6700 XT Monterey altında çalışıyor, Ventura altında çalışmaması için bir sebep göremiyorum açıkçası. Bunu kontrol ediyorum zira 6700 XT çalışıyor diyen arkadaşın kartı 5700 XT imiş.
İncehesap'a RTX 3050'nin macOS desteği olmadığını belirttik fakat sistemi güncelleyemediler. Şimdi çıkartmışlar kartı...
macOS kurmak yerine direkt Mac alsam daha mantıklı değil mi? Evet, Mac Stuido çok mantıklı ama en son sipariş veren arkadaşın siparişi 8 haftadır gelmeyince iptal etti.
Ben bunu sistemi toplamadan önce araştırdığımı hatırlıyorum. Uyumlu diye bulmuştum ama cidden tek uyumsuz kartı bulmuşuz bravo bize. İncehesap'a konuyla ilgili bilgi geçtim. Ventura çıkınca belki uyumlu olacak ama o riski almayalım.
Biraz daha araştırdım ve modlama ile uyumlu hale getirmek teoride mümkün ama S/L/E içinde uğraşmak gerekiyor ki son sürümlerde daha da zorlaştı. Yine de bakacağım.
İncehesap tarafından RTX 3050 ekran kartının yerine RX 6650 XT ekran kartı eklenmiş fakat bu ekran kartının da hazır sistemi satın alacak olan kişiler için desteği yok. Çince olan bir video ile sahte id eklemeye çalışmak dışında bir çözüm bulunamamış ki birçok kişide bu yöntem işe bile yaramamış.