Mahallelere Mobil Manav

Bunların sebebinin tek taraflı olduğuna inanmıyorum. İktidardan muhalefete, üreticiden aracıya oradan satıcısından tüketicisine kadar herkesin hatası var. Ancak sorsan kimsenin hatası yok. Herkes birbirine atıyor suçu. Herkes kendi üstüne düşeni yapsa en başta iktidar olmak üzere sıkıntıların azalacağını düşünüyorum. Denetleme olsa bile artık cezalar caydırıcı değil. Sözde ceza veriyorlar. Kocaman marketlere sadaka parasından daha az ceza kesiyorsan bunun caydırıcılığı nerede.

Çiftçiye destek olmayan hatta köstek olan hükumet 14.8 Milyar lirayı ne yaptı (!) :) :)
Bunların sebebinin tek taraflı olduğuna inanmıyorum. İktidardan muhalefete, üreticiden aracıya oradan satıcısından tüketicisine kadar herkesin hatası var. Ancak sorsan kimsenin hatası yok. Herkes birbirine atıyor suçu. Herkes kendi üstüne düşeni yapsa en başta iktidar olmak üzere sıkıntıların azalacağını düşünüyorum. Denetleme olsa bile artık cezalar caydırıcı değil. Sözde ceza veriyorlar. Kocaman marketlere sadaka parasından daha az ceza kesiyorsan bunun caydırıcılığı nerede.
Düşüncelerine olan saygım sonsuz olmakla birlikte sana sonuna kadar katılıyor ve bunu güzel bir şekilde izah ettiğin için teşekkür ediyorum dostum :)

Onlar bir fikir bulmuş ki oradalar. Eğer sen bir fikir bulamıyorsan, daha iyisini seçemiyorsan hayatın boyunca o bilgisayar ekranının arkasından hükumete laf atmaya devam etmek zorundasın.

Ben ne AKP'nin kölesi olmuş ne de sol görüşün kölesi olmuş olan kanalları izlemem, dinlemem ve gazetelerini okumam. Gerçek bilgiyi sunanları izlerim, dinlerim ve gazetelerini okurum.

Ayrıca: Önceden hiç biber 21 kuruşa çıkıyor fiyatlar neden böyle demiyor dunuz? Fiyatlara bak devlet el atmalı diyordunuz. Şimdi 21 kuruşa çıkıyor niye pahalı diyorsunuz? Aracıları şimdi görmeye başladınız. Peki sebebi ne devletin getirdiği manav'da pahalıymış o yüzden :)
Kafa yapısına bak. Her seferinde AKP'li değilim diye söylemene gerek yok.

Anlatamadım herhalde. Eleştiri yapıyorum. Eleştiri yaparken arkasına öneri sunmam gerekmiyor. Orada ailesini bakanlığa almak yerine bilgili kişileri alsaydı zaten bu halde olmazdık. Nesini anlamıyorsunuz? Bu ülkede zaten yeterince bilgili insanlar var. Onlardan yardım almak yerine hala gidip kendi ailesiyle iş yapmaya çalışıyor. Hal böyle olunca, durumun buraya gelmesi kaçınılmazdır.

Keşke haberleri açıp izleseniz. İzlemediğiniz aşırı belli. İzleseniz zaten her gün önerilerde bulunan bilgili insanlar var. Hala onlar dinlenmiyor. Burada savunulacak bir tarafı olmayan bir şeyi nesini savunuyorsunuz? Fiyatlar düşse tamam diyeceğim de fiyatlar yine aynı. Neyin kafası bu?

Sen çiftçiye destek vermek yerine çözümü ithal etmekte bulursan bundan daha beteri olur. Her gün çiftçiler ağlıyor. Haberleri izleyin biraz.

Muhalefetten güzel bir söz:
Devlet bez üretemez, sat Sümerbank'ı...
Devlet şeker üretemez, sat şeker fabrikalarını...
Tarımı bitir, ithal et.
Şimdi çadırdan dükkan kurup domates, soğan, biber ve patlıcan satıp ekonomiyi düzeltecekler.

Bak canım kardeşim, bu tanzim yerlerine ürün nereden geliyor belli değil. Bu yerler kalıcı değil. Belediyeler tarafından yapılıyor. Önceden yaptıkları gibi geçici olarak gözüküyor. Aynı zamanda pazar, market, manav alınan vergiyi adam belirtmiş. Vergisiz sattıkları için ucuza geliyor. O adamlara rekabet sunmadan devlet resmen ellerinden ekmeklerini alıyor. Sen şimdi pazarcı, manav olsan burada bırak övmeyi ana avrat düz sövüyor olurdun.

