macOS Big Sur "No layout-ID property found in Configuration" hatası

Brian Pasternack

Hectopat
Makaleler
1
Bilgisayarıma Hackintosh kurarken şöyle bir hata ile karşı karşıya geldim: Hackintosh ALC: Error: No layout-ID property found in Configuration.

NVRAM sekmesinin altında boot-args'ı buldum şimdi ne yapmam gerek? (daha önce Config düzenlemedim) Yani nasıl alcid=x'i nereye ekleyeceğim ve eski EFI'nin içinde ses kartıyla alakalı olan nedir nerededir?

Dostum bu konuda ilk paylaştığın hata yani eski EFI'nde aldığın hatanın sebebi alcid'yi yanlış ayarlamış olman diye düşünüyorum. Eski EFI'ndeki config dosyana alcid değeri girmen lazım. Bunun için ses kartını öğrenmen lazım. AIDA64 ile ses kartı modelini veya laptop sitesinden öğrenebilirsin. ALCxxx vs. çıkması lazım. Çıkınca da layout listesi vereceğim. Oradan kendi modelini bulup 1, 3, 9 vb. gibi bir değeri boot-args'a ekleyeceksin.

Ama dostum ben AIDA64 diyorum, sen bana DxDiag'da bulduğun bu kod ile geliyorsun. İyi, ara bul bununla. Kolay gelsin.
Intel Comet Point-H PCH - cAVS (Audio, Voice, Speech) PCI (ÇokluOrtam >PCI/ PnP Ses kısmında buldum)
nVIDIA TU117 HDMI/DP @ nVIDIA TU117 - High Definition Audio Controller PCI (ÇokluOrtam >PCI/ PnP Ses kısmında buldum)

nVIDIA TU117 HDMI/DP (çoklu ortam > HD audio kısmında buldum)

OpenAL kısmındada bunları buldum :
AL_EXT_EXPONENT_DISTANCE Destekliyor
AL_EXT_LINEAR_DISTANCE Destekliyor
AL_EXT_OFFSET Destekliyor
ALC_ENUMERATE_ALL_EXT Destekliyor
ALC_ENUMERATION_EXT Destekliyor
ALC_EXT_CAPTURE Destekliyor
ALC_EXT_EFX Destekliyor
EAX Destekliyor
EAX2.0 Destekliyor
EAX3.0 Desteklemiyor
EAX3.0EMULATED Destekliyor
EAX4.0 Desteklemiyor
EAX4.0EMULATED Destekliyor
EAX5.0 Desteklemiyor
EAX-RAM Desteklemiyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…