MageGee Star 75 FN tuşu çalışmayı durdurdu

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Ben Temu'dan MageGee Star 75 klavye aldım ve çok beğendim hiçbir sorun yoktu. Daha sonra fotoğrafta görülen CTRL, FN, alt ve 3 yön tuşu çalışmamaya başladı. Sonra tekrardan bir defa çalıştı sonra yeniden gitti ve şimdi hiç çalışmıyor. Bir tuş kombinasyonu yaparak mı kapattım acaba? Çünkü kedim bazen klavyenin üstünde gezebiliyor 😄. Bu tuşları yeniden nasıl aktifleştirebilirim? Aygıt Yöneticisi'nden Drive'ını kaldırıp yeniden yükledim düzelmedi. FN ve ESC tuşuna birlikte basılınca klavye fabrika ayarlarına dönüyormuş ancak bende FN tuşu çalışmıyor. :/
Ekran klavyesi ile FN tuşuna basıp kendi klavyemden ESC tuşuna basılı tuttum ancak değişen bir şey olmadı. Bu arada bilgisayarı açtığımda ilk olarak klavyenin tüm tuşlarının ışığı yanıp sönüyor, çalışmayan tuşlarım da dahil. Ancak daha sonra bastığımda çalışan tuşlardan ışık gelirken çalışmayanlardan ışık da işlev de alamıyorum.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
İyi sosyaller.

WhatsApp Görsel 2025-03-02 saat 13.11.16_e3402646.jpg

Merhaba arkadaşlar,
Ben Temu'dan magege Star 75 klavye aldım ve çok beğendim hiçbir sorun yoktu. Daha sonra fotoğrafta görülen CTRL, FN, alt ve 3 yön tuşu çalışmamaya başladı. Sonra tekrardan bir defa çalıştı sonra yeniden gitti ve şimdi hiç çalışmıyor. Bir tuş kombinasyonu yaparak mı kapattım acaba? Çünkü kedim bazen klavyenin üstünde gezebiliyor 😄. Bu tuşları yeniden nasıl aktifleştirebilirim? Aygıt Yöneticisi'nden Drive'ını kaldırıp yeniden yükledim düzelmedi. FN ve ESC tuşuna birlikte basılınca klavye fabrika ayarlarına dönüyormuş ancak bende FN tuşu çalışmıyor. :/
Ekran klavyesi ile FN tuşuna basıp kendi klavyemden ESC tuşuna basılı tuttum ancak değişen bir şey olmadı. Bu arada bilgisayarı açtığımda ilk olarak klavyenin tüm tuşlarının ışığı yanıp sönüyor, çalışmayan tuşlarım da dahil. Ancak daha sonra bastığımda çalışan tuşlardan ışık gelirken çalışmayanlardan ışık da işlev de alamıyorum.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
İyi sosyaller.

Eki Görüntüle 2436149

Demek istediğiniz mesela W tuşuna basınca ışık çıkıyor ancak FN tuşuna basınca çıkmıyor ise bozulmuş. Kombinasyonda olabilir driveri var mı?

Demek istediğiniz mesela W tuşuna basınca ışık çıkıyor ancak FN tuşuna basınca çıkmıyor ise bozulmuş. Kombinasyonda olabilir driveri var mı?

Evet diğer herhangi bir tuştan ışık geliyor ancak fotoğraftaki 6 tuştan basınca gelmiyor. Ancak ilk güç geldiğinde klavyenin bu 6 tuş da dahil her tuşunun ışığı bir kere yanıyor.
Driver olarak yazılımını firmanın destek sayfasında bulamadım sadece el kitabı var onda da FN ve ESC tuşuna basarak klavyenin sıfırlandığı yazıyor.

Evet diğer herhangi bir tuştan ışık geliyor ancak fotoğraftaki 6 tuştan basınca gelmiyor. Ancak ilk güç geldiğinde klavyenin bu 6 tuş da dahil her tuşunun ışığı bir kere yanıyor.
Driver olarak yazılımını firmanın destek sayfasında bulamadım sadece el kitabı var onda da FN ve ESC tuşuna basarak klavyenin sıfırlandığı yazıyor.

RGB açıkken FN ESC yapın ışıklar gidip geldiyse çalışıyor demektir hocam. Kitapçığı okuyun bir de kombinasyonları teker teker deneyin.

Kitapçık 1 sayfadan oluşuyor ve hiç bilgi yok sadece FN tuşuyla yapılan kombinasyonları gösteriyor. RGB açık ancak FN tuşum çalışmadığından FN ESC yapamıyorum.

Bu modelde mekanik idi değil mi? Tuşları sırasıyla switch dahil söküp, temizleyin. Ardından tekrar takın. %99 sorununuz düzelecek. :)

Çünkü tuşların RGB özelliği de çalışmıyor dediniz. RGB özelliği switch üzerindeki ışıklardan besleniyor. Yani tuş değil, switch düzgün çalışmıyor gibi gözüküyor.

Switch sökmeyi bilmiyorum ancak bir video bulup deneyip yapabilirim evet ancak 6 tuş birden gitti yani birbiriyle bağlantısı mı var paket halinde gittiler 😄. Bir tuş gitse dediğinizi hemen yaparım ancak dediğim gibi bir sıra boyunca gitti.
Bu modelde mekanik idi değil mi? Tuşları sırasıyla switch dahil söküp, temizleyin. Ardından tekrar takın. %99 sorununuz düzelecek. :)

Çünkü tuşların RGB özelliği de çalışmıyor dediniz. RGB özelliği switch üzerindeki ışıklardan besleniyor. Yani tuş değil, switch düzgün çalışmıyor gibi gözüküyor.

swicthi çıkardım. hatta metal parçalarını da çıkarıp metalleri yerlerine değdirdim ve birbirine de değdirdim fotoğrafta görüldüğü üzere. ancak hala ışığı yanıp çalışmadı. yeni switch alsam çözülür mü diye merak ediyorum.

RGB açıkken FN ESC yapın ışıklar gidip geldiyse çalışıyor demektir hocam. Kitapçığı okuyun bir de kombinasyonları teker teker deneyin.

WhatsApp Görsel 2025-03-02 saat 15.11.46_95d3eca8.jpg

Son düzenleme:
Switch sökmeyi bilmiyorum ancak bir video bulup deneyip yapabilirim evet ancak 6 tuş birden gitti yani birbiriyle bağlantısı mı var paket halinde gittiler 😄. Bir tuş gitse dediğinizi hemen yaparım ancak dediğim gibi bir sıra boyunca gitti.

Swicthi çıkardım. Hatta metal parçalarını da çıkarıp metalleri yerlerine değdirdim ve birbirine de değdirdim fotoğrafta görüldüğü üzere. Ancak hala ışığı yanıp çalışmadı. Yeni switch alsam çözülür mü diye merak ediyorum.

Eki Görüntüle 2436226

Hocam ürünün hot swap olduğuna emin miydiniz?

RGB sizde board üzerindeymiş. Board üzerinde lehim olmadığına göre Hotswappable gibi. Ama RGB board üzerinde olmasına rağmen yanmıyorsa klavyenin PCB kartında bir sıkıntı var demektir.

Buradan daha fazla yorum yapmak zor gözüküyor. :(

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı