Mahallelere Mobil Manav

Daha neler görecegiz bakalim tipik Venezuala örnegine mi yaklasiyoruz nedir? Orada da bazi seyler karaborsa'ya düsmemesi icin devlet eliyle satiliyor ya hani :)
Bilemiyorum umarım sonumuz hayır olur. Ancak güzel de olabilir çünkü sebze, meyve hal'den çıktıktan sonra 5-6 kez el değiştirip fiyat yükseltiliyor"muş". Umarım bu yapılan fiyatları düşürür.

Çiftçi fiyatını arttıran en büyük etken kış olması ama gene de arada komisyoncuların fiyatı 3x katladığı siz inanmasanız da çiftçiler tarafından söylenen bir gerçek.

Bu konuda sana hak veriyorum Handsome lakin komisyoncular 10 sene önce de 3x komisyon aliyordu. Yolunda gitmeyen bir seyler oldugunu kabul etmek lazim :)

"muş" değil, zaten öyle.
Çiftçi fiyatını arttıran en büyük etken kış olması ama gene de arada komisyoncuların fiyatı 3x katladığı siz inanmasanız da çiftçiler tarafından söylenen bir gerçek.
Ben inanıyorum ancak emin olmadığım şeyler için direkt söylemem, o yüzden özellikle "muş" olduğunu vurguladım.

Son düzenleyen: Moderatör:
3 yıl içerisinde %1000 zam bindi bazı tarım ürünlerine. Örneğin patatesi 3 yıl öncesine göre 10 kat pahalıya tüketiyoruz. 60 kuruşa aldığımız patates oldu 6TL.

Enflasyonu %20 gibi; aslında bu kadar yüksel olmaması gereken bir değer kabul edersek %60 fark etmesi gerekirdi. 60 kuruş olan patates 1TL olmalıydı bu yüksek enflasyon oranlarıyla.

Ancak 3 sene içerisinde 6TL rakama ulaştık. Açıklanan enflasyon rakamları gerçekçi mi sizce? 1TL nere 6TL nere? Açıklanan rakamlar ile gerçeklerin alakası yok. Fiyatı fazla oynamayan ürünleri bile denek kabul etsem açıklanan ile var olan arasında 3 kat fark gözlemlersiniz.

Haber doğruymuş. Hatta açılmış. Buyurun hem resim hem fiyatların bazıları gözüküyor:
368661

368662

Not: Hiçbir şekilde kazanç sağlamayacak şekilde fiyatlar belirlenmiş.

Hani tarladan 20 kuruş alınıyor da üzerine %999 oranında zam yapılarak marketlere geliyordu? Hani? Diyenler çıksın konuşalım. Bakın bunlar gidiyor çiftçiden alıyor, hiçbir kar etmeden bizlere getiriyor. Fiyatlar hala yüksek. Domates 4₺, salatalık 4,5₺. Çıksın biri desin tarlada 20 kuruş diye. Bunun benzini var, vergisi var, kira parası var, köprü ücreti var, adam evine ekmek götürecek biraz kazanç koyup satacak. Gayet normal bunlar. Fakat gel bunlara anlat. Yakıt fiyatı uçmuş, köprü ücreti uçmuş sanırsın uçarak geliyor bunlar.

Ülkede tarımı bitirdiler. Çiftçiye destek olmak yerine hep köstek oldular. Sen çiftçiye destek vermezsen bunların olması gayet normal. Eskiden kendi kendimize yetebilen bir ülke durumundan bu hallere düşürenlere yazıklar olsun. Koskoca ülkeyi düşürdükleri duruma bak. Eskiden tüp kuyruğu vardı diye ağlayan kesim buyursun şimdi meyve ve sebze kuyruğu ile karşılaşsın. Şaka gibi ya.

Market fiyatları ile aralarında neredeyse hiçbir fark yok. Çünkü bu satış noktaları kazanç sağlamıyor. Kazanç sağlasa, market fiyatları ile eşitlenecek hatta bazı ürünler daha pahallı olacak. Nerede bu aracılar yahu? Nereye kaçmış? Yoksa devlet kendi kendine aracı mı bulmuş?

Market fiyatları ile bu fiyatları karşılaştırmışlar: Gerçekten Ucuz Mu? Tanzim Satış Yerleri Fiyatlarıyla Marketleri Karşılaştırdık

Ayrıca buyurun ucuz sebze ve meyve kuyruğu:
368673

368674

1 KG domates için 1 saat sırada bekleyen varmış. Bu halka her şey müstahak. Hala daha giderler oy verirler. Beter olun. Bu durumdan daha beter olun. Daha nasıl beter olacaksınız bilmiyorum ama olun. Hiç mi bir halk akıllanmaz ya anlamıyorum.
Bakalım tüp kuyruğu vardı diye söylenenler bunlara ne diyecek?

Haber linki: Vatandaş Sırada: Tanzim Satış Noktalarındaki Uzun Kuyruklar Sosyal Medyanın Gündeminde

Son düzenleme:
Kısa vadeli bir çözüm sırf seçim için yapılıyor. Uzun vadede rekabeti yok edeceğinden pahalı ürün bile alacak satıcı bulamayabilirsiniz. Ben pazarcı olsam ve rekabet edemesem piyasadan çekilirim. Artık alışveriş yapacağınız bir pazar bulamazsanız şaşırmam. Kısacası ne üretene ne de ticaretini yapana bir faydası yok. Üstüne devlete gereksiz yük bindiriyor. Ayriyeten diğer ticari kurumların da devlete karşı güven payını iyice düşürüyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

368665

368666

368667

368668

Son düzenleme:
Öncelikle; AKP'li değilim.

Sizin gözlerinizde resmen bir gözlük var ve sizin kesiminiz de olmayan bir iktidar ne yapar ise yapsın hiç bir şekilde size yaranamaz. Nitekim hükumet burada hal'den markete gelene kadar olan fiyat pahalılığı azaltmak için bu şekilde bir manav sistemi kurmak istemiş sebebi nedir? Vatandaş faydalansın biraz daha ucuz mal alsın diye. Ancak bir kesim insanlar bunu asla ve asla kabul etmeyerek bu yapılanın bir hata olduğunu dile getirmekten asla çekinmiyor. Bu hükumet şuan değil ağzı ile kuş tutmak ağzı ile pterodaktil tutsa gene de yaranamaz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı