İş görür onda sıkıntı yok ama Ram tüketimi yüksek bayağı;Mümkün değil, harici bir sıkıntı vardır. Ben Windows cihaz kullanıyorum, 3 yıl önce bile sadece 5-6 pencere 60-70 sekmeli Chrome kullanımında 8 GB RAM yetmediği için 16'ya upgrade etmiştim. Bugün 2-3 IDE ve benzer bir Chrome kullanımında 16 GB bile alarm veriyor 32 GB'a doğru. Base model M1 Air deneyimlediğim dönemde ise aynı kullanımda 8 GB gayet iş gördü.
Eki Görüntüle 1345255
Eki Görüntüle 1345256
Gerçeği söylemek için parasız olmaya gerek yok. Apple, bulunduğu pazarda açık ara en yüksek kâr marjına sahip olan şirket.
Geçen yılki holigan vakalarından sonra Formula serilerinden tamamen koptuğum için hiç görmemiştim. F2 takımının koltuğuna oturması için "seçtiği" kişiye de oturduğu yerden balon demek ayrı bir gömme konusu olur.Tesadüfen gördüm. Bu garip üyedeki ilk ön yargı vakası değil. Geçenlerde de burada atıp tutuyordu:
MacBook'u sadece işe gidip gelirken kullanıyorlar. Gelmiş buraya performans falan filan diyorlar. Performans isteyen adamın MacBook'la ne işi olsun gözünüzü seveyim? MacBook isteyen adam hafif diye alır, ince diye alır, pili telefon gibi dayanıyor diye alır.
Geçen yılki holigan vakalarından sonra Formula serilerinden tamamen koptuğum için hiç görmemiştim. F2 takımının koltuğuna oturması için "seçtiği" kişiye de oturduğu yerden balon demek ayrı bir gömme konusu olur.
İşte bu büyük sıkıntı oluyor bazen. Sırf bu yüzden yıllar önce kamyonla para verip satın aldığım programlardan birini ve render motorunu kullanmayı bırakıp yenilerine geçiş yapmam gerekti.Hele ki kullanacağı uygulama düzgün çalışıyorsa.
İşte bu büyük sıkıntı oluyor bazen. Sırf bu yüzden yıllar önce kamyonla para verip satın aldığım programlardan birini ve render motorunu kullanmayı bırakıp yenilerine geçiş yapmam gerekti.
9.500 TL ilen M1 Air, eyvallah dedim almayı da düşünüyordum taksitle, parasını hak ediyor ama 17.000 TL oldu aniden. 17.000 TL etmez. 17.000 TL benim gibi bir fukara için çok büyük para.
Evet değeri yok ama bizim paraya ulaşmamız, Apple'ın ürüne yaptığı zam oranı kadar yüksek değil ki.
TR'de bu fiyat fazla yani. O da giriş seviyesi bir cihaz.
13 inç ekran, 8 GB Ram ve tasarımdan yoksun.
Sırf ısırılmış elma logosu yüzünden fiyatlar bu kadar yüksek demiyorum ama o fiyatın "bir kısmının" nedeni de o. Bir üründe o logo varsa fiyatı ne olursa olsun kabul edecek on milyonlarca insan var, bundan dolayı da kâr marjlarını rakiplerine göre çok daha yüksek tutabiliyorlar.İşin ucunu sırf "Apple" adını veya markasını taşındığı için bağlamayınız şu fiyatları...