Magnum'un 18TL olması

• Konuyu başlatan 293735
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 49
  • Görüntüleme 2.338
18TL pek fazla gelmedi bana niyeyse. Bir cips bile 12-15TL ondandır.
Cips, çikolata, dondurmalar vs paket içine giren ne varsa gramajı azaltıldı ve tatsızlaştı.
Fiyatları yükselse iyi yine.

Ucuz cips almak yerine gidiyorum Pringles alıyorum paraya kıyıp, en azından tadı tuzu var.

Doritos bile 20 TL olmuş. Magnum yine iyi fiyatta kalmış. Zamlanabilir gibi.

Bilemiyorum ya, ekonomi o kadar değişik bir haldeki. Rakamlar çok fazla değişti. Ama alım gücü gerçekten enflasyon kadar düşmedi. İnsanların cebine aynı oranda para giriyor. Olan TL ile para birikimi yapanlara oldu.

Ben 10 sene önce de pahalı diye Magnum almazdım, şimdi de pahalı diye almıyorum.

Dün aldığım 299TL alışveriş bugün 360 TL tuttu bire bir. Yüzde 30 zam geldi aynı ürüne. Memur zammı; her şeye zam. Teşekkürler fırsatçı arkadaşlar ve ekonomi.

Aynen öyle hocam. Bugün eve 700 liralık alışveriş yaptım. Kahvaltılık ve ufak tefek yemekli ürünler yani. En pahalısı 5lt yağ zaten :) geri kalanı da nohut, pirinç gibi temel gıdalar. Dolabı açıyorum hala boş. Her ay 2.000 liradan aşağı alışveriş kurtarmıyor artık. Bu paralara et bile alamıyorsun düşünebiliyor musun? Tavuk bile pahalı. Bütün tavuk alıyorsun 60-70 lira tutuyor. Elin avrupalısı 1 saat çalışıyor evine etini sütünü alabiliyor. Keşke imkan verseler de şu ülkeden temelli kurtulsak. İnsan da yaşama hevesi bırakmadılar. Her gün her şeye zam geliyor.

Magnum’un pahalı oluşunu geçtim Avrupa da satılan Magnum’ların içindeki malzemelerin oranlarına bir bakın bir de Türkiye’de satılanlara. Özellikle bisküvilerde çikolatalarda meyve oranları kakao oranları ve kalitesi Avrupa’da satılanlara göre çok düşük. Hem pahalı hem kalitesiz yiyoruz. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı