Madencilik İçin İşlemci, RAM ve Anakart Önerisi

Hudkptn

Kilopat
Yer
Hollanda
Daha fazla  
Bir yakınım madencilik işine giriyor. Onun için madencilik bilgisayarı toplamam gerekiyor. Ekran kartı konusunda RX 580 alacağım. Stok konusunda problemim yok. İşlemci, RAM ve anakart konusunda yardım istiyorum.

Bir yakınım madencilik işine giriyor. Onun için madencilik bilgisayarı toplamam gerekiyor. Ekran kartı konusunda RX 580 alacağım. Stok konusunda problemim yok. İşlemci, RAM ve anakart konusunda yardım istiyorum.

Ekran kartını 1 tane alacaksan bu işe hiç girişmeyin.

Ekran kartını 1 tane alacaksan bu işe hiç girişmeyin.
Hocam çok afedersiniz ben de bir konu açmıştım oraya aynı böyle bir yorum gelmişti o da siz miydiniz? Yahu size ne Allah aşkına adamın işinden bakın dikkatli okuyun adam ne demiş stok sorunum yok demiş demek ki 1 tane falan olmayacak. Hadi varsayalım 1 tane olacak yine size ne? Adamın canı o kadar kazanmak istiyor demek ki?

Arkadaşım çok afedersin konuya gelecek olursak da anakart konusunda benden daha iyi yardımcı olabilecek arkadaşlar vardır ona karışmayayım ama işlemci konusunda g4400 bence yeterlidir. Ram konusunda da şahsen 4gb 2133Mhz bir ram kullanıyorum bunun yanında ssd üzerinde sanal bellek kullanıyorum size de tavsiye ederim. Asıl önemli konu aslında bence PSU. Bence bir rig için en az 750W bir PSU şart 80+ olarak. Yanlış bilgi veriyorsam affola.

Hocam çok afedersiniz ben de bir konu açmıştım oraya aynı böyle bir yorum gelmişti o da siz miydiniz? Yahu size ne Allah aşkına adamın işinden bakın dikkatli okuyun adam ne demiş stok sorunum yok demiş demek ki 1 tane falan olmayacak. Hadi varsayalım 1 tane olacak yine size ne? Adamın canı o kadar kazanmak istiyor demek ki?

"Size ne?" sorusunu yöneltemezsiniz hocam. Burası sosyal, o arkadaş istediğini soru soruyor ise biz de istediğimiz gibi cevap verebiliriz. Ki arkadaşlar sonuna kadar haklılar. Elektriği de katarsak 1 ayda 1 karttan kazanacağın 150 lirayı geçmez. Çektiğiniz gürültü ile kalır.

"Size ne?" sorusunu yöneltemezsiniz hocam. Burası sosyal, o arkadaş istediğini soru soruyor ise biz de istediğimiz gibi cevap verebiliriz. Ki arkadaşlar sonuna kadar haklılar. Elektriği de katarsak 1 ayda 1 karttan kazanacağın 150 lirayı geçmez. Çektiğiniz gürültü ile kalır.

İyi geceler öncelikle hocam. Şimdi şöyle söyleyeyim size bakın arkadaşın sorusu nedir? Uygun anakart işlemci ram soruyor değil mi? Ben 1 kartla ne kadar kazanabilirim 10 kartım olmadan bu işe girebilir miyim gibi sorular ben göremedim açıkçası doğru mudur sizce de buraya kadar söylediklerim? Bakın bu forumu bir süredir düzenli takip ediyorum üyelik harici de ettim gerçekten çok yardımcı olan içerikler yorumlar bilgiler var. Ama gel gelelim bir kaç konudur böyle cevaplara rastlıyorum. Nedir bu yeni başlayacak arkadaşlara karşı olan tavır? 1 kartla kazanamazsın 10 kart yap 100 kart topla. Yahu konu ne söylenilen ne? Ben de bu işe tek kartla başladım doğrudur bu yüzden bu kadar üstünde duruyorum. Kimin hesabından kime ne? Ben tek kartımı almışım kurmuşum çalıştırmışım hesabımı kitabımı yapmışım kafama yatmış devam etmişim. Konuyu cevaplayıp geçilsin nedir bu olay anlamıyorum rekabet azalsın artık girmesin kimse bu işe falan mı? Daha önce forum yöneticiliği de yaptım ve böyle konu dışı yorumlar benim yönettiğim sitede bir kaç seferden sonra açık açık ban sebebiydi. Kendi konumda raporladığımda sağolsunlar kaldırdılar o gereksiz mesajı burada da ilgileneceklerinden eminim. Tekrar iyi geceler. Kaba veya kırıcı olmak değil amacım olduysam kusura bakmayın.

İyi geceler öncelikle hocam. Şimdi şöyle söyleyeyim size bakın arkadaşın sorusu nedir? Uygun anakart işlemci ram soruyor değil mi? Ben 1 kartla ne kadar kazanabilirim 10 kartım olmadan bu işe girebilir miyim gibi sorular ben göremedim açıkçası doğru mudur sizce de buraya kadar söylediklerim? Bakın bu forumu bir süredir düzenli takip ediyorum üyelik harici de ettim gerçekten çok yardımcı olan içerikler yorumlar bilgiler var. Ama gel gelelim bir kaç konudur böyle cevaplara rastlıyorum. Nedir bu yeni başlayacak arkadaşlara karşı olan tavır? 1 kartla kazanamazsın 10 kart yap 100 kart topla. Yahu konu ne söylenilen ne? Ben de bu işe tek kartla başladım doğrudur bu yüzden bu kadar üstünde duruyorum. Kimin hesabından kime ne? Ben tek kartımı almışım kurmuşum çalıştırmışım hesabımı kitabımı yapmışım kafama yatmış devam etmişim. Konuyu cevaplayıp geçilsin nedir bu olay anlamıyorum rekabet azalsın artık girmesin kimse bu işe falan mı? Daha önce forum yöneticiliği de yaptım ve böyle konu dışı yorumlar benim yönettiğim sitede bir kaç seferden sonra açık açık ban sebebiydi. Kendi konumda raporladığımda sağolsunlar kaldırdılar o gereksiz mesajı burada da ilgileneceklerinden eminim. Tekrar iyi geceler. Kaba veya kırıcı olmak değil amacım olduysam kusura bakmayın.
Çok yanlış düşünüyorsunuz. 1 kartla gerçekten bu işe girilmez, mantıklı değil. G4400 ve H110 bir anakartla RX580 sistem toplasanız bu iş için, 1700-1800TL gibi rakamlar ödemek zorundasınız. Bir RX580'in aylık kazandırdığı 150TL. Bu fiyat üzerinden hesap yaparsanız 12 ay gibi bir sürede amorte ediyor kendini ki kartın sınırı neredeyse. 12 aydan sonra kartın performansı, kazdığı değer epey düşer, sonunda kart yanar. 12 ay madencilik için üst sınır olarak kabul edilir. 12 ay boyunca sadece kuru gürültü çekmiş olur arkadaş.
Daha fazla kartlı sistem istiyorsa? O zaman öyle yazması gerek. Basit bir H110 karta 2 ekran kartından fazlasını bağlayamazsınız. Eğer 7 kartla girecekse bu işe, ona göre anakart tavsiye etmemiz gerekir. 4 farklı sistem kurup maaliyet gereksiz artmasın diye. Bunu da konuda belirtmesi gerekir.
Son olarak, ben madencilik yapmıyorum. Coin Al-Sat yapıyorum. Arkadaşın bu işe girmesi benim yararıma olur, zararıma değil. Ancak ben tavsiye etmiyorum çünkü Ethereum madenciliği şuan 10 kartın da olsa mantıklı bir iş değil. Şubat-Mart gibi tek RX580 aylık 800TL civarı getiri sağlıyordu. İnsanlar bu yüzden bu işe girdiler. Kartlarını çoktan amorte ettiler. Şuan onlar için madencilik ekstra gelir kaynağı haline dönüştü. Ancak yeni başlayan için sistemi amorte etmesi çok uzun süre alacak. Biz ise sosyalde sadece sorulan soruları cevaplamayız. Kullanıcının yararına olan şeyleri tavsiye ederiz. Burası sadece soru-cevaptan ibaret olsa idi, aynı kategorideki diğer yüzlerce forum gibi sönük kalmaya yüz tutardı.

Bu Etherium'a ilk başladıklarında tek kart mantıklı gibi idi ama şimdi saçmalıktan başka bir şey değil tek kartlı girmek. Ayrıca ben bu forumda ne kadar zamandır yardım ediyorum insanlara, mining olayı patladığından beri de kaç tane arkadaşa yardım ettim, kafalarındaki soruları yanıtladım sayısını unuttum. Duyuyorlar, iyi fikir diyorlar tek kart alıp başlayabileceklerini sanıyorlar ya da hiç bir fikirleri olmuyor birinin bir forumda yazdığını okuyup onu doğru kabul ediyorlar.
Bu bağlamda soruyu soran arkadaşı başına gelebileceklerine karşı uyarmak benim son derece hakkım. Asıl sizin gibi soruyu sorup cevabını alıp, ekstradan gelen uyarıya sinirlenen kişileri de anlamış değilim. Yardım etmeye çalışıyoruz burada. Tek kart ile 2bin liraya aldığın kartın, elektrik faturasının parasını çıkart sen.

Bir anakarta kaç ekran kartı takacağını belirleyecek etken anakart değil işlemcidir. Ekstra PCIe slotu uzatmaları almak mümkündür. İşlemcinin limitleri vardır ama bu limitler mining olunca konu ihmal edilir. Çünkü kartlar oyun veya renderda olduğu gibi fazla alana ihtiyacı yoktur.

Ve ben açıkçası istemiyorum mining cahili insanların mining işine girmesini, evet. Kuruyorlar rigleri bırakıp işe gidiyor, uyuyor, kontrol ve bakım yapmıyor. Resmen evinde bomba var adamın. Ne kadar ciddi ve ilgi isteyen bir iş olduğunu bilmeyen bulaşmasın buna. Ne olduğunu nasıl olduğunu bilmeyen, kartları takıp bırakacak olan bulaşmasın buna. Yangın bile çıkabilir. Bizim insanımız bunu deyince abartıyor diyor. Bu işi hakkı ile yapan birisi anlatsın size neler olabileceğini ve ne önlemler aldığını. Çocuk oyuncağı ibi eline 2 3 bin lira geçen mining yapayım beleş para diyor. Bir kesim yardım ediyoruz neden uyarıyorsun sanane diyor.

Sormayın kardeşim böyle ukalalık yapacaksanız!

Arkadaşım çok afedersin konuya gelecek olursak da anakart konusunda benden daha iyi yardımcı olabilecek arkadaşlar vardır ona karışmayayım ama işlemci konusunda g4400 bence yeterlidir. Ram konusunda da şahsen 4gb 2133Mhz bir ram kullanıyorum bunun yanında ssd üzerinde sanal bellek kullanıyorum size de tavsiye ederim. Asıl önemli konu aslında bence PSU. Bence bir rig için en az 750W bir PSU şart 80+ olarak. Yanlış bilgi veriyorsam affola.

Hocam öncelikle o kişi ben değildim. Ayrıca ya 2 tane alırsa arkadaş? Etti mi size 6000 TL? Belki 2 tane alacak? Ayrıca canı o kadar kazanmak istiyor diye bir şey olamaz. Hep daha fazlasını isteriz değil mi? Ayrıca bir süre sonra zorluk seviyesi de artacak.

Öncelikle sistemin parasını ben ödemiyorum. Bir tanıdığım ben mining işine gireceğim, 1000 euro gibi bir bütçem var, bu bilgisayarı topla ve kendi evinde çalıştır bende sana elektrik faturanı ve kazanılan paradan pay vereyim dedi. Ayrıca ben zaten Türkiye'de yaşamıyorum ve şu an Hollanda'da RX 580 konusunda stok sorunu olmayan mağazalar var. Yani bilgisayar sahibi istediği kadar ilerletebilir elindeki sistemi. Tekrar söylüyorum benim bu işe girerken hiç bir para harcamıyorum sadece dediğiniz gibi ses problem olabilir ve bilgisayarı koyabileceğim boş bir odam da bulunuyor evimde eğer bu da rahatsız ederse kendisi ile konuşup başka bir şey yapabiliriz. @TerabyteForever @My Man! @H. Hüseyin @İlker Dizbay

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı