Maket silahlı adamı vuran ABD polisi

Bireysel silahlanmanın getirdiği, polise vur yetkisi. Gerekli uyarılar yapılır, uyulmadığı ve elinde öldürücü cisim görüldüğü takdirde, polis tarafından etkisiz hale getirilir. Yani o adrenalin ve uzaklıkta, yahu bu maket silahmış diyecek, süper gücü olan bir insan dünya üzerinde yok maalesef. O an polisin düşüneceği tek şey, akşam ailesine tek parça dönmek.

He tabi ihbar eden kişi, silahın maket olduğunu anlamış olsaydı (Çok düşük bir ihtimal), belki daha farklı sonuçlanabilirdi. İhbar silahlı bir şüpheli olarak geldiği için polis kendince yapması gerekeni yapmış.
 
Amerika'da polis kurşunuyla intihar etme oranı bayağı yüksek. O yüzden öyle de olabilir. Öleceğini bile bile saldırıyor.
Aynen öyle. Ayrıca arkadaşlara bilgilendirme:
"California DOJ identifies a BB pellet gun, even if unloaded or inoperable, as a deadly weapon."
 
İlginç bir video adamın amacı neydi acaba?
İntihar etmek istiyordur. ABD'de bu tür bodycam videoları yayınlayan kanallar var. Bu tür videolara birçok kez denk geldim. Adam öleceğini biliyor ve polise de söylüyor ölmek istediğini. Bilerekten kendini öldürtüyorlar yani.

Çok yakından sıkmazsa ve nereye sıkacağını bilirse genellikle sıkıntı olmuyor. Öldürmek amaçlı tasarlanmış bir silah değil.
Öldürme amaçlı değiller zaten. Sadece belli mesafeden sıkılırsa insana zarar verebilecek türleri var.
 
İntihar etmek muhtemelen.
Amerika'da en yaygın intihar yöntemlerinden biridir. Kendi canına kıyamıyor, en kolay yol olarak kendini polislere vurdurtmak olarak görüyor. Hatta bir adam, elinde silah olmadığı halde bile silah varmış gibi yapıp, kendini öldürtmüştü.
 

Geri
Yukarı