MacBook vs Gaming laptop

Aklınızda en ufak oyun oynama fikri varsa gaming laptop alıp geçin. Sonradan canınız çekiyor GeforceNOW falan o keyfi vermiyor. Ha MacBook+Xbox kombiniyle de çok mutlu olabilirsiniz.

İkisi farklı amaçlara hizmet eden laptoplar,
-Gaming laptopların şarjı 2-3 saat gider dışarıda rahat çalışamazsınız.
-Touchpadleri kötü olur mouse da taşımak zorunda kalırsınız, kendisi ve şarj aleti zaten ağır üstüne mouse da taşıyacaksınız bir sürü kargaşa. Laptop+şarj aleti+mouse 4kg falan taşımak zorunda kalıyorsunuz.
-Çalışırken, render alırken uçak kalkıyormuş gibi ses çıkarır.
-Ama oyun oynayabilirsiniz.
--------------------------------------------------
+MacBookların şarjı 10-15 saat civarı gider dışarı çıkarken şarj aleti alsam mı ya düşüncesi bile aklınızda olmaz. Sadece MacBook'u yanınıza almak yeterli oluyor o da 1.4 1.5kg civarı.
+Çalışırken gürültüden kulaklık takma ihtiyacı hissetmezsiniz.
+Kullanımı çok pratiktir, rahattır, touchpadi laptoplar arasındaki en iyi touchpaddir kullanırken mouse ihtiyacı hissetmezsiniz.
+Ama oyun oynayamazsınız.

Son düzenleme:

Bu iki madde hariç gerisi doğru, attığım Victus eco modunda neredeyse 5-6 saat ekran süresi veriyor ve touchpad konusunda trackpade çok yakın, hem boyut hem de doku olarak, tepkileri de çok iyi.

Bu iki madde hariç gerisi doğru, attığım Victus eco modunda neredeyse 5-6 saat ekran süresi veriyor ve touchpad konusunda trackpade çok yakın, hem boyut hem de doku olarak, tepkileri de çok iyi.
Eco modunda işlemci frekansı falan çok kısıtlanmıyor mu hocam? Eco modu keyifli bir deneyim sunmaz diye göz önüne almadım.

Eco modunda işlemci frekansı falan çok kısıtlanmıyor mu hocam? Eco modu keyifli bir deneyim sunmaz diye göz önüne almadım.

Bataryada Windows bilgisayarlar zaten güzel performans veremiyor çoğu, ekran süresi verebiliyor ancak. Bataryada MacBook rakibi yok Windows tarafında. Günlük kullanım için ideal eco mod, frekans ihtiyacı çok olmadığı için o tür işlerde.

Apple'in MacOS'un cazibesi karşısında cok zor direniyorum.

Apple'in MacOS'un cazibesi karşısında cok zor direniyorum.

Gayet güzel açıklamışlar zaten, GeForce NOW yeterli gelebilir fakat Mac ekranları küçük olduğu için pek zevk vermeyebilir. En mantıklısı arkadaşın dediği gibi konsol+ Mac veya Gaming.

MacBook + Geforce Now veya bütçe uygunsa MacBook + Series S gibi bir oyun konsolu tavsiye ederim.

Merhaba çok güzel özetlemişsiniz. Bir sorum olacaktı;
ASUS ROG Zephyrus G14 2022 Ryzen 9 6900HS+Radeon 6700s modelini veya M.2 mba+XSS almayı düşünüyorum. G14'ü bilmiyorsanız şöyle özetleyeyim:
-Ekran kartı kapatılıp 8-10 saat pil ömrü veriyor(bizzat 2021 modelinde deneyimledim)
-14 inç metal kasa,1.6kg ve mbp inceliğinde.
-Linus gibi YT kanallarında MB klavyesiyle aynı seviyede olduğu bahsediliyor + gerçekten büyük bir touchpadi var.
-1600p, 500 nit, 16:10 oran, 120Hz ekranıyla neredeyse MacBook ekranıyla birebir aynı.
-2021 modelini bizzat 1 sene kullandım ve sessiz modda asla fan çalışmıyor.
Ancak öte yandan MacBook+XSS'de cazip geliyor ama bir sorun yurtta kalmam ve her yazın yurdu boşaltmamın istenmesi bu sebeple Xbox Series S alırsam monitörü bir şekilde kargoyla vs yollamam gerekecek. Saydığınız olumsuz Gaming laptop yanları bu üründe yok gibi duruyor ve açıkçası sizin fikrinizi almak istedim.

Hocam karşılaştırmak için çok cazip bir laptop seçmişsiniz, ben de M1 Pro MacBook Pro ile 3060lı Zephyrus serisi arasında kalmıştım. Sizin yerinizde olsam MacBook (Air olduğu için) yerine Zephyrus serisini tercih edebilirdim ama bu seçimi en iyi siz yapabilirsiniz. Şunu da göz önüne alın ekran kartını kapatıp kütüphaneye vs ders çalışmaya giderseniz uzun şarj süresi alabilirsiniz evet ama bölümünüze bağlı olarak istediğiniz performansı alamayabilirsiniz. Bilgisayar müh. okuduğum için bu etken benim fikrimi değiştiren etkenlerden biri olmuştu.

Yurtdışından getirtme imkanınız varsa XSS'i 5k civarına getirebiliyorsunuz bu arada aklınızda bulunsun.

İkinci ekran her türlü günlük kullanımınıza fayda sağlar bu arada sadece xbox'da kullanırım diye düşünmeyin seçim yaparken.

Son düzenleme:

Teşekkürler hocam. Bende şu an 2021 modeli var RTX 3050'li 1 senedir kullanıyorum, 3050'nin performansı dışında çok memnunum aslında ama Apple ekosistemi "acaba" diye düşündürtüyor. Ben yönetim bilişim sistemleri okuyorum kütüphanede, ders calısırken VS Code ve VS dışında bir ihtiyacım olmuyor genelde. Mac'lerin pildeyken tam güçte çalışması çok iyi ama kendi açımdan 1 senelik kullanımımda pilde çok kullandım ve işlerimi sınırlayan bir güç düşmesiyle karşılaşmadım. Hatta şöyle söyleyeyim pildeyken ekran kartını kapatıp, Gamepad'i alıp sessiz modda persona 5 oynuyordum 60FPS sabit. Ryzen 7 5800HS'de bana fazlasıyla yetti bu konularda.
Mac+XSS'e yönelmeye pek sıcak bakmamamda en büyük etken monitörü taşıma durumu maalesef belirttiğim gibi kargolamam etmem vs gerekecek. Mac'in artıları çok ama gündelik kullanım senaryomda pek bir fark yaratmayacak gibi hissettiriyor. Çok video izledim ama "aa bak bu olmazsa olmaz çok fark yaratır benim için" dediğim bir şey olmadı. MacOS'un Kodlama'da daha iyi bir sistem olduğu söyleniyor ama bu konuda da pek bir bilgim yok maalesef .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…