Macun değişimi sonrası sistem açılmıyor

Cavushan

Decapat
Yer
GAZİANTEP
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600 3.5 GHz 6-Core-ID-COOLING SE-214-XT 68.2 CFM CPU Cooler-MSI B550-A PRO ATX AM4 ana kart -Kingston FURY Beast 8 GB (4x8 GB) DDR4-3200 CL16 Ram-KIOXIA EXCERIA PLUS G2 500 GB M.2-2280 PCIe 3.0 X4 NVME SSD-Samsung 970 Evo Plus 1 TB M.2-2280 PCIe 3.0 X4 NVME SSD-XFX Speedster SWFT 210 Radeon RX 6600 XT 8 GB Ekran kartı-Deepcool CG560 ATX Mid Tower-NZXT C650 (2022) 650 W 80+ Gold Certified Fully Modular ATX Power-
Meslek
ZABIT KATİBİ
Ekran kartı
6600
İşlemci
5600
Merhaba arkadaşlar, akşam bilgisayarımı temizledim standart aylık temizlerim. Bu sefer ak olarak macunu yeniledim ve bunun için hava soğutucu mu söküp macun çekip yerine taktım şu an yaşamış olduğum problem ise EZ Debug LED yazan yerde ki ışıklar hızlıca yanıp sönüyor ve sistem açılmıyor.
RAM'leri söküp taktım.
Güç kaynağı kablolarını baştan çıkartıp taktım.
Ekran kartını çıkartıp taktım.
BIOS pilini çıkarıp bekleyip yine taktım.
Bunların hepsini denedim ancak sorunum devam ediyor. Pazartesi gününe kadar yetiştirmem gereken projelerim var ve zamanım çok kısıtlı yardımcı olabilir misiniz?

Resim yükleyemiyorum iki telefonumda da hata veriyor biri sunucu hatası diyor öbürü boyut yüksek diyor

Upload yapayım diyorum iki tane site denedim yasak herhalde o siteler izin vermiyor link yapıştırmaya

Resim yükleyemiyorum iki telefonumda da hata veriyor biri sunucu hatası diyor öbürü boyut yüksek diyor

Ondan yapabilirseniz iyi olur dedim, siz kendi gözünüzle bakın bir sorun var mı diye.

Son olarak detayına girmeyeyim bazen RAM yeri de etkiliyebiliyor. Tek RAM ile farklı slotları da deneyin. Yine diğer RAM ile de deneyin. Eğer o tarz bir sorun olduysa en azından bilgisayarı açma şansı olur. Ayrıca kabloları ellediyseniz her şey yerli yerinde tam oturuyor mu diye kontrol edebilirsiniz. (açıkçası buradan pek beklentim yok)

Gene olmazsa gidip işlemciyi ve anakartı ayrı ayrı test etmek lazım.

Ondan yapabilirseniz iyi olur dedim, siz kendi gözünüzle bakın bir sorun var mı diye.

Son olarak detayına girmeyeyim bazen RAM yeri de etkiliyebiliyor. Tek RAM ile farklı slotları da deneyin. Yine diğer RAM ile de deneyin. Eğer o tarz bir sorun olduysa en azından bilgisayarı açma şansı olur. Ayrıca kabloları ellediyseniz her şey yerli yerinde tam oturuyor mu diye kontrol edebilirsiniz. (açıkçası buradan pek beklentim yok)

Gene olmazsa gidip işlemciyi ve anakartı ayrı ayrı test etmek lazım.

4 RAM'IDE tek tek yerlerini değiştirerek baktım yine açamadım, kablo konusunda ise sil baştan hepsini tek tek kontrol ettim mecburen yarın bir tamirciye götüreceğim bakalım nasıl olacak yanıtınız ve inceliğiniz için çok teşekkür ediyorum. Diğer yardımcı olan arkadaşlara da teşekkür ederim. Sorun çözülence buradan tekrar bildiririm yarın bir gün benzer durum olursa fayda açısından iyi olur.

Ek olarak yazdım farkındaysanız kendinizce anlam çıkartıp yorum yapmayın lütfen. Aylık işlemci ve macun değiştirmiyorum. Tozunu alırım camını silerim. Fanlara hava vururum aylık olarak.

Şimdi tekrar söktüm ve işaretlediğim yerdeki bir adet pinin yamulduğunu gördüm maalesef bunu düzeltebilir miyim? Yeni bir işlemci mi almalıyım?
Eki Görüntüle 2343448
Benim sorum, sistem temizliği sırasında fişe takılı mıydı olacak, herkes diğer soruları sormuş. Geçmiş olsuni tek bir pin yamulmasından problem çıkması biraz şans işi. Kürdan/cımbız/kalem ile düzelttiğin halde açılmıyorsa evet bir tamirciye götürmen daha iyi, gece gözüyle tüm sistemi söküp kontrol etmek kolay olmaz.

Aylık olarak işlemci macunu temizliği yapılmaz aksine zarar verir. Kaliteli işlemci macunu en fazla 5 ila 10 yıl götürür. Kalitesiz macun kullanırsan minimum 2-3 yıl götürür.
Kullanıcılar sistemsel fikirleri olmadan ve gözlerinin ayırt edemeyeceği seçeneklerde (ultra mega ciga hay) oyun oynamaya alıştılar incelen nanometrelerle, mesele esas oradan çıkıyor. Para kazanılan sistemler, yılın 9 ayı neredeyse %100 çalışıyor ve herkes basit fizik kanunlarını anlamak yerine kredi kartına taksite böldürüyor, anlamıyorlar ve o yüzden yenilemeyi tercih ediyorlar. Başka bir örnek okuyup anlamayacaklar için: İlk aldığındaki "hız" hissiyatına alışıp, her şeyi SSD'ye yazdırıp yıl sonu gelmeden %80 SSD sağlık sorunu var diyorlar. Bu telefonu yenilediğinde kendini daha hızlı ve zeki sanma olarak psikolojilerine de yansıyor.

Yalnız sıvı metale katılmıyorum, kasanın yatay durmaması gerek - yoksa izolasyon planlamak gerekir. Mikron bazında bakır kaybı da 4-5. yenilemede düşünülmeli.

Güncelleme bugün tamirci kontrollerini bitirmiş, anakart ve işlemci ikisi de gitmiş maalesef mecburen yeni işlemci ve anakarat alacağım.

Güncelleme bugün tamirci kontrollerini bitirmiş, anakart ve işlemci ikisi de gitmiş maalesef mecburen yeni işlemci ve anakarat alacağım.

Sen bilgisayar çalışırken mi söktün? İşlemcide gözle görülür bir hasar yoksa ve kapalı iken söktüysen kalıcı zarar vermen zor.

Sen eski parçalarını kesinlikle geri al. Vermiyorsa yalan atmıştır.

Sen bilgisayar çalışırken mi söktün? İşlemcide gözle görülür bir hasar yoksa ve kapalı iken söktüysen kalıcı zarar vermen zor.

Sen eski parçalarını kesinlikle geri al. Vermiyorsa yalan atmıştır.

Hayır komple kapalı iken söktüm o tip bir şey asla yapmam, götürdüğüm kişi yabancı biri değil zaten direkt dedi bu bu sorun var diye. Ücret vb dahi almadı.

Hayır komple kapalı iken söktüm o tip bir şey asla yapmam, götürdüğüm kişi yabancı biri değil zaten direkt dedi bu bu sorun var diye. Ücret vb dahi almadı.

Kısaca şöyle diyeyim işlemcide bir pin değmedi diye kısa devre yapıp yanması çok zor. Hatta ben duymadım ama imkansızda diyemiyorum. Bir şekilde yamuk PIN'i diğer bacakların olduğu yere sokarak çalıştırmanız lazım ancak bu şekilde bozulabilir.

İşlemcide gözüken bir hasar yoksa bacakları alkol ile temizleyin, yamuk yumuk pin olmasın kesinlikle, o işlemcinin çalışması lazım.

Kısaca şöyle diyeyim işlemcide bir pin değmedi diye kısa devre yapıp yanması çok zor. Hatta ben duymadım ama imkansızda diyemiyorum. Bir şekilde yamuk PIN'i diğer bacakların olduğu yere sokarak çalıştırmanız lazım ancak bu şekilde bozulabilir.

İşlemcide gözüken bir hasar yoksa bacakları alkol ile temizleyin, yamuk yumuk pin olmasın kesinlikle, o işlemcinin çalışması lazım.

Yamulan pin öbür pine değiyordu jilet ile ayırdım öbür pinden o şekilde düzelttim.

Geri
Yukarı