MacBook'lar neden bu kadar pahalı?

Pro'da fan var, yeni oyunların özellikle de indie'lerin çoğu da çalışıyor. Pil ömrü vb. aşırı iyi, bu arada fana takılmamak lazım, Air çok performans kaybetmiyor.

Şu an her şeyin fiyatı bir tuhaf zaten, almayı düşündüğüm anakart bile piyasayı takip ederken 1 haftada 800 TL zamlandı. Sadece MacBook hakkında hiçbir bilgim yok tek bildiğim herkes gibi Apple ürünlerinin marka isminden dolayı gereksiz pahalıya satıldığını düşünmek ama son zamanlarda YouTube üzerinde videolara falan baktığım zaman genel olarak hep bu render, yazılım konusunda falan herkesin ağzındaki tek laf MacBook, macOS hakkında bilgim hiç yok ancak alışılamayacak bir şey değil her ne kadar 10 senedir Windows kullansam da. Sadece merak ettiğim bu Apple işlemcileri normal bugün masaüstü sistemlerde ki Ryzen veya Intel son nesil işlemcilere göre kat ve kat çok daha mı iyi nedir? Örneğin ben C++ üzerinde gün içerisinde 75-80 defa Build alıyorum 20 bin TL'ye masaüstü sistem toplayacağıma bu fiyata ortalama bir MacBook alsam Build işlemini 20 bin TL'ye toplayacağım sistemin işlemcisinden çok daha mı hızlı yaparım yani?

Programdan programa değişiyor ama işlemci öncelikli bilgisayar kurarsan MacBook'tan hızlı halledersin.

Macbook ile ios app yazmayı düşünen bir yazılımcıysan fiyatına değer. Zaten kat ve katını sana kazandırır.

Yani iş hayatında kullanılmasının sebebi stabilitesi olabilir. İşletim sistemi ve cihaz uzun yıllar sorunsuz çalışabiliyor. Yazılım sektöründe ise genelde iOS App geliştirenler macOS tercih ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…