulunduğum şehirde yetkili servis yok. Herhangi bir MacBook teknik servisine götürsem arka kapak açılırsa cihaz garanti dışı kalır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
6 ay önce askere giderken MacBook'u %50 şarj ile kenara koydum. Dün askerden geldim ve açma tuşuna bastığımda tepki vermiyor. Apple ile görüşüp birkaç yöntem demedim ama açılmadı. Bulunduğum şehirde yetkili servis yok. Herhangi bir MacBook teknik servisine götürsem arka kapak açılırsa cihaz garanti dışı kalır mı?

Kargo ile gönderin bence risk almayın. Garanti dışı kalabilir ama emin değilim yine de kargo ile gönderin.

Kalabilir.

Cihaza kendi servisi dışında müdahale olduğu zaman garanti dışı kalır. Sizden kaynaklı sorun olmadığı için kargo ile servise gondermenizi oneririm.

MacBook'larda kapağın açıldığını anlayabilecekleri bir güvenlik etiketi yok. Fakat bataryanın bağlandığı soket sarsılmalarda çıkmasın diye bantlanmıştır, tamir sırasında bataryanın bağlantısının kesilmesi gerektiği için kesinlikle o etiketin çıkartılması gerek yani azıcık deneyimli bir personel bile cihazın içinin açıldığını değil ama işlem yapıldığını anlar. Ayrıca sorun anakartda da olabilir yani kesinlikle işlem yapılırsa anlaşılır, garantili bir Apple cihazını asla yetkisiz servislere vermeyin, asla.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı