Çözüldü Macos Sierra yüklenme hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gezginnn

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Msi ventus Rtx 3060
Amd Ryzen 5 5600x
Asus B 550 Prime m-k
Pny 2x8 Gb ddr4 3600 mhz
Pny 512 gb m2 ssd
2017 Model Apple Macbook retina 12 inç bilgisayarımda sierra yüklemeye çalışırken sürekli hata alıyorum.

Öncelikle konuyu şöyle anlatayım, bilgisayarı açarken engel sembolü gibi bir şey çıkıyordu ve sürekli bu ekranda kalıyordu. Ben de diski sildim, ardından biçimlendirdim(pekçok yöntem denedim)ve Sierrayı yeniden yüklemeyi denedim ama hata verdi. Daha sonra sistemi yeniden başlattım ve başta bahsettiğim engel sembolü kalktı ama bu sefer de bilgisayarı açmaya çalışırken üzerinde soru işareti olan dosya sembolü gözüküyor ve yine açılmıyor. Tekrardan izlenceler kısmına girip defalarca Sierrayı yüklemeyi denedim ama hâlâ aynı hataları alıyorum. Sorunlara dair fotoğrafları ekledim.

Not: Terminalden saat ve zamanı düzelttim.
Diski sildim, bölümlendirdim.(Guid bölüntü ve journaled seçeneklerini de seçtim)
Bunlara rağmen hâlâ açılmıyor, yardım edebilir misiniz?

Dosya Ekleri

• 20250423_235323.png
    20250423_235323.png
    100,2 KB · Görüntüleme: 88
  • Screenshot_20250423-232444.png
    Screenshot_20250423-232444.png
    475 KB · Görüntüleme: 92
  • 20250423_213651.jpg
    20250423_213651.jpg
    119,8 KB · Görüntüleme: 66
Çözüm
Arkadaşlar, problemi; diski silip bölüntüledikten (günlüklü olan seçenek) sonra Venturayı yükleyerek çözdüm. Daha öncesinde de aynısını yapmıştım olmadı ama bu sefer bilgisayar açıldı. Yardımlarınız için çok teşekkürler.
@claus
Hocam Windows üzerinden baktım disk gözükmüyor. Yani cihaz, içindeki diski görmüyor. Disk gözükmezse montery olur mu acaba?
Diskte sorun olabilir o halde. Bu sistemde kaç tane disk var ? Disk görünmüyorsa Win nasıl kurdun ?

Diskte sorun olabilir o halde. Bu sistemde kaç tane disk var ? Disk görünmüyorsa Win nasıl kurdun ?
Hocam aslında ben kurmadım bir arkadaş USB takıp windows üzerinden bir ekran açtı, orada disk görünmüyor dedi.
Ama diskte fiziksel vb bir problem yok. Yani işin yazılımsal kısmı. Sistemde 1 tane disk var diye biliyorum.

Windows kurulumu üzerinde görünmez normaldir yükleyiciyse SSD'ye ait sürücüyü tanıtması gerekmekte arkadaşızın ki onun içinde BootCamp sürücülerine ihtiyacı var vs Nand ölü değil diyebilirim bu çıkarımla. MacOS kurulumu aşamaları içinde bir tane USB C to USB A adaptör edinip (mümkünse Hub olsun o cihazda tek giriş var çoğaltıp güç kaynağına bağlarsınız nolur olmaz) fiziki MacOS kurulum imaj dosyasıyla kurulumu yeniden deneyin. MacOS Internet Recovery'nin hiçbir zaman en sağlıklı çalışan Recovery hizmeti olduğu söylenemez.
Hocam aslında ben kurmadım bir arkadaş USB takıp windows üzerinden bir ekran açtı, orada disk görünmüyor dedi.
Ama diskte fiziksel vb bir problem yok. Yani işin yazılımsal kısmı. Sistemde 1 tane disk var diye biliyorum.

Arkadaşlar, problemi; diski silip bölüntüledikten (günlüklü olan seçenek) sonra Venturayı yükleyerek çözdüm. Daha öncesinde de aynısını yapmıştım olmadı ama bu sefer bilgisayar açıldı. Yardımlarınız için çok teşekkürler.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı