MAG X870 Tomahawk karta geçişte sorun yaşanır mı?

Violentia

Megapat
Daha fazla  
MSI MAG X870 Tomahawk Wi-Fi, yeni RAM'lar, 9800x3D ve 850 PSU ile yeni AM5 sisteme yükseltme yapacağım.

Sorum şu,
Eski SSD'de Windows yüklü kalsa yeni NVMe yuvasına takıp devam etsem ilk açılışta sıkıntı yasar mıyım? Sonra tekrar format atacağım ama basta bir sorun olur mu? Ek olarak 9800x3D için BIOS Update gerek mi yoksa 9000 ready olması lazım kart, sistem çalışır mı? Son olarak, 2 adet 4.0, iki adet 5.0 NVMe SSD yeri var. Bende 2 adet var, ıksı de 3.0. bunları 4.0 takmam mantıklı değil mi? Boşuna 5.0 yerleri işgal etmeyelim, ileride alırsam oraya eklerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben MSI MAG X870 Tomahawk Wi-Fi kullandım anormal tuhaf sorunlar olduğu için iade ettim tavsiye etmem çok pişman okursun iki defa güncel BIOS yüklememe rağmen çok hata aldım.
Bu konuya uzundur tekrar dönemedim ben sistemi kurdum kullanıyorum 10 gün oldu memnunum öyle büyük sorunlarım yok XMP 8000 çalışmıyor acınca görüntü gelmiyor optimized profile 6000'de kullanıyorum ileriki BIOS'larda düzelir umarım çok detaylı bilmediğim ıcın kendim elle 8000'lik değerlerle uğraşmadım.

Bu konuya uzundur tekrar dönemedim ben sistemi kurdum kullanıyorum 10 gün oldu memnunum öyle büyük sorunlarım yok XMP 8000 çalışmıyor acınca görüntü gelmiyor optimized profile 6000'de kullanıyorum ileriki BIOS'larda düzelir umarım çok detaylı bilmediğim ıcın kendim elle 8000'lik değerlerle uğraşmadım.

Bende de böyle oluyordu zaman geçtikten sonra hata kodları almaya başladım.

Bir yerde bazı sorunların BIOS Update sonrası kalan kalıntılardan olduğu ve CMOS reset atarak sorunun çözüldüğü yazıyordu denemenizi tavsiye ederim.

Bir yerde bazı sorunların BIOS Update sonrası kalan kalıntılardan olduğu ve CMOS reset atarak sorunun çözüldüğü yazıyordu denemenizi tavsiye ederim.
Cmos'un ustası olduk malesef. En son AMD RX 480 ekran kartında böyle pişman olmuştum. Ekran kartı ayar uzmanı olmuştum resmen. Intel performansta 14. neslin üstüne biraz ekleyebilseydi AMD'nin yüzüne bakmazdım. Anlaşılan AMD ekran kartı yazılımındaki acemiliğini bioslara da yansıtmış. Hani olur ya devlet bazı kurumlarını iyi yönetemediğini kabullenip özelleştirir AMD de yazılım birimine bunu yapmalı. Dışardan hizmet alsın bence.

Cmos'un ustası olduk malesef. En son AMD RX 480 ekran kartında böyle pişman olmuştum. Ekran kartı ayar uzmanı olmuştum resmen. Intel performansta 14. neslin üstüne biraz ekleyebilseydi AMD'nin yüzüne bakmazdım. Anlaşılan AMD ekran kartı yazılımındaki acemiliğini bioslara da yansıtmış. Hani olur ya devlet bazı kurumlarını iyi yönetemediğini kabullenip özelleştirir AMD de yazılım birimine bunu yapmalı. Dışardan hizmet alsın bence.
Ne diyelim geçmiş olsun umarım bende zamanla pişman olmam inşallah.

Anladığım kadarıyla bir yerlerinde kullanılan malzemede sıkıntı var zamanla sorun yapıyor. Bugün yine sorun yaşadım. Bir daha olursa haraç mezat satıp ASUS TUF X870'e geçeceğim.

Aynen bak sana saçma bir problemi söyleyeyim 10 kodlu hatayı alınca RAM ile işlemciyi söktüm yarım saat bekledim tekrardan taktım RAM slotlarını kontrol edip taktım bilgisayarı açtım 32 GB 😀 RAM 16 GB olarak gösteriyor kullandığım RAM 7200MHz BIOS ve CPU Z de 6800MHz gösteriyor kalkıp yeni çıkan BIOS'u yükledim tekrardan baktım yine aynı iade ettim amazona.

Sizleri baya uğraştırmış bende bir tık iyi gitti işler, tak çalıştırda sorun yok hiç bir sıkıntı almadım BIOS güncellemesi tekte yaptım sorunsuz, tek bir problem Samsung 860 Evo M.2 Sata SSD'yi görmüyor. @Teacher80 siz biliyorsunuz konuyu zaten hocam, ona ekstra ayrıntılı baktım Z690 M2_4 Slotu ile X870 tamamen aynı bence bu donanımsal değil tamamen yazılımsal bir sorun var. AMD hala aynı AMD bana göre 9800X3D geçtim ama, yazılımsal olarak hala çok zayıf...

Geri
Yukarı