Şahsi görüş meselesi hocam. Ben buraya bir ülke olarak değil bir vatan olarak, namus olarak bakıyorum can vereceksem burada, acı çekeceksem burada çekmek isterim.Her insan bir kez hayata geliyor ve bir kez yaşama şansı elde ediyor. Hiç kimse değer görmediği - patates almak için sıraya girmek zorunda olduğu bir ülkede - hak ettiği saygınlığı veya değeri görmediği ülkede ömrünü çürütmek zorunda değildir.
İleride imkanım olursa eşim ve çocuğumla, insanın değer gördüğü bir ülkede yaşamayı çok isterim.
Yok be hocam tartışma yok en azından benim açımdan. Görüş farkı olan insanların konuşması diyelim biz buna. Kimseyi kıracak, sinirlendirecek bir şey söylemedim diye düşünüyorum eğer söylediysem de haklarını helal ederler umarımBoş yere tartışmayın, gerçekten bir yere varılamıyor. Meclisteki şahıslar bile kamera önünde birbirlerine etmedik laf bırakmazken, kamera arkasına geçtiklerinde el ele kol kolalar. Onların yapacağı tartışamayı biz yapıyoruz, kaymağını onlar yiyor.
Beni kimin nasıl gördüğü inan zerre umrumda değil. Kişiler için değil vatanım için çabalıyorum. Kişiler gidici vatan toprağı kalıcıdır.Eğer söylediklerinde samimiysen sorun yok. Sadece Türkiye'de köle olarak göründüğün sürece o milliyetçilik para etmiyor. Bunu bil istedim.
Bu lafına bir şey diyemem zaten çağırsınlar askere gideyim bende. Askerden kaçacak değiliz ya vatani görevimiz fakat ben o kadar okuduktan sonra neden 2-3 kuruşa neden çalışayım? Neden elin gavuru benden 5-6 kat daha fazla maaş alsın. Turistler her sene bizim güzel yerlerimizi gezerken ben 22 senedir bu ülkede yaşadığım halde doğru dürüst şehir dışına bile çıkamadım.Rahat yaşamak senin sonuna kadar hakkın dostum, emek veren herkes emeğini almayı sonuna kadar hak eder. Ancak ben vatanını daha rahat yaşamak için terk etmeyi anlayamıyorum. Pekala öyle ise dağlardaki Mehmetçik'leri düşünün kar, kış, yağmur, çamur demeden bu vatan için ellerinden geleni yapıyor ve o şartlarda şehit düşüyorlar. Onların hakları ne olacak peki? Onlar ne yapsın bırakıp gitsinler mi?
Rahat yaşamak herkesin hakkı ancak bunun çözümü farklı ülkelere kaçmak değil kendi vatanın için çabalamak bence.
Bu ülke neler neler gördü dostum, Ölmek için para alıyorlar diyenleri dahi gördü daha ne olsun. Ancak sen çabalasam da bir şey olmayacak desen ben öyle desem diğeri dese herkes bir şekilde bırakıp kendi emelleri için ceplerini doldurmak için başa geçmeye çalışan şahıslara bıraksa ülkeyi o zaman ne olacak hiç düşündün mü?Bu lafına bir şey diyemem zaten çağırsınlar askere gideyim bende. Askerden kaçacak değiliz ya vatani görevimiz fakat ben o kadar okuduktan sonra neden 2-3 kuruşa neden çalışayım? Neden elin gavuru benden 5-6 kat daha fazla maaş alsın. Turistler her sene bizim güzel yerlerimizi gezerken ben 22 senedir bu ülkede yaşadığım halde doğru dürüst şehir dışına bile çıkamadım.
Çabala diyorsun da bunca kişi çabalıyor ve bir sonuç alınmıyor? Her sene aynı şey aynı terane. Seçim öncesi 2-3 göz boyama sonra hopp her şey unutuluyor. ASELSAN'dan ayrılan mühendislerden bazıları ile röportaj yapılmış o röportajlara bakarsan ne demek istediğimi de gayet iyi anlarsın. Geçtiğimiz aylarda bir çok firmada iflas etti veya iflas etme raddesine geldi.
O arkasında durduğun kişilerin çocukları nerede okumuş veya nerede yaşıyor git bak. Sadece para konusu olsa bu kadar insan gitmez elbet. Fakat ülkede demokrasiyi bitirdiler, özgürlüğü bitirdiler, herkes mağara adamı saygı yok, eğitim yerlerde ve gelecek kaygısı çok fazla fakat sen diyorsun ki olsun yine kalın burada. Şunu söyleyeyim bu millete fırsat gelse emin olun çoğu gider. Bütün gençler bu ülkeden gitmenin hayalini kuruyor. Suçu bunlarda değil iktidarda arayacaksın. Neden bu gençler gitmek istiyor neden kalmıyorlar diye düşünsünler ve çözüm üretsinler. Şimdi dersin çok biliyorsan çözüm söyle. Hadi bu seferlik söyleyeyim. Bu zamana kadar ne yaptılarsa tersini yapsınlar. Her şey düzelir. Burada yazmakla olmuyor.Bu ülke neler neler gördü dostum, Ölmek için para alıyorlar diyenleri dahi gördü daha ne olsun. Ancak sen çabalasam da bir şey olmayacak desen ben öyle desem diğeri dese herkes bir şekilde bırakıp kendi emelleri için ceplerini doldurmak için başa geçmeye çalışan şahıslara bıraksa ülkeyi o zaman ne olacak hiç düşündün mü?
Bundan 30 yıl sonrasını hayal et sen farklı bir ülkede güzel bir hayat sürüyorsun diyelim. Ailen ile birlikte lüks bir hayat ama ülken bitmiş bir halde sebebi ise senin, benim ve diğerlerinin uğraşsak bile bir şey olmuyor diye bırakıp gitmemiz ve ülkenin o sömüren kişilere kalması olsa o zaman nasıl düşüneceksin? Çocuklarına Türkiye sizin vatanınız diyebilecek misin? Yaşlandığında çocuklarına kendi vatanından bir parça toprak bırakabilecek misin? Sen rahat olacaksın ancak ülken bitmiş olacak..
Pekii ya o zaman? Lüks için de yaşadığın için mutlu mu olacaksın? Yoksa vatanın sömürüldüğü için keşke geçmişte bir şeyler yapsaydık mı diyeceksin?