Macun değişimi sonrası sistem açılmıyor

Cavushan

Decapat
Yer
GAZİANTEP
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600 3.5 GHz 6-Core-ID-COOLING SE-214-XT 68.2 CFM CPU Cooler-MSI B550-A PRO ATX AM4 ana kart -Kingston FURY Beast 8 GB (4x8 GB) DDR4-3200 CL16 Ram-KIOXIA EXCERIA PLUS G2 500 GB M.2-2280 PCIe 3.0 X4 NVME SSD-Samsung 970 Evo Plus 1 TB M.2-2280 PCIe 3.0 X4 NVME SSD-XFX Speedster SWFT 210 Radeon RX 6600 XT 8 GB Ekran kartı-Deepcool CG560 ATX Mid Tower-NZXT C650 (2022) 650 W 80+ Gold Certified Fully Modular ATX Power-
Meslek
ZABIT KATİBİ
Ekran kartı
6600
İşlemci
5600
Merhaba arkadaşlar, akşam bilgisayarımı temizledim standart aylık temizlerim. Bu sefer ak olarak macunu yeniledim ve bunun için hava soğutucu mu söküp macun çekip yerine taktım şu an yaşamış olduğum problem ise EZ Debug LED yazan yerde ki ışıklar hızlıca yanıp sönüyor ve sistem açılmıyor.
RAM'leri söküp taktım.
Güç kaynağı kablolarını baştan çıkartıp taktım.
Ekran kartını çıkartıp taktım.
BIOS pilini çıkarıp bekleyip yine taktım.
Bunların hepsini denedim ancak sorunum devam ediyor. Pazartesi gününe kadar yetiştirmem gereken projelerim var ve zamanım çok kısıtlı yardımcı olabilir misiniz?

Mümkün mertebe düzelttim ancak yine aynı şekilde ışık yanıp sönüyor ek olarak fan ışığı da bu safer çok hızlı yanıp sönüp kapandı.

Mümkün mertebe düzelttim ancak yine aynı şekilde ışık yanıp sönüyor ek olarak fan ışığı da bu safer çok hızlı yanıp sönüp kapandı.

Şimdi hocam önce şunu cevaplayın.

İlk macun değiştirirken gene bu şekilde işlemciyi soğutucu blockla beraber mi söktünüz?

Bir de anakarta değen bir işlem yapıyor musunuz yoksa sadece hava üfleyerek mi?(bir alet ile ağızdan değil)

Şimdi hocam önce şunu cevaplayın.

İlk macun değiştirirken gene bu şekilde işlemciyi soğutucu blockla beraber mi söktünüz?

Bir de anakarta değen bir işlem yapıyor musunuz yoksa sadece hava üfleyerek mi?(bir alet ile ağızdan değil)
Önceki macunun üzerinden 17 ay geçmiş bu sebepten dolayı yapışmıştı direk bloğa yapışık olarak çıkartmak durumunda kaldım.sadece hava üfürüyorum kompressör ile o yok ise makyaj fırçası ile sadece fanları siliyorum

Önceki macunun üzerinden 17 ay geçmiş bu sebepten dolayı yapışmıştı direk bloğa yapışık olarak çıkartmak durumunda kaldım. Sadece hava üfürüyorum kompressör ile o yok ise makyaj fırçası ile sadece fanları siliyorum

Peki fazla mı sıktınız veya çok hafif mi baskı uyguluyorsunuz blockla? Az veya çok olduğundan eminseniz hafifçe tersine uygulayın ama eminseniz. Çok sıkıp az sıktım diye daha çok sıkarsanız gerçekten çatlar anakart.

O şekilde bir değişiklik olmazsa pinlerin detaylı bir resmini tekrar atın.

Edit: Bir de anakart işlemci kolu iyi durumda mı? Bazen oda yamulabiliyor.

Peki fazla mı sıktınız veya çok hafif mi baskı uyguluyorsunuz blockla? Az veya çok olduğundan eminseniz hafifçe tersine uygulayın ama eminseniz. Çok sıkıp az sıktım diye daha çok sıkarsanız gerçekten çatlar anakart.

O şekilde bir değişiklik olmazsa pinlerin detaylı bir resmini tekrar atın.

Edit: Bir de anakart işlemci kolu iyi durumda mı? Bazen oda yamulabiliyor.

Aşırı sıkmıyorum kesinlikle hafif baskı olduğu an bırakıyorum sıkmayı biraz önce hafif gevşettim ama değişmedi durum. Resimleri ekliyorum;
Resim ekleyemiyorum şu an anlayamadım?

Az sıktığınızdan eminseniz biraz daha sıkın. Çok az olması da sorun yaratır.

Maalesef değişen bir durum yok tekrar sıktım yine en başa dönmüş oldum bu sefer fan ışıkları da hiç yanmıyor deminki düzeltme işleminden sonra fan ışıkları da hızlıca yanıp sönüyordu şu an sadece Debug LED ışıkları yanıp sönüyor ve sistem açılmıyor anlamadım gitti vallahi

Maalesef değişen bir durum yok tekrar sıktım yine en başa dönmüş oldum bu sefer fan ışıkları da hiç yanmıyor deminki düzeltme işleminden sonra fan ışıkları da hızlıca yanıp sönüyordu şu an sadece Debug LED ışıkları yanıp sönüyor ve sistem açılmıyor anlamadım gitti vallahi

Pinlerde yamulma var mı kırık var mı bir bakın. Resim çok net değildi ama sanki pinlerde macun kalıntısıda gördüm.

Yaptığınız tek zararlı şey işlemciyi o şekilde sökmek olduğu için hem işlemci ayaklarına hem de ışık tutarak anakart slotunda bir sorun var mı yok mu bakın.

Bol bol resim yükleyebilirseniz iyi olur, birinin görmediğini başkası görebiliyor.

Geri
Yukarı