Halka uzun vadede ucuz ürün sağlamak yerine geçici bir sistem sağlıyor. Bu sistem elbet bir yerde çökecek. Temeli sağlamlaştırmaz isen dış güçler, bilmem ne lobisi filan hep olur. Bu bilinen bir şey, senin her zaman düşmanın olacak. Önemli olan düşmanın saldırdığında sıkıntı yaşamayacak kadar güçlü olman lazım.

Şimdi Avrupa da bulunan büyük güçler Türkiye toplu bir şekilde savaş açsa onlara Rusya katılsa, dört bir tarafın kapalı diyelim. Ürünlerin çoğunu dışarıdan alıyorsun. Savaş zamanında tarım yapmanda zorlaşacaktır. Çünkü eski savaşlara baktığımızda ülkeler ilk olarak sivil yerleşim yerlerini bombalıyor. Yani ekonomiye filan gerek yok. Kuşatarak bile bu ülkeyi çok kısa sürede işgal edebiliyorsun.

En son olarak aşağıdaki video atıyorum. İzlemeni rica ediyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ülke siyasetinde A ya B ya C ya da X partisi desteklenmeye devam edildikçe, neresinden tutsan elinde kalacak siyasetçilere umut bağladıkça, ne ekonomi ne de başka bir şey refaha kavuşur.

A partisinin panik yapmasına gerek yok, nasılsa en yakın rakibi olan C partisi ortaya bir iddia atar, gündemi değiştirir, bu ekonomik durumu unutturur, yine A'yı kurtarır.

Kafa yapısına bak. Her seferinde AKP'li değilim diye söylemene gerek yok.
Dostum daha iyisi çıkıyor mu? Çıkmıyor herkes bir takım öneriler ile sadece konuşuyor sadece ses ama kalkınma yok hiç kimsede hareket yok. Ben şahsen oy bile vermek istemiyorum bana kalsa boş atacağım ama işte :) Ben sana ailesi ile ilgili bir şey dedim mi? Berat ALBAYRAK o kademeye geldiğinde senden daha fazla tepkiyi ben verdim emin olabilirsin.

Dostum daha iyisi çıkıyor mu? Çıkmıyor herkes bir takım öneriler ile sadece konuşuyor sadece ses ama kalkınma yok hiç kimsede hareket yok. Ben şahsen oy bile vermek istemiyorum bana kalsa boş atacağım ama işte :) Ben sana ailesi ile ilgili bir şey dedim mi? Berat ALBAYRAK o kademeye geldiğinde senden daha fazla tepkiyi ben verdim emin olabilirsin.
Ben de diyorum ki oraya damadını veya ailesini alacağına bilgili kişileri alsalar zaten bu durumda olmazdık. Sorun bu kadar basit. Bu işler, manav kurayım fiyatlar düşsün demekle olmuyor. İşi temelden yapmaları lazım.

Dostum daha iyisi çıkıyor mu?
Fırsat gelse daha iyileri var zaten merak etme. Bu saatten sonra kim gelirse gelsin bu ülkeyi daha beter konuma sürükleyemez.

Neyden bahsettiğinizi gram anlamadım.

İlk önce tarlada 20 kuruş diyen kişi iktidar. Bu kadar pahallı olmasının sebebini komisyoncular diyor. Zaten burada tarlada 20 kuruş olmadığını anlatıyoruz. Neyin eleştirisini yaptınız hiç anlamadım.

Diğer yandan çoğu şeyi aynı konuşuyoruz. Aynı şekilde köprüsü, yakıtı, vergisi, dükkan geliri, kar payı, elektriği derken fiyatların bu kadar yükselmesi gayet normal diyordum. Siz de aynısını demişsiniz.

Büyük bir ihtimal bana yanıt verdiniz ama aynı şeyi konuşmuşuz. Demek istediğinizi anlamadım bile.

Adamlar hala gelmiş çiftçiye destek var diyor. Herhalde hiç haberleri açıp dinlemiyorlar. Her gün bir çiftçi gurubu ağlıyor. Bunları görmüyorlar herhalde. Bu ülkede çiftçiye hiçbir şekilde destek yok. Tam aksine ithal ederek köstek oluyorlar. Çok yanlış ilerliyor işler.

Sana mı laf attım? Tarlada kilosu 20 kuruş değil. Haa sen muhalif dedim diye alındın :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı