AKP'li değilim.(!) Olması gerekiyordu.
Başımızdaki zatın yapması gereken şeylerin ne olduğunu bildiğinden çok eminim. Ama dinlemek istemiyor. Hayal dünyasında yaşıyor. Düzgün şeyler yapan damadının bile ayağına çelme takan bir liderden hayır filan beklemiyorum. Zaten ulaşabildiği tüm medyayı elinin altında sen neye inanmak istiyorsan inan.
Büyük ihtimalle doğma büyüme şehirde yaşıyorsun. Kredi diye verdiği şeyler ile çiftçi eline orak alır, 2-3 tohum alır başka bir şey yapamaz. Traktör, mazot, gübre gibi fiyatlardan haberiniz yok. Üstüne elektrik, ısınma, hastalık sorunları da giriyor.
Şu videolarda gözüken aletlerin çoğu çiftçide yok. Köylerde çiftçilerin %80 zengin bir adamın biçer döver aracını kiralıyor. Bu araçları Türkiye de almak istiyorsan. En kötü sulamasından, taşımasına, biçer döver'ine kadar 1 trilyon yakın para ödemen gerekiyor. Hangi çiftçi 1 trilyon para ile bu işi ucuza çıkaracak hale gelsin. Bu araçlar ne işe yarayacak gibi soru sorabilirsin. Çiftçinin giderini azaltacak. Aynı diğer teknolojik araçlarda olduğu gibi araçlar geliştikçe çok daha kolay işleri bitiriyor. Daha az kaynak tüketiyor. Harcaması azalıyor. Köylerde halen çoğu kişinin dediği ''Patoz'' olarak adlandırılan aletler kullanılıyor. Bu aletler için 2 ya da 3 işçi ve motor çalıştırman gerekiyor. Patoz kayışı dönsün diye ekstra mazot harcaman gerekiyor. Biçer döver daha fazla zarara sokuyor.
Bu ülkede çiftçiye bu imkanları sağlayacak devlet'in bütçesi yok. Devlet ne yapacak bu çiftçinin ürünü alabilmesi için yatırım yapacak. Gerekiyorsa aletler için yatırımcı bulacak. Yazılım konusunda yatırım yapacak. Adamlar çiftçilikte yapay zekaya geçmeye hazırlanıyor. Yazılım konusunda neredeyiz. ARGE yatırımları bile %15 civarı geziyor. Güldürmeyin beni. Genç nüfus yabancı ülkedeki imkanlara bakıp bu ülkede niye çiftçilik yapsın. Adamlar yapay zeka ile çiftliği suluyor, zararlı otları ayıklıyor, üstüne ekiyor. İş gücü azaldığından çiftçi rahatlıyor. Daha uygun fiyata ürün satıyor.
Yani yok soğan lobisi, yok aracı lobisi, yok muhalefet lobisi boş boş konuşmayı bırakın. Muhalefet olan tanıdığım çoğu kişi son seçimden sonra artık uğraşmayı bıraktılar. Kendi yağlarında kavrulup hiç bir şeye karışmama kararı aldılar. Adamları haklı buluyorum. Seçimden sonra sokağa çıkıp savaş kazanmış gibi etrafta silah sıkan cahilleri görünce insanın gram bu ülkeyi düşünesi gelmiyor.
@Furkan17TR Köylü para filan kazanmıyor. Sanırsın köylü mazot, elektrik, su ucuza alıyor. Dedem'in köyün de tarım yapan 2-3 kişi kaldı. Gerisi Ankara da yaşıyor. Genç nüfus filan köyde parasızlıktan duramıyor.
Videoda anlatılanlar ne kadar doğru bilmiyorum. Ama aracı işi yaptığında her türlü tarladan şehre giderken artacak. O halde devlet aracıyı iyice denetleyecek. Ulaşımda kamyon yerine daha az maliyeti olan ulaşım araçları kullanacak. Saçma sapan vergi almayacak. O zaman derim helal olsun. Bu adam hakikaten halkını düşünüyor.