Başarılı Kurulum macOS Mojave 10.14 | Asus Z170 Pro Gaming | I5 6600K

- İlk olarak BIOS ayarları varsayılana çektim.
- Kurulum için; SATA: AHCI, VT-D: Disable, Secureboot: Disable, CFG-Lock= Disable yaptım. ( Sadece Secureboot ve SATA: AHCI ayarlarını değiştirmem yetir varsayılan ayarlarda diğer ayarlar zaten istenilen biçimde.)
- Win32 Disk Imager programı ile masaüstü sistemlere uygun imajı indirip USB'ye yazdırdım. ( 8 GB belleklerde imaj boyutu ile kafa kafaya gelir benim yaşadığım sorun buymuş sonradan fark ettim 16 GB'lık USB bellekle kurulumu yaptım.)
- USB belleğimi USB 2.0 portuna taktım ve BOOT ekranında hazırlamış olduğum USB belleği seçtim kurulum ekranına ulaştım.
- Kurulumdan sonra beni çok hoş bir sürpriz karşıladı ses ve ethernet direk tanındı, odama kablo çekmedim TP-Link'in TL- WN823N adaptörünü kullanıyorum macOS desteği bulunmakta internet sitesinde güncel sürücüler mevcut.
- Clover Bootloader kurulumunu UEFI sistemlere göre yaptım USB/EFI/CLOVER içindeki Driver64UEFI, Kext ve config.plist dosyalarını HDD/EFI/CLOVER klasörü içine attım ve sistemi USB olmadan sorunsuz şekilde BOOT ettim.
- Son olarak kullandığım kablosuz ağ adaptörünün güncel sürücüsünü indirip kurdum ve sorunsuz çalışmakta.

Çalışanlar;

- İşlemci - RAM - Ekran Kartı
- Ses
- Ethernet
- Kablosuz Ağ Adaptörü
- Uyku ( macOS High Sierra'da çalışmıyordu.)

Görseller;

6467incio5192458.jpg

4337incix3457199.jpg
4580incik350355.jpg
6715incim5403035.jpg
7990inciy9556311.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
@brltpc Dostum hayırlı olsun. Müsait olduğun bir zaman clover dosyan ile Efi klasörünü upload edip paylaşım yapabilir misin. Kurulum bende sorunsuz yaptım gerekli yamalamalar ve sorunsuzluk stabiliteyi yakaladım fakat uyku problemi yaşıyor sistem. Sadece bunu incelemek için bu dosyalara ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

merhabalar laptopum Asus S510UQ.
Intel Core i5 7200U ve Nvdıa GT 940 MX ekran kartı var. Acaba Mojave kurarsam sorun yaşar mıyım WIFI vs olarak. Ethernet çıkışı yok laptopun.

Detaylı özellikleri yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız. Kablosuz ağ adaptörünüzün hackintosh tarafıdan desteklenip desteklenmediğini internetten kısa bir araştırma yaparak bulabilirsin.

Hocam bu konuda bilgi sahibi değilim ve bir şey sormak istiyorum. Format atarken neden USB 2.0 bağlantısını kullandınız acaba. 3.0 daha hızlı değil mi?
Windows tarafında sorun yok ama hackintosh tarafında bazı kurallar ve dışına çıkılmaması gereken kalıplar var. Şöyle özetlim bu iş ile ilgilenen professional abilerimiz USB 2.0 standartlarında başarı elde etmişler bizde sağlıklı kurulum yapabilmek için kurallara uyuyoruz.

merhabalar laptopum Asus S510UQ.
Intel Core i5 7200U ve Nvdıa GT 940 MX ekran kartı var. Acaba Mojave kurarsam sorun yaşar mıyım WIFI vs olarak. Ethernet çıkışı yok laptopun.
Sistem bilgilerinizi detaylı olarak bildiren yeni bir konu açın yardımcı olalım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı