Madencilikte karta verilen zarar işin neresinde?

1 haftalık denemek için yapıyorum baktım aklıma yatıyor bu sefer tam zamanlı yaparım. Benim sıcaklık 75-77 derece aralığında gidiyor, sizce fan hızını arttırmam lazım mı? 80 ve üstü olmadığı sürece dokunmam diye düşündüm.

OC ayarını yap. OC yapmadan önce benim de sıcaklıklarım öyleydi, şimdi aynı anda kullanmama rağmen 65 dereceyi geçmiyor. Fan hızını falan 45'e sabitle, sıfır RPM'i kapat.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Düzgün ve stabil OC+UV ayarları ile hiçbir sorun çıkmaz. Çıkacaksa da bu mining yüzünden olmaz, o kart oyun oynarken de aynı arızayı verebilirdi. Mining yaparken çoğu kart 60 derecede stabil çalışır, oyun oynarken kart 60 derecede fanlarını döndürmeye başlar. Fanların ömründen gitmesi dışında bir sıkıntı çıkmaz. Fanların da aslında belli bir ömürleri yoktur yani 13-14 yıllık her gün çalışan fanlar da var.
 
45-55 derece çalışan karta tam yükte çalışıyor demek yanlış. Mining kartlarını oyuncu kartlarından ayıran en büyük şey fan ömrüdür.

MSI, Asus gibi markaların kaliteli modellerinden kart satın alıp mining yaparsanız uzun vadede sorun yaşama olasılığınız oldukça düşüktür.
 
@nemo hangi ekran kartı var ve kaç hızında kazıyorsunuz?
RX 5600 XT ile 41 mhs kazıyorum.

1634641390999.png
 
Hocam amaç Memory Temp düşürmek Core değil. Ufak bir bilgi. 104 derece Memory biraz yüksek bir değer. Onu 100 altında düşürmeniz yararınıza olur. Fan hızınızı yükseltin.
Çok teşekkürler. Ben sadece Gpu'ya bakıyordum. Patlata patlata öğreneceğiz. :D

@TheAny Bu arada 104'ü nası düşüreceğim? Hangi ayarla oynamam gerek?
 

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı