Macun değişimi sonrası laptop 234 derece oluyor

Hocam celcius cinsinden ise müjde artık doğalgaz faturası ödemek zorunda değilsiniz (!) fahrenayt cinsinden ise o zaman da yapacak pek bir şey yok yaklaşık 122 dereceye tekabul ediyor yine de fazla.
Üstelik termal macunda değiştirmişsiniz.
 
Arkadaşlar gelen mesajları okudum öncelikle hepinize teşekkürler ilk olarak bende cihazın sensörlerinde bir sorun olduğunu düşündüm ve sensörleri araştırmaya başladım ancak bi sonuç elde edemedim. Bazı arkadaşlar 234 derece imkansız demiş bunun imkansız olduğunu malesef bende biliyorum ancak program üzerinde o sekilde görünüyor (fahrenhayt değil 234 °c) ikinci bir programla da teid ettim aynı sonucu aldım yazılımsal olarak bir sorun olabileceğini düşünüp driver güncellemesi yaptım ancak bir değişiklik olmadı macun miktarı iki kez kontrol edilip kapatıldı ayrıca CPU ( işlemci) de her hangi bir problem yok boşta 50-55 derece arasında ve yone bazı arkadaşlar 234 °c olduğunda bilgisayar kendini kapatır yorumunda bulunmuş dikkat ederseniz bende ilk mesajımda bunun olduğunu belirttim 234 °c değerini görünce sistem kapanıyor atladığım bir konu varsa kusura bakmayın.
Konu sahibi bizi aydınlatmadığı sürece tartışmanın bir anlamı yok.
Öğrenci olduğum için pek vaktim olmuyor ancak müsait oldukca bakmaya çalışacağım konu kesinlikle trol değil şüpheniz olmasın.
Fan çalışıyor mu ayrıca soketlerini taktınız mı?
Evet fan 234°c yi görünce hızlı bir şekilde rpm yükseltiyo ancak bilgisayar korumaya geçip kendini kapattığı için tekrardan kapanıyor. Soketlerde herhangi bir sorun yok.
Switch ile alakalı olabilir. Yanlış görüyor olmasın?
Bende bu sekilde olduğunu düşüdüm ancak ne şekilde çözüm bulabilirim emin değilim öneriniz olursa buyrun lütfen.
Sormayı unuttum. Siz hangi program ile ölçüyorsunuz bu değerleri?
İlk olarak Techpower Gpu Z programını kullandım ancak bu sonucu alınca farklı bir programdan kontrol etmek istedim tekrar aynı sonucu aldım (bu işlemler arasında ekran kartı devre dışı bırakılıp program kurulduktan sonra test için etkinleştirildi aksi halde sistem kapanıyor)ve birde Msi Afterburner kurup kontrol ettim tekrardan aynı sonucu alınca çareler tükendi malesef.
234 derece olsa cihaz alev alır büyük ihtimal sensörlerde bir arıza var sistem maksimum 100 dereceyi görüyordur.
Bende bunu düşündüm ancak sensörlerin doğru çalıp çalısmadığıyla alakalı bilgiyi nerden ulaşabilirim internette bulamadım.
Bütün kabloları düzgün taktığınıza emin misiniz? Bende 1000 derece gösteriyordu bir ara hatırlıyorum. İçindeki bir kabloyu doğru takamamam yüzündendi.
İslemsonrasında 234 dereceyi görünce tekrardan açıp kontrol sağladım ancak soketlerde ve soğutma bloğunda bir sorunla karşılaşmadım. Atladığım bir yer olmadığını düşünüyorum ancak öneriniz olursa buyrun lütfen.
Arkadaşlar anakart üzerinde Cpu ve Gpu sıcaklığı gibi bilgileri sağlayan sensörler nerede bulunur? Bu bilgiye ulaşabilirsem onların kontrolünü sağlamak çözüm olabilir diye düşünüyorum bilgisi olan varsa iletebilir.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı