Çözüldü Main kısmında bir fonksiyonu çağırdığımda diğer kodlar çalışmıyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Withoutac1

Centipat
VS Code kullanıyorum. Örnek vermek gerekirse main kısmında printf("a") diye bir satır var. Bu normalde çalışıyor. Fakat ben main kısma yazdığım bir fonksiyonu dahil ettiğimde printf("a") kodu çalışmıyor neden olabilir? Hata mesajı almıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunu çözdüm. Yazdığım fonksiyonda dosyadan okuma yapıyordum. İki haneli bir sayı okumak için
İnt sayi;
Fscanf(dosya, "%d%d",&sayi)

Tarzı bir kod yazmıştım. %d'lerden birini silince düzeldi. Tek %d tek hane alır sanmıştım da sayıyı boşluk karakterini görene kadar alıyormuş zaten. Gerek yokmuş.
Sorunu çözdüm. Yazdığım fonksiyonda dosyadan okuma yapıyordum. İki haneli bir sayı okumak için
İnt sayi;
Fscanf(dosya, "%d%d",&sayi)

Tarzı bir kod yazmıştım. %d'lerden birini silince düzeldi. Tek %d tek hane alır sanmıştım da sayıyı boşluk karakterini görene kadar alıyormuş zaten. Gerek yokmuş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunu çözmüşsün zaten ama ufak bir hatırlatma yapayım. Programlamayla ilgi hata konularında yardım istediğiniz zaman kodun hata veren kısmını paylaşmalısınız. Main'de ki şeyler çalışmıyorsa, nereden sonra ve neyi kullandığınızda çalışmadığını belirtmelisin mesela. Yoksa vereceğimiz tavsiyeler, yaptığımız tahminlerden ileri gitmeyecektir.

Sorunu çözmüşsün zaten ama ufak bir hatırlatma yapayım. Programlamayla ilgi hata konularında yardım istediğiniz zaman kodun hata veren kısmını paylaşmalısınız. Main'de ki şeyler çalışmıyorsa, nereden sonra ve neyi kullandığınızda çalışmadığını belirtmelisin mesela. Yoksa vereceğimiz tavsiyeler, yaptığımız tahminlerden ileri gitmeyecektir.
Haklısınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı