Mafia Definitive Edition'ı tartışalım!

Katılım
27 Ocak 2020
Mesajlar
2.682
Makaleler
1
Çözümler
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Selamlar, 2 gün önce satın aldığım oyunu an itibari ile bitirdim. Oyun gerçekten aşırı kaliteli ve güzel olmuş. Oynarken kendimi kaptırdığım çok yer oldu.

Fakat şöyle bir şeyde vardı, bazı karakterler gerçekten çok dışarıda kalmıştı. Örneğin başta gördüğümüz tamirci bir çocuk vardı, adını bile hatırlamıyorum, veya Luigi gibi karakterler hikaye dışında kalmıştı. Zaten hikaye genel olarak; Tommy, Paulie, Sam ve Don arasında geçiyor.

Araç sürüş mekanikleri konusunda ise o dönemi tabii ki bilemem ama dinamik olarak başta zor gelse de günümüz şartlarına uygun olmadığı belli. Demem o ki araba mekaniklerini oyunun geçtiği yılı düşünürsek güzel yansıtmışlar.

Oyunun sonunda Paulie'nin dairesinde onu ölü bulduğumuzda üzülmüştüm, oyunda zaten Sam'e hiç güvenmiyor ve sevmiyordum. Sam'i öldürdüğümüz zaman rahatladım fakat sanki daha güzel bir sahne yapılabilirmiş. Artı olarak son sahnesi, Vito ve Joe'nun gelişi :).

Sizin Mafia 1 ile ilgili düşünceleriniz neler dostlar?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben orijinal oyunu da beğenmemiştim. O araba mekaniği ile oyunu oynamak tam bir işkence. Bu yeni Remake versiyonunu da beğenmedim şahsen. 2. oyundaki o kalite o ruh bu iki oyunda da yok maalesef. 3. oyunu zaten konuşmuyorum rezalet. Kısaca serinin hayranları biraz fazla abartıyorlar 1. oyunu ama 2. oyundaki hikaye derinliğinin yarısı bile yok 1. oyunda bence. 2. oyun aslında 1. oyun gibi duruyor benim gözümde.
 
Galiba daha önce Mafia 1 oynamadın. Eğer oynasaydın Spoiler verdiğin yerdeki yere şaşırmazdın. Aslında bu konuda şanslısın çünkü defalarca Mafia 1'i bitirmeden, böyle mükemmel bir oyunu spoilersiz oynama şansı yakalamışsın.

Oyunu bitireli aylar oldu. Fakat bana Mafia 1'den farklı geliyor hep. Muhtemelen çok güzel "Remake" yapıldığı için. Arada tekrardan oynamak istiyorum ama kendimi hep "Remake" versiyonu yerine, orjinal Mafia 1'de buluyorum.

Hele ki o 30'lu yılların sokaklarını, caddelerini, arabalarını ve insanların giyimini çok iyi yansıtmış. Harika grafikleri ile tadı daha iyi çıkıyor. Sanırım tekrardan oynamanın vakti geldi.
 

Geri
Yukarı