Mail ve Instagram hesabı çalınmış

Burak13TriX

Hectopat
Daha fazla  
Mailim çalınmış ve bazı uygulamalara giriş yapılmış Rockstar, EA gibi yedek mailime mail geldiği için öğrendim. Instagram'ım da çalınmış. Telefonum değiştiği için Duo Mobile'e erişimim yok iki aşamalı doğrulamayı geçemiyorum ama iki aşamalı doğrulama açık. Nasıl geçtiler bilmiyorum. Selfie çektim Instagram için ama doğrulanmadı gönderim olmadığı için sanırım Instagram'da. Ne yapabilirim?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-06-06-17-26-36-077_com.google.android.gm.png
    Screenshot_2025-06-06-17-26-36-077_com.google.android.gm.png
    33,5 KB · Görüntüleme: 29
Instagram'da size ait, yüzünüzün gözüktüğü bir paylaşım yoksa bence yeni hesap açmanız çok daha rahat olur.

Mail konusunda da ilk önce mail'inizin bağlı olduğu yerleri hatırlamaya çalışın (e-ticaret siteleri, sosyal medya, oyunlar vs.) ve bu sitelerdeki hesaplarınızın ya mail'ini değiştirin, ya da değişmiyorsa hesaplarınızdan kredi kartı bilgilerinizi kaldırın önemli bir şey yoksa hesaplarınızı kapatın.

2FA'ı çok kolay geçemezler, phishing'e takılmadıysanız hesabınızı bir yerde açık bırakmış olabilir veya güvenli olmayan bir site üzerinde oturum açmış olabilirsiniz.

Microsoft böyle durumlarda önemli bir kişi değilseniz çok hızlı hareket etmez, o yüzden önce kendinizi korumaya alın. Sonra talep oluşturup geri almayı deneyebilirsiniz.

Geçmiş olsun.

Hesap galiba çalınmamış olabilir emin değilim mailden ama Instagram'da birçok kişi böyle bir sorun Reddit'te şimdi gördüm yeni açılan bir post. Birçok kişiden kendi kendine çıkış yapmış ve şu tarz bir hata veriyormuş aynı hatayı ben de alıyorum. Bayram dolayısıyla köyde olduğum için de hem internet az çekiyor hem de bilgisayarıma erişimşm yok artık birkaç gün bekleyip bilgisayarımdan 2fa kaldırmayı deneyeceğim. Gerçekten bu Instagram kadar rezil bir oturum açmaya sahip site yok
Instagram'da size ait, yüzünüzün gözüktüğü bir paylaşım yoksa bence yeni hesap açmanız çok daha rahat olur.

Mail konusunda da ilk önce mail'inizin bağlı olduğu yerleri hatırlamaya çalışın (e-ticaret siteleri, sosyal medya, oyunlar vs.) ve bu sitelerdeki hesaplarınızın ya mail'ini değiştirin, ya da değişmiyorsa hesaplarınızdan kredi kartı bilgilerinizi kaldırın önemli bir şey yoksa hesaplarınızı kapatın.

2FA'ı çok kolay geçemezler, phishing'e takılmadıysanız hesabınızı bir yerde açık bırakmış olabilir veya güvenli olmayan bir site üzerinde oturum açmış olabilirsiniz.

Microsoft böyle durumlarda önemli bir kişi değilseniz çok hızlı hareket etmez, o yüzden önce kendinizi korumaya alın. Sonra talep oluşturup geri almayı deneyebilirsiniz.

Geçmiş olsun.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-06-06-17-43-28-011_com.brave.browser.jpg
    Screenshot_2025-06-06-17-43-28-011_com.brave.browser.jpg
    87,6 KB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot_2025-06-06-17-45-38-974_com.reddit.frontpage.jpg
    Screenshot_2025-06-06-17-45-38-974_com.reddit.frontpage.jpg
    103,6 KB · Görüntüleme: 18

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı