Mahalleme altyapı nasıl getirebilirim?

Bilal Cihan

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben 2 sene önce bu binayı yapan emlakçı ile konuştuğumda bana bu bina için başvuru yaptığını söylemişti fakat 2 yıldır bekliyoruz. Ben bu sabah müşteri hizmetlerini aradığımda ise bana 30 imza ile 1 imza arasında hiçbir fark olmadığını söylediler. Ben 18 yaşıma Haziran'ın 11'inde giriyorum. Babamı başvuru için ikna edemediğim için 2-3 hafta bekleyeceğim başvuru için. Başvuru demişken aklınıza fiber gelmesin zaten Çanakkale'de oturuyorum ve bu mahalle fiber desteklemiyor. Uzun bir süre içinde geleceğini pek sanmıyorum. Başvurum VDSL için olacak. Fiber kadar hızlı olmasa da en azından yayın izleyip açacak kadar hızlı olsun yeter. Yani ortalama 5 upload hızı alayım yeter. Alt yapıyı getirdikten sonra TürkNet başvuru yapacağım. Siz ne düşünüyorsunuz gerçekten bunun ile ilgili tartışmaktan kafa yormaktan bir hayli yoruldum. Yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aga ben de çanakkalede oturdum fiber de öyle istedin diye gelmez çünkü altyapı olması lazım kendin yaptırmayacaksan ama Superbox kullanabilirsin(çok iyi değil her zaman fiyatına göre arkadaşım kullanıyor) ama cidden internet çok yavaşsa superbox idare eder.

Tabi ki önceliğiniz fiber olsun ama olmaz ise vdsl isteyin ve tt ile sözleşme yapmayın düzenli olarak BTK ve CİMER gibi kurumlara şikayet edin. eğer adsl bağlamak isterlerse kabul etmeyin hiç olmasın daha iyi, gidin superbox alın 2020 yılında adsl kullanmaya ve kullandığımı söylemeye utanıyorum arkadaşlarıma mahalleme fiber geliyor dediğimde "Oha çok yavaş gelişiyor lan" gibi sözler söylüyorlar yani burdan tt'nin...

edit : fiber/vdsl gelmiyormuş sözlerinden döndüler bu kadar adi bir firma olamaz.

Hangi ISS'yi kullanıyorsunuz bilmiyorum ancak mesela Turksat Kablonet için alt yapı getirilmesi talebini dilekçe ile ya da mail yoluyla hatta telefon yoluyla başvuru oluşturarak talep edebiliyorsunuz. Ancak çoğu ISS'nin Turk Telekom altyapısıyla çalıştığını düşünürsek en mantıklısı Turk Telekom'a iletmek olabilir.

Aga ben de çanakkalede oturdum fiber de öyle istedin diye gelmez çünkü altyapı olması lazım kendin yaptırmayacaksan ama Superbox kullanabilirsin(çok iyi değil her zaman fiyatına göre arkadaşım kullanıyor) ama cidden internet çok yavaşsa superbox idare eder.

Superbox bende kullanıyorum iyi hoşta ciddi zamlar geldi ve sözleşmem dolmasına aylar kaldı ne yapacağım bilmiyorum 10 mbps için de 200 lira verilmez be kardeşim...

İmzanın önemi yok diyen yalan söylüyor. Köylere bile internet altyapısı kuruyorlar 40 50 imza olduktan sonra. Yeteri kadar imzanı topla başvur. Reddetme olanakları yok.

Aga ben de Çanakkale'de oturdum fiber de öyle istedin diye gelmez çünkü altyapı olması lazım kendin yaptırmayacaksan ama superbox kullanabilirsin(çok iyi değil her zaman fiyatına göre arkadaşım kullanıyor) ama cidden internet çok yavaşsa superbox idare eder.

@karanzeze başka yayıncıların SuperBox ile yaptığı yayınları izlediğimde yüksek ping, yayın donmaları gibi sorunların olduğunu gördüm. 200 lira verip bir de böyle bir sorun yaşayacaksam parama yazık olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı