Piyasadaki Mac fiyatlari 25kdan baslayip 120k'ya gidiyor. Butce belirtirsen daha rahat yardimci olunur.
Footbal Manager'i Mac destekliyorsa, oyun oynamadigin siralarda hala dizustulerde alabilecegin en uzun pil suresi MacBook'larda. Ona yaklasan/gecen cihazlar var ama onlar pahalilar biraz veya Turkiye'de yoklar henuz. Ornegin Lenovo Yoga 7i Slim AURA Edition.
Hauwei Matebook'lara bakabilirsin yukaridaki arkadasin dedigi gibi. Ben Matebook 2021 R7 5800H modelini kullaniyordum. Guzel cihaz, pili de fena degildi. 5-6 saat civar normal kullanim suresi gordugum oluyordu. 82Wh pili var. Maksimum parlaklikta ve gundelik kullanimda ortalama guc tuketimi 14-16 W arasi. Oyuna girdiginde 50-60W'a kadar guc kullanimi artiyor, haliyle oyunda alti ustu 1~ saatlik bir pil suresi aliyorum. Biraz agir yuk altindayken 25-30W'a kadar cikiyor kullanimi, o yuzden gundelik yaptigin seye, kullandigin parlakliga, taktigin aksesuarlara bagli olarak ortalama pil suren degisir seninde.
Matebook alacaksan ve yeterince butcen varsa D serisi alma. D serisi cogu markanin Lite urunleri gibi. Giris seviyesi icin iyiler, kotu performans veya pil sureleri yok, ancak butcen varsa 14 inch guncel bir Matebook daha iyi olur. Ornegin;
MateBook 14 2024 Ultra 7-155H / Ultra 5-125H 16GB RAM Description: