Çözüldü macOS Neden Eskiden Ücretliydi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Ben Hackintosh'u sormak istememiştim aslında. Bu ücretsizlik meselesi tam olarak ne olduğunu anlamadığımdan cevaba giden olası sorular sordum.

Bu ücretsizlik tam olarak nedir?

Normal bir bilgasayara macOS kurmak hackintoshdur.
Eskiden MacOS'lar 20 dolar ücretle dağıtılıyordu. Yosetime itibarıyla ücretsiz dağıtılmaya başlandı.
Konuyu açan arkadaşta eski sürümlerde bulunan özelliği merak edip konusunu açmış.
Buradaki ücretsizlik tam olarak nedir?

Eski macOS surumleri para ile satiliyordu, surumleri tam hatirlamiyorum. Sonradan bu indirilebilir hale geldi. O sayede Technopat imaj yayinlayabiliyor. @Kleyn veya @e.n.e.s daha ayrintili sekilde anlatir.

@Kleyn yani şu an MacOS'i istediğimiz bilgisayara ücretsiz kurabiliyor muyuz? Yoksa Mac cihazlara mı ücretsiz kurulabiliyor?
Hackintosh EULA kurallarını çiğniyor fakat yükleme yapılabilir kişisel kullanımda herhangi bir sıkıntı çıkmaz.

Hackintosh EULA kurallarını çiğniyor fakat yükleme yapılabilir kişisel kullanımda herhangi bir sıkıntı çıkmaz.

Ben hackintosh'u sormak istememiştim aslında. Bu ücretsizlik meselesi tam olarak ne olduğunu anlamadığımdan cevaba giden olası sorular sordum.

Ben Hackintosh'u sormak istememiştim aslında. Bu ücretsizlik meselesi tam olarak ne olduğunu anlamadığımdan cevaba giden olası sorular sordum.

Normal bir bilgasayara macOS kurmak hackintoshdur.
Eskiden MacOS'lar 20 dolar ücretle dağıtılıyordu. Yosetime itibarıyla ücretsiz dağıtılmaya başlandı.
Konuyu açan arkadaşta eski sürümlerde bulunan özelliği merak edip konusunu açmış.

Çözüm
Peki neden destek veriyorsunuz veya neden ben Hackintosh'un korsan kullanım olduğunu söylediğimde aksini söylüyorsunuz Bariz bir şekilde bu işletim sistemlerinin yasal sözleşmelerinde bu yazılımların Mac cihaz dışındaki sistemlere kurulmasının yasak olduğu yazıyor.

Ancak ben ne zaman Hackintosh yasal değil korsan kullanımdır desem mutlaka bir kavga çıkıyor MacOS sadece Mac cihaz sahibi olanlar için ücretsiz, Mac cihaz sahibi olmayıp standart PC'lere kurmak isteyenler için Apple MacOS imajı bile sunmuyor.

1. Hackintosh korsan değildir. Korsan denilen şey uygulama/işletim sistemi ücretli olup bedavadan kullanmak.
  2. Çoğu teknoloji forumu hackintosh desteği veriyor ve ücretli satış yapıyor.
  3. Neden o zaman macOS işletim sistemli AWS'de EC2 bulunuyor.
  4. Apple imajında herhangi bir değişiklik yapmıyoruz. İnternet üzerinde bedavadan bulunan bir şey korsan kullanım olmaz. Her şeyi bootloader hallediyor.
Saygılarımla.

1. Ücretli veya değil, dediğim gibi macOS'un paylaşılan imajları zaten halihazırda Mac cihaz sahibi olanlar için ücretsiz, başka sistemlere kurmak isteyenler için değil o imaj.
  2. Çoğu teknoloji forumu korsana da destek veriyor çünkü, korsana destek vermeyip Hackintosh'a destek vermek ile korsanı sıkıntı etmeyip Hackintosh'a destek vermek aynı şey değil.
  3. Amazon EC2, Mac cihaz kullanıyor, PC'ye kurulmuş Hackintosh sistemler değil.
  4. Apple imajında diğer sistemlere kurabileceğiniz bootloader yok, 3.parti bootloader kullanılarak sisteme kuruyorsunuz. Apple sizin o işletim sistemini başka cihazlara kurmanızı istiyor olsa Windows gibi bootloader ile birlikte imaj hazırlar sunardı kullanıcılara. Tek sorun bu da değil, fake CPUID meseleleri de var Bir işletim sistemini kurmak için bu kadar çok sahtecilik kullanıp gerçekten korsan olmadığını nasıl iddia edebiliyorsunuz aklım almıyor doğrusu.

Kaynak: https://www.apple.com/legal/sla/docs/macOSCatalina.pdf

Teknik olarak, Apple'ın sağlamış olduğu ücretsiz imajları indirerek bu yasal sözleşmeyi imzalamış ancak Hackintosh yaparak da bu yasal sözleşmeyi ezip geçmiş oluyorsun, diyebileceğim başka bir şey yok, saygılar hocam.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…