Makine 2 yıllık mı 4 yıllık mı tercih etmek daha mantıklı?

tigerwind

Kilopat
Daha fazla  
YKS sıralamam bayağı kötü geldi mezuna kalma şansımda yok. Asıl isteğim makine mühendisliğiydi ancak istediğim okulların hiçbirinin yakınından bile geçmiyor. K12 tercih botuna sıralamamı girdiğimde girebileceğim makine mühendisliği üniversite. Leri paylaştığım gibi. Ankara'da yaşıyorum, sizce ostim teknik, gazi, Hacettepe gibi okulların 2 yıllık makinesini yazmak mı daha mantıklı yoksa bu 4 yıllıkları mı? Tercih listemde sadece 3 okul var şu an ve 3'ü de 2 yıllık. Sayısal 310k sıralama olduğu için ya resimlerdeki gibi bir okulda 4 yıllık makine okuyacağım ya da 2 yıllık. Bana mantıklı gelen 2 yıllık makine ancak fikir sormak istedim.
2 yıllık makine bölümünden mezun olmuş veya bu okullarda okumuş birileri varsa çok yardımcı olurlar, teşekkürler.

Dosya Ekleri

• resim_2025-08-11_180716269.png
    resim_2025-08-11_180716269.png
    107,3 KB · Görüntüleme: 32
  • Ekran görüntüsü 2025-08-11 180706.png
    Ekran görüntüsü 2025-08-11 180706.png
    111,3 KB · Görüntüleme: 36
Hocam mühendisliğin barajı 300 bin. O yüzden dolmayan yerleri 310 bin sıralama ile tercih edemezsiniz, haberiniz olsun. Bu sıralama ile zaten sadece 2 yıllık seçebilirsiniz.

300 binden daha düşük sıralamalar mühendislik yazamıyor. Makine için tek seçeneğiniz 2 yıllık. Şahsen ön lisans makine bölümlerini daha çok beğeniyorum. Okulların staj için anlaşmalı oldukları şirketlere bakın. Eğer düzgün bir okulda okursanız elinize güzel bir meslek almış olursunuz. Güzel bir maaşla hayata diğer insanlardan çok daha önce başlamış olursunuz.

300 binden daha düşük sıralamalar mühendislik yazamıyor. Makine için tek seçeneğiniz 2 yıllık. Şahsen ön lisans makine bölümlerini daha çok beğeniyorum. Okulların staj için anlaşmalı oldukları şirketlere bakın. Eğer düzgün bir okulda okursanız elinize güzel bir meslek almış olursunuz. Güzel bir maaşla hayata diğer insanlardan çok daha önce başlamış olursunuz.

Hocam mühendisliğin barajı 300 bin. O yüzden dolmayan yerleri 310 bin sıralama ile tercih edemezsiniz, haberiniz olsun. Bu sıralama ile zaten sadece 2 yıllık seçebilirsiniz.
haklısınız dostlar onu gözden kaçırmışım.Mühendislikleri bir kenara atınca, 2 yıllık Uçak teknolojisi nasıl bir bölüm, ,iş imkanları konusunda nasıl? makinenin üstüne Uçak teknolojileri eklemeyi düşünüyorum ama emin olamadım. En başından beri isteğimde CAD CAM programlarında kendimi geliştirip CNC temelli çalışmak, sonrasında zor da olsa kendi işimi kurmak ama son 6 aydır uçak teknolojisi bölümü ilgimi çekiyordu. Sanırım 2 yıllık bitiren direkt teknisyen olamıyor teknisyen yardımcısı tarzı birşey oluyor, bu da biraz zorluk oluşturabilir ancak hala karar veremedim. Bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

haklısınız dostlar onu gözden kaçırmışım.Mühendislikleri bir kenara atınca, 2 yıllık Uçak teknolojisi nasıl bir bölüm, ,iş imkanları konusunda nasıl? makinenin üstüne Uçak teknolojileri eklemeyi düşünüyorum ama emin olamadım. En başından beri isteğimde CAD CAM programlarında kendimi geliştirip CNC temelli çalışmak, sonrasında zor da olsa kendi işimi kurmak ama son 6 aydır uçak teknolojisi bölümü ilgimi çekiyordu. Sanırım 2 yıllık bitiren direkt teknisyen olamıyor teknisyen yardımcısı tarzı birşey oluyor, bu da biraz zorluk oluşturabilir ancak hala karar veremedim. Bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Ben elektrikçiyim makineyi hiç bilmiyorum ancak şunu söylebilirim ki tercih yaparken ana bilim dallarını seçmen daha iyi. Elektrik, Makine ve İnşaat gibi. Bunlar sana daha geniş alanda geçiş yapmanı sağlayacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı