Mahallelere Mobil Manav

Beyler, bir çoğunuzun sorunu ne biliyor musunuz? Fikirlerinize ters düşen kişileri AKP'li veya CHP'li diye yaftalıyorsunuz. Herkes sizinle aynı düşünceyi paylaşmak zorunda mı? Ya da duymak istediklerinizi mi yazmalı?

Fanatizm kötü bir şey belirteyim istedim.
Yanlışlara muhalefet etmenin nesi fanatizm? O yanlışı gördüğü halde ve şikayet ettiği halde hala savunuyorsa o fanatizmdir.

Yanlışlara muhalefet etmenin nesi fanatizm

Ben yanlış veya doğru meselesinde değilim ki. Herkes kendi görüşlerine ters düşeni A veya B partili olmakla suçluyor.

Ayrıca kime göre yanlış kime göre doğru? Doğru olsa da kabullenen yok, yanlış olsa da kabullenen yok. İşte bu yüzden fanatizm ifadesini kullandım.

Karşıt görüşte olan herkes ya AKP'li ya da CHP'li.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu adamda dehşet zekâ var. İzledikten sonra malum şahısların bizi nasıl ayakta uyuttuklarını anlıyorsun.

Daha iyisi çıkıyor ki millet Avrupa'ya kaçıyor. Demek ki çıkıyormuş. Arkadaş sana 4-5 cümle söylüyor işine gelen cümleyi seçip sürekli o cümle üzerinden cevap veriyorsun. Seçtiğin cümlelerde genelde bilgiye dayalı olmayan cümleler oluyor ne hikmetse :p Neyse böyle olmaya devam.
Hahahah :) Her neyse seninle tartışmaya girmeyeceğim alakan olmayan yerde bana laf atma yeter :)

Düzenleme: Aç'da kalsam, susuz'da kalsam, fakir'de olsam vatanımı terk etmem. Avrupa'ya özenip orayı sevenler gidebilir. Vatan arınmış olur.

Son düzenleme:
Burada elinde fırsat olduktan sonra Avrupa ve Amerika'ya kaçmak istemeyen 1 kişi tanımıyorum. Bu yüzden klavye milliyetçiliğine gerek yok. Hangi ülke refah seviyenizi yükseltiyorsa yaşayabilirsiniz. Benim takıldığım nokta, Avrupa'larda yaşayanların Türkiye'yi çok övmesi. Ulan övülecek halimiz mi var. Öyle olsa ne işin var Avrupa'da değil mi? Gel yiyorsa burada çalış, burada yaşa. Gurbetçi felsefesi de bu oluyor. Bunlara Türk demek bile yakışmıyor vallaha.

Burada elinde fırsat olduktan sonra Avrupa ve Amerika'ya kaçmak istemeyen 1 kişi tanımıyorum. Bu yüzden klavye milliyetçiliğine gerek yok. Hangi ülke refah seviyenizi yükseltiyorsa yaşayabilirsiniz. Benim takıldığım nokta, Avrupa'larda yaşayanların Türkiye'yi çok övmesi. Ulan övülecek halimiz mi var. Öyle olsa ne işin var Avrupa'da değil mi? Gel yiyorsa burada çalış, burada yaşa. Gurbetçi felsefesi de bu oluyor. Bunlara Türk demek bile yakışmıyor vallaha.
Mühendislik diplomamı alır almaz gideceğim. Yeteri kadarda ingilizcem var. Emekli olduktan sonra geri dönmeyi düşünüyorum. Evlilik falanda düşünmüyorum asla. Aklı selim insan kalmazki zaten. Veya zengin insan kalır. Zengin biri olsam. 2-3 evim olsa mercedes'e binsem o zaman keyfini sürerdim ülkenin. Hem zenginlere yasada işlemiyor.

Burada elinde fırsat olduktan sonra Avrupa ve Amerika'ya kaçmak istemeyen 1 kişi tanımıyorum. Bu yüzden klavye milliyetçiliğine gerek yok.
Ben gördüm hocam hatta yukarıda yorumda da var bir arkadaş ben klavye milliyetçisi değilim her yerde Türk milletini ve Türkiye'yi savunabilirim. Solcu ya da sağcı olması fark etmez benim milletimden olan her insanı severim yeter ki Türk yöresine, adetlerine saygısı olsun Türkiye vatandaşı olsun benim canımdan bir parçadır. Buradaki arkadaşlar ile de tartışmaya elbette girebiliriz ancak birine yanlış bir şey söylemekten elimden geldiğince çekinirim bunun sebebi ceza yeme korkusu değil karşımdakine yanlış bir şey söyleme korkusudur.

Sadece param olsa Türkiye'den giderim sözü beni her zaman illet etmiştir. Sinirlerim tepeme çıkıyor resmen. Vatanı zorda diye diğer ülkelerde hayat daha kolay diye ülkesini terk eden adam savaş olduğunda da ölüm korkusundan dolayı kaçar. Kaçan Türk olmaz.

Suriye'de vatan zorda diye kalanlar bir süre sonra tepelerine uçaklardan bomba yediği için kaçmak zorunda kaldılar. Eline silah alıp zülme karşı koyacağın 100 sene öncesinde yaşamıyoruz. Devir teknoloji devri hele ki emir komuta zinciri bir kişinin ağzına bakıyorsa o işler hiç öyle kolay olmuyor.

Vakti zamanında Iran devrimi olduğunda kaçanlar şanslıydı çünkü mollalar gücü ele geçirince aralarında devrime destek veren solcuları bile tavuk gibi telef ettiler. Hadi sıkıyorsa kalıp devrim muhafızlarına karşı mücadele et.

Aynısının bizim başımıza gelmeyeceğinin hiçbir garantisi yok. Taraf olmayan bertaraf olur sözünü sokaktaki sıradan bir insan söylemedi. Kaçanlar ülkede sıradan bir hayat süremeyeceklerini, sürekli politize olmak zorunda olduklarını bildiklerinden de kaçıyorlar. Durumu olanlarda liyakat sahibi olmayan yandaşlarla aynı ülkenin vatandaşı olmak dışında ben neden onları vergilerimle semirtmek zorundayım diye düşünüyor öyle gidiyor.

Huzur kalmadı ülkede istisnasız her gün her kanalda karşımıza çıkıp bağırarak konuşanlar yüzünden toplu ulaşım araçlarında durumu olan olmayan herkesin suratı asık vaziyette. Hali vakti yerinde birikim sahibi insan neden bu toplumsal travmaya katlanmak zorunda kalsın?

Son düzenleme:
Suriye'de vatan zorda diye kalanlar bir süre sonra tepelerine uçaklardan bomba yediği için kaçmak zorunda kaldılar.
Şerefsizce kaçmayı, Şerefli olarak şehit olmaya tercih ederim.

Taraf olmayan bertaraf olur sözünü sokaktaki sıradan bir insan söylemedi.
Taraf olmak mevzu ise imzama bakarak tarafımı öğrenebilirsiniz, eğer benim tarafcı kişiliğimi görmek istiyor iseniz sosyal medya gibi dandik bir mecra'da değil yüz yüze görmelisiniz.
Huzur kalmadı ülkede istisnasız her gün her kanalda karşımıza çıkıp bağırarak konuşanlar yüzünden toplu ulaşım araçlarında durumu olan olmayan herkesin suratı asık vaziyette. Hali vakti yerinde birikim sahibi insan neden bu travmaya katlanmak zorunda kalsın?
Ülke cennet bahçesi demedim zaten durmak istemeyen gidebilir ben o 100 yıl önce dediğiniz savaşta şehit olan dedelerimin bıraktığı bu öksüz, miras toprakları ölsem de korumaya çalışırım. İşte aramızdaki en büyük fark budur. Ben öleceğimi bilsem kaçmamayı tercih ederim siz mutsuz olacağım diye kaçmayı!

İmzandaki şahıs partiyi emanet ettiği kişinin partiyi ne hale getirdiğini görse partiyi kurduğu güne lanet ederdi. Daha geçen gün andımızın tasarısını teröristlerle birlik olup kaldırdılar bizim klavye milliyetçilerinin sesi çıkmadı. Bozkurt işaretini rabiadan icazet alıp kullanan milliyetçi ve ona tepki göstermeyen kendine milliyetçiyim demesin bir zahmet.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı