Mahallelere Mobil Manav

Her insan bir kez hayata geliyor ve bir kez yaşama şansı elde ediyor. Hiç kimse değer görmediği - patates almak için sıraya girmek zorunda olduğu bir ülkede - hak ettiği saygınlığı veya değeri görmediği ülkede ömrünü çürütmek zorunda değildir.

İleride imkanım olursa eşim ve çocuğumla, insanın değer gördüğü bir ülkede yaşamayı çok isterim.

Şahsi görüş meselesi hocam. Ben buraya bir ülke olarak değil bir vatan olarak, namus olarak bakıyorum can vereceksem burada, acı çekeceksem burada çekmek isterim.
Yok be hocam tartışma yok en azından benim açımdan. Görüş farkı olan insanların konuşması diyelim biz buna. Kimseyi kıracak, sinirlendirecek bir şey söylemedim diye düşünüyorum eğer söylediysem de haklarını helal ederler umarım

Ülkemizi elbette seviyoruz ancak gençlerin kendi alanında çalışabileceği - uzmanlaşabileceği imkan ve olanaklar yoksa mecburen başka ülkelere gitmek zorunda kalıyorlar insanlar. Beyin göçü kaçınılmaz hale geliyor. Sen de bir alanda uzmanlaş, fikirlerin değer görmesin - kimseden destek bulama; sen de o düşman bildiğin ülkelere gitmek zorunda kalırsın emin ol.

Nobel ödülüne layık görülen Aziz Sancar için gururlanıyoruz ancak isminin Türk olması yetmiyor, Amerika'da yaşıyor kendisi. Türkiye'de yaşasa bilimsel çalışmalarına destek çıkan, sponsor olan kimseyi bulamazdı.

Eğer söylediklerinde samimiysen sorun yok. Sadece Türkiye'de köle olarak göründüğün sürece o milliyetçilik para etmiyor. Bunu bil istedim.
Beni kimin nasıl gördüğü inan zerre umrumda değil. Kişiler için değil vatanım için çabalıyorum. Kişiler gidici vatan toprağı kalıcıdır.

Bu lafına bir şey diyemem zaten çağırsınlar askere gideyim bende. Askerden kaçacak değiliz ya vatani görevimiz fakat ben o kadar okuduktan sonra neden 2-3 kuruşa neden çalışayım? Neden elin gavuru benden 5-6 kat daha fazla maaş alsın. Turistler her sene bizim güzel yerlerimizi gezerken ben 22 senedir bu ülkede yaşadığım halde doğru dürüst şehir dışına bile çıkamadım.

Çabala diyorsun da bunca kişi çabalıyor ve bir sonuç alınmıyor? Her sene aynı şey aynı terane. Seçim öncesi 2-3 göz boyama sonra hopp her şey unutuluyor. ASELSAN'dan ayrılan mühendislerden bazıları ile röportaj yapılmış o röportajlara bakarsan ne demek istediğimi de gayet iyi anlarsın. Geçtiğimiz aylarda bir çok firmada iflas etti veya iflas etme raddesine geldi.

Bu ülke neler neler gördü dostum, Ölmek için para alıyorlar diyenleri dahi gördü daha ne olsun. Ancak sen çabalasam da bir şey olmayacak desen ben öyle desem diğeri dese herkes bir şekilde bırakıp kendi emelleri için ceplerini doldurmak için başa geçmeye çalışan şahıslara bıraksa ülkeyi o zaman ne olacak hiç düşündün mü?

Bundan 30 yıl sonrasını hayal et sen farklı bir ülkede güzel bir hayat sürüyorsun diyelim. Ailen ile birlikte lüks bir hayat ama ülken bitmiş bir halde sebebi ise senin, benim ve diğerlerinin uğraşsak bile bir şey olmuyor diye bırakıp gitmemiz ve ülkenin o sömüren kişilere kalması olsa o zaman nasıl düşüneceksin? Çocuklarına Türkiye sizin vatanınız diyebilecek misin? Yaşlandığında çocuklarına kendi vatanından bir parça toprak bırakabilecek misin? Sen rahat olacaksın ancak ülken bitmiş olacak..

Pekii ya o zaman? Lüks için de yaşadığın için mutlu mu olacaksın? Yoksa vatanın sömürüldüğü için keşke geçmişte bir şeyler yapsaydık mı diyeceksin?

Ben sizi şimdi anladım. Fakat yanlış savunuyorsunuz. Böyle savunmanız lazım:

Yukarıda gördüğünüz iPhone kuyruğu. Adamlar 2 gün sırada bekliyor. Sıra yüz metrelerce uzuyor. Fakat orada çıkıp neden sıra bekliyoruz diye eleştiren olmuyor. Orada vatan haini yok.

Bizim alt tarafı kuyruklar 20 metre oldu, birkaç saat bekliyorlar diye şikayet edenler var. Bunlar ülkeyi bölmek isteyen, gelişmesini istemeyen kişilerdir. iPhone kuyruğu olunca kimsenin sesi çıkmıyor. Domates kuyruğu olunca herkes muhalefet oluyor. Az iktidarı övün. Bakın adamlar çalışıyor.

İşiniz gücünüz mü var? Girin sıraya bekleyin. Sanırsınız evde atom parçalayacaksınız da 1 saat sıra beklemek fazla geliyor. Kimse eleştirmesin. Gayet güzel. Bizim burada da var. Çok iyi çalışıyorlar.

O arkasında durduğun kişilerin çocukları nerede okumuş veya nerede yaşıyor git bak. Sadece para konusu olsa bu kadar insan gitmez elbet. Fakat ülkede demokrasiyi bitirdiler, özgürlüğü bitirdiler, herkes mağara adamı saygı yok, eğitim yerlerde ve gelecek kaygısı çok fazla fakat sen diyorsun ki olsun yine kalın burada. Şunu söyleyeyim bu millete fırsat gelse emin olun çoğu gider. Bütün gençler bu ülkeden gitmenin hayalini kuruyor. Suçu bunlarda değil iktidarda arayacaksın. Neden bu gençler gitmek istiyor neden kalmıyorlar diye düşünsünler ve çözüm üretsinler. Şimdi dersin çok biliyorsan çözüm söyle. Hadi bu seferlik söyleyeyim. Bu zamana kadar ne yaptılarsa tersini yapsınlar. Her şey düzelir. Burada yazmakla olmuyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…