MacBook'tan daha iyi bir alternatif önerisi

Daha fazla  
Selam abiler üniversite de elimdeki bilgisayar fazlasıyla süründürdüğü için küçük, hafif şarjı uzun dayanan ve uzun ömürlü bir laptop arayışındayım. Oyun açısından tek önemli kriterim ise Football Manager'da günleri hızlı geçmesi. Bunun için konuştuğum çoğu arkadaşım Mac en iyisidir dedi fakat yine de buraya bir sormak istedim. Siz ne dersiniz daha uyguna daha iyi bir alternatif öneriniz var mıdır yoksa kriterlerin buysa mecbur Mac alacaksın mı diyorsunuz? Bir de önemli dipnot: Sakın o paraya deli sistem toplarsın filan yazmayın. Derdim sistem toplamak olsa zaten foruma bu soruyu atmazdım. Gereksiz polemik çıkmasın bu konuda <3

Huawei Matebook kullanıyorum çok memnunum tam bir MacBook çakması ama Windows
Huawei bizde kullandık 2 yıl gayet iyiydi ama D14 modelinde kronik gibi bir problem var. Biz alırken hiç görmedik çünkü yeni çıkmış gibi bir şeydi. Şimdi herkes o sorunu yaşıyor. Laptop çalışıyor ama ekran yok. 10K ücret çıkardı. 8K'ya almıştık.

Şuan kardeşim bunu kullanıyor 1 ay önce aynı fiyata aldık. Huawei D14'den daha çok memnun.

Acer fotoğrafta iyi durmasa da gerçekte çok şık duran bir cihaz.

Son düzenleme:
Huawei bizde kullandık 2 yıl gayet iyiydi ama D14 modelinde kronik gibi bir problem var. Biz alırken hiç görmedik çünkü yeni çıkmış gibi bir şeydi. Şimdi herkes o sorunu yaşıyor. Laptop çalışıyor ama ekran yok. 10K ücret çıkardı. 8K'ya almıştık.

Şuan kardeşim bunu kullanıyor 1 ay önce aynı fiyata aldık. Huawei D14'den daha çok memnun. Fotoğrafları iyi durmasa da gerçekte çok şık duran bir cihaz.

Ben de D14 modelini kullanıyorum. Şimdilik bir problem yaşamadım. Geçmiş olsun hocam. Evet çok şık bir cihaz.

Yani piyasadaki Mac fiyatlarından daha yüksek bir öneri sunmazsanız mantıklı olur onun altındaki her öneriye açığım. Çünkü bunu foruma sormamın sebebi zaten Mac'i biraz tuzlu bulmam.
Piyasadaki Mac fiyatlari 25kdan baslayip 120k'ya gidiyor. Butce belirtirsen daha rahat yardimci olunur.

Footbal Manager'i Mac destekliyorsa, oyun oynamadigin siralarda hala dizustulerde alabilecegin en uzun pil suresi MacBook'larda. Ona yaklasan/gecen cihazlar var ama onlar pahalilar biraz veya Turkiye'de yoklar henuz. Ornegin Lenovo Yoga 7i Slim AURA Edition.

Hauwei Matebook'lara bakabilirsin yukaridaki arkadasin dedigi gibi. Ben Matebook 2021 R7 5800H modelini kullaniyordum. Guzel cihaz, pili de fena degildi. 5-6 saat civar normal kullanim suresi gordugum oluyordu. 82Wh pili var. Maksimum parlaklikta ve gundelik kullanimda ortalama guc tuketimi 14-16 W arasi. Oyuna girdiginde 50-60W'a kadar guc kullanimi artiyor, haliyle oyunda alti ustu 1~ saatlik bir pil suresi aliyorum. Biraz agir yuk altindayken 25-30W'a kadar cikiyor kullanimi, o yuzden gundelik yaptigin seye, kullandigin parlakliga, taktigin aksesuarlara bagli olarak ortalama pil suren degisir seninde.

Matebook alacaksan ve yeterince butcen varsa D serisi alma. D serisi cogu markanin Lite urunleri gibi. Giris seviyesi icin iyiler, kotu performans veya pil sureleri yok, ancak butcen varsa 14 inch guncel bir Matebook daha iyi olur. Ornegin; MateBook 14 2024 Ultra 7-155H / Ultra 5-125H 16GB RAM Description:

Piyasadaki Mac fiyatlari 25kdan baslayip 120k'ya gidiyor. Butce belirtirsen daha rahat yardimci olunur.

Footbal Manager'i Mac destekliyorsa, oyun oynamadigin siralarda hala dizustulerde alabilecegin en uzun pil suresi MacBook'larda. Ona yaklasan/gecen cihazlar var ama onlar pahalilar biraz veya Turkiye'de yoklar henuz. Ornegin Lenovo Yoga 7i Slim AURA Edition.

Hauwei Matebook'lara bakabilirsin yukaridaki arkadasin dedigi gibi. Ben Matebook 2021 R7 5800H modelini kullaniyordum. Guzel cihaz, pili de fena degildi. 5-6 saat civar normal kullanim suresi gordugum oluyordu. 82Wh pili var. Maksimum parlaklikta ve gundelik kullanimda ortalama guc tuketimi 14-16 W arasi. Oyuna girdiginde 50-60W'a kadar guc kullanimi artiyor, haliyle oyunda alti ustu 1~ saatlik bir pil suresi aliyorum. Biraz agir yuk altindayken 25-30W'a kadar cikiyor kullanimi, o yuzden gundelik yaptigin seye, kullandigin parlakliga, taktigin aksesuarlara bagli olarak ortalama pil suren degisir seninde.

Matebook alacaksan ve yeterince butcen varsa D serisi alma. D serisi cogu markanin Lite urunleri gibi. Giris seviyesi icin iyiler, kotu performans veya pil sureleri yok, ancak butcen varsa 14 inch guncel bir Matebook daha iyi olur. Ornegin; MateBook 14 2024 Ultra 7-155H / Ultra 5-125H 16GB RAM Description:
haklısın kral boşluğuma gelmiş. 70k max diyelim o zaman.

haklısın kral boşluğuma gelmiş. 70k max diyelim o zaman.
Yazdığını okudum. Açıkçası benim için en önemli şey pil süresi şuan. 6 saat yeterli olmayacaktır. Çünkü bazen sabah çıkıp akşama kadar tüm gün bilgisayar başında olmam gereken durumlar olabiliyor ve priz bulmak gerçekten bir eziyete dönüşebiliyor. Açıklamana bakarak Macin en doğru tercih olduğunu tahmin ediyorum doğru mudur? Aynı zamanda hiç anlamadığımdan sorma yüzsüzlüğünde bulunacağım eğer Mac al diyorsan hangisi en fiyat performans ya da kullanışlısı olacaktır. Ağır kodlama tarzı işlerde kullanmıyorum şimdilik bilgisayarı. Daha çok derslerde slayt takibi ve araştırmalarda kullanıyorum.

Öneri için teşekkürler eğer mac balonuna değmeyeceğinden emin olursam araştıracağım dediklerini.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı