Macundan sonra artan fan sesi

EBD

Hectopat
Katılım
23 Kasım 2018
Mesajlar
59
Merhaba arkadaşlar.
Geçenlerde ASUS marka diz üstü bilgisayarımın ısındığını ve eskisine göre fanı daha çok çalıştırdığını fark ettim. Elimi klavye üzerine koyduğumda sıcaklığı bayağı hissedebiliyordum ve açıkçası içini fanını vesaire aldığından beri hiç temizlemediğim macun yenileyim ve detaylı temizlik yapayım dedim. Macun yeniledim fanı söktüm detaylıca temizledim macunu biraz fazla sürmüşüm fanı kaldırıp tamamını temizleyip yeniden sürdüm iyice yaydım soğutucu bloğuyla. Temizde bir format attım. Sorun şu ki fan neredeyse eskisinden daha çok çalışıyor ama bilgisayar hiç ısınmıyor. Uzun süre oyun oynasam dahi neredeyse klavyeye dokununca ılık bile olmuyor ( macunu tanıdık bir bilgisayarcıdan aldım ve en pahalısı oydu bayağı bir farkeder dedi ) acaba bir yerde yanlışlık mı yaptım diye düşünüyorum. Macunu ne az ne de çok fazla olacak şekilde sürdüm soğutucu bloğunu takarken vida sırasına uymadan kapattım sanırım, bununla bir alakası olabilir mi?
 
Macunu tanıdık bilgisayarcıdan değilde bize danışarak alın.
 
Aida64 ile sıcaklıkları kontrol edin. El ile sıcaklık kontrolü olmaz. Sıcaklıklar düşükse macunla oynamnıza gerek yok. BIOS default yapıp kaydedin. Güç profillerindne dengeliye alın.
 
Bildiğim en iyi termal macunları sana yazayım;
1-Grizzy Crynout
2-MasterGel Maker Nano
3-MX-4
Macunu tanıdıktan değil, benim gibi 10 yıldır birçok marka macunu kullanmış deneyimli, insanlara danışarak alın. Vida sırasının alakası yoktur ama bir daha vida sırasına göre vidaları sıkın. O sayılar oraya boşuna yazılmıyor. Çoğu kişi sana MX-4'ü önerir ama Grizzy Crynout ile veya diğer macun ile onun arasında fark var. Ucuz etin yahnisi yavan olur unutmayın. Performans istiyorsanız, kesenin ağzını açacaksınız. Fan sesinin artmasında bir tutarsızlık var çünkü fanlar işlemciyi soğutmak zorlaştığı zaman daha hızlı dönerler. Belki fan hızını değiştirmiş veya işlemciyi minimum %100'de çalışacak şekilde ayarlamışsınızdır. Minimum %0, maximum 100'e alabilirsiniz -güç ayarlarından.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı